Izrada antene

poruka: 11
|
čitano: 8.161
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Izrada antene

Ovako, udaljenost između routera i kompa je nekih 10 metara, a između njih se nalaze 2-3 zida i router je jedan kat ispod pa mi je signal relativno slab (dvije one crtice, nekad i manje ) pa ponekad dolazi do pucanja veze.

Trazio sam malo po youtube-u i naisao na

Mozete li mi reci dali ta antena zadovoljava moje potrebe (s obzirom na gore navedeno) i koji su mi sve dijelovi potrebni ( razumio sam ga dosta sto je rekao, ali volim biti siguran ).

Prihvacam sve savjete. Hvala !

BF:BC2 ingame nick: steve385
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 20:07 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Izrada antene
Sve sto ti je potrebno za dobar signal:

1.http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=720
2.http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=396
3.http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=279
4.http://www.k-b.hr/shop/kalupi-razni/kalup-za-kolace-3111cm-srneci-hrbat-100/3599/

Ovo pod brojem 4 je alu kalup za kolace to mozes da nadjes u svakom super marketu to ces da nataknes na onu crnu antenu a duzina alu kalupa je taman kolika i antena.Kada postavis alu kalup na antenu usmjeri je na izvor signala.Sa ovo metodom hvatam signal koji je udaljen od mene 1,5 kilometar.Mislim da ti nece biti problem kako da postavis ovaj alu kalup na antenu probusis na vrhu kalupa i na dnu i samo postavis.

17 godina
Izrada antene

zasto si stavio 2 antene ? ili je to samo mogucnost izbora ? napravio sam si vec onaj windsurfer, ali mi nije bas previse pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
steve90 kaže...

zasto si stavio 2 antene ? ili je to samo mogucnost izbora ? napravio sam si vec onaj windsurfer, ali mi nije bas previse pomoglo.

Nisam bio dovoljno precizan oprosti zbog toga ali evo sada cu objasniti detaljnije.Prvo kupis produzni kabal USB-a ja sam kupio duzine 5 m,ukopcao u racunar i pruzio ga do prozora gdje je dobra opticka vidljivost.Zatim sam ukupcao ovaj wireless adapter i sa njega sam skinuo onu njegovu malu antenicu i na to mjesto postavio kabal od ove crne antene.Ovu crnu antenu koja ima svoje postolje sam stavio na klupicu od prozora i na to postavio ovaj alu-kalup od kolaca i usmjerio ka predajniku sa kog primam signal.Ako ti ne bude sta jasno obrati mi se preko p.p dacu ti ime i prezime mog skype pa me mozes pozvati da ti pokazem kako to izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 12:20 (security).
15 godina
neaktivan
ja bi ti savjetovao da ides preko elektricnih instalacija, brzina je i vise nego zadovoljavajuća, a nemoras se muciti s zidovima, refleksijom, i signal ti nece past cim kisa pocne padati...
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
17 godina
Izrada antene

kako mislis preko elektricnih instalacija ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
to se ako se nevaram zove home plug odnosno PowerLine networking, uzmes ta 2 uređaja, ukopcas ih u struju (pametnije na produzni, posto ti i komp treba napajanje) i onda u komp, isto i na drugome uređaju koga želiš umrežiti, i oni cee povezati preko električnih instalacija
brzine ti zavise koju tehnologiju uzmes, imas od 85Mbos i od 200Mbps

http://en.wikipedia.org/wiki/Powerline_networking
to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
Izrada antene

Htio bi si napraviti vanjsku antenu za svoj usb stick Huawei E1823. Na internetu sam našao za kupiti yagi antenu od 16dBi na 2100 MHz i kabel za spajanje antene i usb stick-a. Pošto mi je preskupo naručiti iz australije zanima me da li se može napraviti vlastita antena. našao sam za Wifi antenu. Problem je da ja apsolutno ništa ne znam o antenama ali imam volju naučiti. Pa ako netko zna da mi napravi shemu spajanja i popis dućana (Zagreb i okolica) gdje bi mogao kupiti komponente.

Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Izrada antene

Evo ti link sa malo više detalja 

http://www.kesatnet.me/sviprojekti/103-yagi-antena.html

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
12 godina

nije dobar link...njemu treba antena za 2100 a ne 2400 MHz ( lipo piše a i vidi se po usb-stiku).

...jest razlika u mm ali i pola mm je ovdje bitno.

Slijedeći problem je što taj stick nema priključak za spojiti vanjsku antenu pa bi ga morao raskopati

što bi dozvolio samo elektroničarima sa iskustvom.

Predlažem da nađe produžni usb kabal ( što deblji i duži da uslijed pada napona stick na njemu radi )

pa improvizirat limeni reflektor iza njega i podić na prozor :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 10:45 (AF139).
14 godina
neaktivan
AF139 kaže...

nije dobar link...njemu treba antena za 2100 a ne 2400 MHz ( lipo piše a i vidi se po usb-stiku).

...jest razlika u mm ali i pola mm je ovdje bitno.

Slijedeći problem je što taj stick nema priključak za spojiti vanjsku antenu pa bi ga morao raskopati

što bi dozvolio samo elektroničarima sa iskustvom.

Predlažem da nađe produžni usb kabal ( što deblji i duži da uslijed pada napona stick na njemu radi )

pa improvizirat limeni reflektor iza njega i podić na prozor :)

Pardon ..nisam paznju obracao na frekvenciju ... ali svejedno pogledaj ako ti modem ima izlaz za antenu

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice