Ja za ciscenje lemilice koristim nesto ovog tipa:
http://www.banggood.com/Wholesale-1-Pcs-Heavy-Duty-Soldering-Solder-Iron-Tip-Cleaner-Steel-Wire-With-Stand-Set-NEW-p-51729.html?rmmds=search
Ali u chipoteci je skupo, preko neta se moze ubost za 2-3 dolara, nedavno sam na aukciji na ebayu upiknuo jos 1 za 2 dolara(na starom mi je vec uno lema na zici, znam da ima samo zica, ali je jeftino i ovako)
I ja koristim to. Počeo sam s kitom za lemljenje iz Chipoteke - neka on najjeftinija ZD lemilica s ultrašiljastim vrhom, bezolovni lem, stalak i spužvica. Poslije probao tu čeličnu žicu i ostao na tome (spužvica ljepše očisti, ali je tako skroz čisti vrh lemilice u pravilu nepotreban).
A kaj se tiče Dexovog pitanja, baš sam pogledao, nema baš nekih ponuda lemilica u našim dućanima.
I vidim da su počeli masovno forsirati one s ful zatvorenim grijačem (bez ventilacijskih rupica), kakvu je Dex linkao.
Općenito se jako teško među lemilicama nađu te s rupicama.
Osobno i nisam ne znam baš koliko puno koristio lemilice, obje bez rupica, no ne vidim neki problem s njima ako se pazi ako nemaju termoregulaciju. ZD više praktički ne koristim (nema termoregulaciju), no pazio sam da ne bude dugo uključena u struju - ako je bio imalo dulji prekid između dva lemljenja, ištekao sam je i nisam imao problema s njom. Yihua 936 pak jednostavno ostavim uključenu, i isto nikakvih problema.
Lem trošim bezolovni i slažem se da je s njim teže lemiti (olovni se puno ljepše ponaša), ali je OK. Čovjek se navikne. Ja sam počeo s bezolovnim, tako da mi je to normalno, a olovni mi je dječja igra. Razumijem da je ekipi koja je počela s olovnim bezolovni naporan, ali rekao bih da je to više stvar navike i očekivanja (i treba imati malo jaču lemilicu). Na sve se čovjek može priviknuti.

, i čudim se kad vidim neke poznanike koji imaju jako puno iskustva u lemljenju i još uvijek muku muče s nekim stvarima.

Potpis
Čak i da imaš izvorni kod, situacija je puno kompliciranija nego ti se na prvi pogled čini.