Fan splitter

poruka: 4
|
čitano: 1.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Fan splitter

Imam dosta ventilatora u kućištu i polako počinju pravit nered.

Zanima me mogu li ja jednostavno ovih nekoliko produžetaka što imam zalemiti zajedno? Ako bi to slučajno radilo, jel bi možda povuklo previše struje iz pina i spalilo ga ili bi ventilatori radili sporije?

I još pitanje, ako uzmem recimo 1 to 6 splitter, jel gubim na brzini okretaja na ventilatorima? Koliko znam na čvorištu se struja dijeli na onoliko vodiča koliko ima, znači po toj nekoj logici bi svaki ventilator radio na 1/6 prave brzine.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fan splitter

Ako spajaš paralelno ne gubiš ništa snage.
Ako spajaš serijski onda se dijeli pa koliko ostane za idući i tako dalje.
Ventilatori ne vuku puno struje, tako da nećeš ništa spaliti.

Bitspower proizvodi ovakve X-stanice, pa da ti malo dam ideju. :)

EDIT: Dodana još slika za serijski i paralelni spoj, ako ne kužiš. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 8:25 (dombak1608).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Fan splitter
rapture686 kaže...

Imam dosta ventilatora u kućištu i polako počinju pravit nered.

Zanima me mogu li ja jednostavno ovih nekoliko produžetaka što imam zalemiti zajedno? Ako bi to slučajno radilo, jel bi možda povuklo previše struje iz pina i spalilo ga ili bi ventilatori radili sporije?

I još pitanje, ako uzmem recimo 1 to 6 splitter, jel gubim na brzini okretaja na ventilatorima? Koliko znam na čvorištu se struja dijeli na onoliko vodiča koliko ima, znači po toj nekoj logici bi svaki ventilator radio na 1/6 prave brzine.

Istina, al ne u ovom slucaju.

Napajanje ne daje stalno istu struju na molexima van(ili bilo kojim drugim nonektorima, predpostavljam da ces na molex spojiti te 3(4) pin konektore za ventilator) i onda uredaj  povuce vise struje iz transformatora(koji se nalazi u napajanju) ako ima potrebe za tim.

:D
13 godina
neaktivan
Fan splitter

Hvala na odgovorima, probat ću spojit 2-3 ako ih nađem da imam viška pa ću vidit hoće radit ili ne  Ako ne, tu je eBay {#}

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice