Što se tiče lemljenja, koji konkretno je protokol? Znači, uključim lemilicu u struju, čekam da se ugrije, dodam malo lema na vrh kad se ugrije, očistim vrh, dodam malo lema na vrh i krećem s lemljenjem. Kad sam završio jedan korak u lemljenju - što dalje? Da li samo čistim lemilicu ili je očistim, dodam lem i odložim? Ili je neočišćenu odlažem?
Drugim riječima, kad ju privremeno odložim (recimo na pet minuta dok si pripremam žice za daljnje lemljenje ili štoveć), da li je čistim prije odlaganja, odnosno ako je čistim prije odlaganja da li na nju stavljam lem (pa onda opet prije ponovnog početka lemljenja čistim lemilicu i dodajem lem)? Je li pravilo da uvijek na vrhu lemilice treba biti lem ili sam ja tu nešto krivo skužio?
Osobno, vrh cistim tijekom rada (ukoliko je to potrebno, a meni je posto radim sa sitnim kontaktima) te nakon zavrsetka lemljenja.
Ako mi velicina kontakta kojeg trebam zalemit, dopusta, onda uvijek lem prislonim uz sam kontakt koji zavrucim lemilicom, ako ne, onda stavljam na vrh. (sve ovisi sto lemim)
Nije ti to neka filozofija, najbitnije da skuzis kako zagrijat dijelove koje treba zalemit.
Skoro sam zaboravio, nije lose popit prije nesto na kratko - zestoko, da si smiris ruke :)