Case moding by PeRo

poruka: 8
|
čitano: 3.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Case moding by PeRo

Evo ovo je moj prvi case moding...ne bih ga trebao nazvati "case moding" nego "case building" jer sam uz pomoć mog staroga napravio ovo "unikatno"Cool kućište.

Eto da vam ga (ako vam se da čitati) malo predstavim. Znači komponente koje sam koristio za sastavljanje ovog računala su relativno stare nekih 3-4 godine, ali ima i novijih dijelova. Krenimo po redu: znači procesor je Intel Celeron 325D takta 2.53, matična ploča je Asus P4S800D, memorije je 3 keksića od po 256 Mb koje rade na 400MHz(DDR400), hard diskova su 2 i to glavni je QUANTUM 15 Gb (sustav) i sekundarni Hitachi Deskstar 160 Gb (skladište), grafička kartica je ništa posebno ATI Radeon 9200 SE AGP 64 Mb, napajanje je malo kvalitetnije jer imam i neko tamo MS napajanje od 400W, ali sam uzeo Codegen 350W jer je vjerojatno bolje od toga, od ostalih "električnih dodataka ugradio sam tri 80mm ventilatora različito okrenuta radi bolje cirkulacije zraka ( i ventilator od napajanja inače 120mm je okrenut prema unutra) i operativni sustav je Windows XP SP3.Zaboravio sam napomenuti da optičnog pogona još nemam jer ću nabaviti SATA pržilicu, a kad sam instalirao OS koristio sam svoju PATA pržilicu.

Kablove sam "sakrio" i složio kako sam mogao, problem su mi pravili IDE kabeli je jer su široki i dugi, inače sam ih vezao plastičnim vezicama. Od jednog prastarog kompa (sarog 8-9 god) sam uzeo prekidače za uklučivanje/isljučivanje i reset te dvije LED diode zelenu i crvenu za signalizaciju. Potaknut u jednom od zadnjih BUG-ovih brojeva o samogradnji odlučio sam napraviti bolji cooler za procesor, te sam tako kupio 120mm ventilator i napravio adapter za spajanje na hladnjak a on sam na procesor. Grafička kartica je također dobila bolje hlađenje i to ono iz Pentiuma II, uzeo sam i hladnjak i ventić i sad je grafa i tiša i hladnija. Za "termalnu raspodijelu" sam koristio neku pastu od 10 kn Spire.

Sad bih rekao nešto o kućištu; ono je sastavljeno iz više "iveričnih" ploča. Dimenzije kućišta su 51 cm dužina, 36 cm širina, 22.5 cm visina. Matična ploča je postavljena na 9 matica i zašarafana vijcima i sada je podignuta 3mm od dna kućišta. Izlaze od I/O portova i od grafičke kartice i drugih sam izrezao prema mjeri (tata ih je rezao pa pogriješio). Neki dan sam nabavio pleksiglas debljine 3mm i njega sam koristio za gornju stranu i jednu bočnu tam kod izlaza napajanja. Kako je sve bilo u boji drveta zalijepio sam crnu tapetu da to prekrije (iako ne baš savršeno). Eto to bi bilo to ukratko što se tiče ovoga moga pothvata. Nadam se da to sve zajedno ok izgleda iako znam da nije savršeno i da su moguće dorade. Ovaj komp mi ionako neće služiti za igranje igara i neki zahtjevniji rad nego sam ponekad za pogledat koji film ili odigrat partiju PES-a sa frendom.

Evo slika će biti dovoljno da se sve vidi.

Sad bih također vama htio postaviti par pitanja u vezi nekih problema sa ovim računalom. Riječ je od BIOSU i overclockingu procesora i USB konektorima.

Ako se netko susretao sam ovim procesorom neka mi pomogne. Znači kad idem OC-ati idem na JumperFree Configuration - AI Overclock Tuner stavim na Manual. Tvornička vrijednost je 133, a ja kad stavim ana 150,160 ili 170, komp normalno radi normalno boota OS i sve normalno radi i u CPU-Z i u MY COMPUTER je ta vrijednost koja ja trenutna, ali kad ga ugasim i ponovo upalim sve se vrati na početak, isto je tako i za USB konektore namjestim na HISPEED ono ga vrati na FULLSPEED,zanima me i kako flashat BIOS na noviju verziju, ja sam našao noviju verziju, ali ne znam kako to napraviti može i pomoć oko toga? Ovako se zove datoteka: P4S800D-X-ASUS-1006 i piše da je vrsta datoteke .002. et mislim da sam dovoljno rekao za početak na vama je sad red ako mi želite pomoći da to riješim, ONLINE sam koliko god treba. HVALA.....postat ću slike da vam bude jasnije.

