Pozdrav. Imam kabal za internet kod koga se vremenom odpojila jedna zica. Zanima me kako otvoriti onu plastiku da žicu vratim na staro mjesto. Hitno mi je i stoga bih zamolio svakog ko zna riješiti ovaj problem da mi napiše! Unaprijed hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stručnjak za odmaganje...
kupi novi...
ili ponesi kabel do neke trgovine s kablovima ili pc servisa pa zamoli da ti zakrimpaju novi konektor...ako imaju kliješta
Hvala vam svima, želja mi je to naučiti, nema problema kupit ću ja kliješta i ostali alat. Razumijete? Samo mi je potrebno znanja od iskusnih ljudi!
Hvala vam svima, želja mi je to naučiti, nema problema kupit ću ja kliješta i ostali alat. Razumijete? Samo mi je potrebno znanja od iskusnih ljudi!
Odreži konektor, skini izolaciju, složi žice, stavi konektor, zakrimpaj.
No problem je što se to ne radi kao "hitno" već uzmi šaku konektora i nešto kabela i uči, posebno što se rasporeda žica tiče.
jednostavno ti je znaci kupis konektore i kabel.
ogulis glavu izolaciju na kablu izolaciju na zicama NE DIRAS. poslazes ih redom kako treba i gurnes ih u svoja sjedista u konektoru. moras ih gurnut do kraja i pazit da ti se ne spoje unutra.
stavis u kljesta i stisnes.
mozes kod nas radit i telefonskim kablom jer ti je dovoljno 4 zice kod nas za internet i onda uzmes ispitivac za struju pa sa njime stisnes bakrene konektore.... ali to ti je ono za hitne slucajeve :)
..mozes kod nas radit i telefonskim kablom jer ti je dovoljno 4 zice ..
-broj žica je najmanje važan. Smetnje su problem, pogotovo za GBE. Uvjek treba koristiti odgovarajuću opremu u suprotnom rezultat je 'kuknjava' po forumu kako nešto ne radi. (previše ljudi ima loše instalacije po kućama, nije potrebno to još početnicima savjetovati). Za hitne slučajeve se zove 911 ;-)
mozes kod nas radit i telefonskim kablom jer ti je dovoljno 4 zice kod nas za internet i onda uzmes ispitivac za struju pa sa njime stisnes bakrene konektore.... ali to ti je ono za hitne slucajeve :)
nemoj takve gluposti nikom predlagati...
kao sta rekoh to je najlosija varijanta i jedino za hitne slucajeve.
sta se tice smetnji telefonski kabel ako je kvalitetan nema nikakvih problema jer ga imam provucenog 30m od potkrovlja do doljnjeg kata i nema nikakvih problema.
i spajao sam sa ispitivacem i vec radi godinu dana bez ikakvih problema. ako se pazi i dobro napravi nema problema
Nisam reko da je to turitorijal prestanite zakljucivat nabrzaka kao neka djeca.
ljepo sam reko to je hitna pomoc. ali se moze i tako... ako se covjek nece bavit postalvjanjem mreza u zivotu STA ce mu kljesta. za doma 2 konektora. rade da ih posudi od nekog il ode negdlje zato nemojte ni vi govorit covjeku da ih kupi jer nisu bas jeftina kljesta. the end necu vise komentirat u ovoj temi jer svi imate zatvorene mozgove hvala.
Nisam reko da je to turitorijal prestanite zakljucivat nabrzaka kao neka djeca.
ljepo sam reko to je hitna pomoc. ali se moze i tako... ako se covjek nece bavit postalvjanjem mreza u zivotu STA ce mu kljesta. za doma 2 konektora. rade da ih posudi od nekog il ode negdlje zato nemojte ni vi govorit covjeku da ih kupi jer nisu bas jeftina kljesta. the end necu vise komentirat u ovoj temi jer svi imate zatvorene mozgove hvala.
Druže nemoj se odmah ljutiti, mislim se baviti tim poslom abd cijeli život, imam mnoštvo alata, pa ću nekako i ta kliješta nabaviti!