Kako spojiti kabal za internet?

poruka: 13
|
čitano: 10.587
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam kabal za internet kod koga se vremenom odpojila jedna zica. Zanima me kako otvoriti onu plastiku da žicu vratim na staro mjesto. Hitno mi je i stoga bih zamolio svakog ko zna riješiti ovaj problem da mi napiše! Unaprijed hvala!

Riječ je o ovom kablu! Riječ je o ovom kablu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 16:46 (Vehid).

0 0 hvala 0
15 godina
Najbolje nabaviti novi kabelski. Ako hoćeš sam pogledaj ovo: http://www.ic.ims.hr/faq/mreza/utp/utp.html
Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 1
16 godina
Re: Kako spojiti kabal za internet?

ako nemaš alat (tema), kupnja novog kabela.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
moderator

kupi novi...

ili ponesi kabel do neke trgovine s kablovima ili pc servisa pa zamoli da ti zakrimpaju novi konektor...ako imaju kliješta

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala vam svima, želja mi je to naučiti, nema problema kupit ću ja kliješta i ostali alat. Razumijete? Samo mi je potrebno znanja od iskusnih ljudi!

0 0 hvala 0
17 godina
Vehid kaže...

Hvala vam svima, želja mi je to naučiti, nema problema kupit ću ja kliješta i ostali alat. Razumijete? Samo mi je potrebno znanja od iskusnih ljudi!

Odreži konektor, skini izolaciju, složi žice, stavi konektor, zakrimpaj.

No problem je što se to ne radi kao "hitno" već uzmi šaku konektora i nešto kabela i uči, posebno što se rasporeda žica tiče.

15 godina

jednostavno ti je znaci kupis konektore i kabel.

ogulis glavu izolaciju na kablu izolaciju na zicama NE DIRAS. poslazes ih redom kako treba i gurnes ih u svoja sjedista u konektoru. moras ih gurnut do kraja i pazit da ti se ne spoje unutra.

stavis u kljesta i stisnes.

mozes kod nas radit i telefonskim kablom jer ti je dovoljno 4 zice kod nas za internet i onda uzmes ispitivac za struju pa sa njime stisnes bakrene konektore.... ali to ti je ono za hitne slucajeve :)

Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
Lacko kaže...

..mozes kod nas radit i telefonskim kablom jer ti je dovoljno 4 zice ..

-broj žica je najmanje važan. Smetnje su problem, pogotovo za GBE. Uvjek treba koristiti odgovarajuću opremu u suprotnom rezultat je 'kuknjava' po forumu kako nešto ne radi. (previše ljudi ima loše instalacije po kućama, nije potrebno to još početnicima savjetovati). Za hitne slučajeve se zove 911 ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
moderator
Lacko kaže...

mozes kod nas radit i telefonskim kablom jer ti je dovoljno 4 zice kod nas za internet i onda uzmes ispitivac za struju pa sa njime stisnes bakrene konektore.... ali to ti je ono za hitne slucajeve :)

nemoj takve gluposti nikom predlagati...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina

kao sta rekoh to je najlosija varijanta i jedino za hitne slucajeve.

sta se tice smetnji telefonski kabel ako je kvalitetan nema nikakvih problema jer ga imam provucenog 30m od potkrovlja do doljnjeg kata i nema nikakvih problema.

i spajao sam sa ispitivacem i vec radi godinu dana bez ikakvih problema. ako se pazi i dobro napravi nema problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ajme ovih sa A JE TO riješenjima. Telefonski kabel i ispitivač za krimpanje utp kabela. Bože!

Ima tutoriala o tome koliko hoćeš npr.

Kabel, konektore, klješta možeš kupiti u Chipoteci.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Nisam reko da je to turitorijal prestanite zakljucivat nabrzaka kao neka djeca.

ljepo sam reko to je hitna pomoc. ali se moze i tako... ako se covjek nece bavit postalvjanjem mreza u zivotu STA ce mu kljesta. za doma 2 konektora. rade da ih posudi od nekog il ode negdlje zato nemojte ni vi govorit covjeku da ih kupi jer nisu bas jeftina kljesta. the end necu vise komentirat u ovoj temi jer svi imate zatvorene mozgove hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Lacko kaže...

Nisam reko da je to turitorijal prestanite zakljucivat nabrzaka kao neka djeca.

ljepo sam reko to je hitna pomoc. ali se moze i tako... ako se covjek nece bavit postalvjanjem mreza u zivotu STA ce mu kljesta. za doma 2 konektora. rade da ih posudi od nekog il ode negdlje zato nemojte ni vi govorit covjeku da ih kupi jer nisu bas jeftina kljesta. the end necu vise komentirat u ovoj temi jer svi imate zatvorene mozgove hvala.

Druže nemoj se odmah ljutiti, mislim se baviti tim poslom abd cijeli život, imam mnoštvo alata, pa ću nekako i ta kliješta nabaviti!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice