Ja sam si bio kupio 2x 120 i ovako ih spojio preko ljeta i hladili su mi sobu. Svi koji su mi došli u stan mislili su da sam luđak
Puno jednostavnije/prakticnije/sigurnije je iskoristiti neki od pinova na MBO za dodatne Sys hladnjake (ovisno o ploci ima ih 1-4) na njih se normalno prikljucuje ventilator... ili od molexa. USB je lako pokvariti (slijedi bacanje MBO)
-Ali to je sve nepotrebno, ako je temperatura do 60c ...
btw. zrak nije dobar vodic topline, metal je bolji (hladnjaci zato idu na CPU a vent. hladi HLADNJAK) .. pa je dovoljno na 'goli' disk staviti metal npr. poklopac ladice za HDD od aluminija -to mu snizi temp za 10tak C.
-posto sizu topliji dani, mozda nekom malo pomogne....
Hm, WD passport + ventilator će teško koji USB port upogoniti, pošto već i sam WD prelazi više od 50 % preko standardom garantiranih 500 mA i neke starije matične imaju problema s tolikom strujom. Ja imam taj disk, doduše nije ista generacija, moj ima malo drugačije kućište, ali isto je passport i isto je plastično, 120 GB je disk, i nisam primjetio neko zamjetno grijanje, osim kad su baš pasje vručine, ali tad je vruč i ugašen.
Mislim da je to skroz nepotrebno cak posjedujem ta dva ''mini'' WD HDD-a od 260 GB koji se kopcaju samo na usb bez dodatnog napajanja
Jedan koristim za kucno kino dakle snimim na njega 100/200 GB filmova spojim ga na kucno kino i po cutav dan i noc se ne gasi i nikada nisaam imao problema
Istina je da se malo ugrije ali to je sasvim normalno
ja svoj stavim u kučište i bude mrtav hladan
jedno pitanje u kucistu imam hdd od 320gb i primjetio sam da se jako grije,el bi na njega trebo stavit kakav vent....
budem u drugom postu stavio sliku od ventilatora....nemogu nac fotic
Naravno da bi
Možeš montirat to na hard(zalipi ga selotejpom),i spoji kabel na matičnoj.
Možeš montirat to na hard(zalipi ga selotejpom),i spoji kabel na matičnoj.
neznam jeli tko postavio ovo pitanje...moze li se taj vent nekak spojit putem usb cabla......2.0*******
Imaš shemu usb porta pa pogledaj (negdje na 1. stranici). Uglavnom bitno ti je spojiti + i - i to je to
Imaš shemu usb porta pa pogledaj (negdje na 1. stranici). Uglavnom bitno ti je spojiti + i - i to je to
neznam jeli tko postavio ovo pitanje...moze li se taj vent nekak spojit putem usb cabla......2.0*******
Samo ako USB daje više od 5V i manje od 12V onda se može, u protivnom će se jako sporo vrtiti odnosno pregoriti
Samo ako USB daje više od 5V i manje od 12V onda se može, u protivnom će se jako sporo vrtiti odnosno pregoriti
ak sam dobro skuzim na pin br.2 stavljam - a na br.3 stavljam +