BIOS prvi problem BIOS prvi problem
JumperFree Config JumperFree Config
Overclocking Overclocking
Tvorničke postavke Tvorničke postavke
the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 19:45 (perosima91).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Case moding by PeRo

Slike kompa:

gotovo kućište gotovo kućište
hladnjak hladnjak
Novi hladnjak na grafički Novi hladnjak na grafički
prekidači prekidači
soba soba
vou neka matična sa koje sam skinuo hladnjak i ventić za grafičku vou neka matična sa koje sam skinuo hladnjak i ventić za grafičku
procesorić procesorić
testiranje testiranje
grafička "sa stock coolerom" grafička "sa stock coolerom"
pogled sa boka (sad je skinuto lijepilo pa je lijepši pleksiglas) pogled sa boka (sad je skinuto lijepilo pa je lijepši pleksiglas)
the PeRo
16 godina
Case moding by PeRo

hm?

pohvala za trud.kuciste je banana.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

hm?

pohvala za trud.kuciste je banana.

a jbg....al sam se barem trudio...nismo svi tatini sinovi da imamo para za kompove od 10-tak tisuća kuna......

the PeRo
16 godina
neaktivan
Case moding by PeRo

Pohvala za trud.Sad koliko sam ja upoznat sa kučištima,rade se u limenom izdanju zbog bržeg hlađenja,ako se i zapali komponenta i plastika na kojoj je iz lima se požar nebi tebao proširiti dalje van kućišta.Inače dosta radim sa drvetom i palo mi je napamet dfa napravim nešto slično,ali...Drvo je dosta teško,moraš ga napraviti iste ili čak i veće nego klasično kučište,drvo relativno zadržava toplinu,ako nije dobro izolirano prenosit će vibracije a i zvuk(zato se za zvučnike koriste malo kvalitetnija građa)...Uglavnom da ne nabrajam previše da te nebi pokudio,mislim da si se potrudio al se raspitaj prije nego počneš nekaj gradit...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Pohvala za trud.Sad koliko sam ja upoznat sa kučištima,rade se u limenom izdanju zbog bržeg hlađenja,ako se i zapali komponenta i plastika na kojoj je iz lima se požar nebi tebao proširiti dalje van kućišta.Inače dosta radim sa drvetom i palo mi je napamet dfa napravim nešto slično,ali...Drvo je dosta teško,moraš ga napraviti iste ili čak i veće nego klasično kučište,drvo relativno zadržava toplinu,ako nije dobro izolirano prenosit će vibracije a i zvuk(zato se za zvučnike koriste malo kvalitetnija građa)...Uglavnom da ne nabrajam previše da te nebi pokudio,mislim da si se potrudio al se raspitaj prije nego počneš nekaj gradit...

znao sam ja to ali nisam imao niti jedne lipe za dodatno ulaganje u kućište tak da je men dobro...inače temp procesora je na stock brzini 35 Celzija a matične 23 Celzija, pa mislim  da je to ok....do koje bi temp smio ići kad Oc-am procesor???

the PeRo
16 godina
neaktivan
perosima91 kaže...

Sad bih također vama htio postaviti par pitanja u vezi nekih problema sa ovim računalom. Riječ je od BIOSU i overclockingu procesora i USB konektorima.

Ako se netko susretao sam ovim procesorom neka mi pomogne. Znači kad idem OC-ati idem na JumperFree Configuration - AI Overclock Tuner stavim na Manual. Tvornička vrijednost je 133, a ja kad stavim ana 150,160 ili 170, komp normalno radi normalno boota OS i sve normalno radi i u CPU-Z i u MY COMPUTER je ta vrijednost koja ja trenutna, ali kad ga ugasim i ponovo upalim sve se vrati na početak, isto je tako i za USB konektore namjestim na HISPEED ono ga vrati na FULLSPEED,zanima me i kako flashat BIOS na noviju verziju, ja sam našao noviju verziju, ali ne znam kako to napraviti može i pomoć oko toga? Ovako se zove datoteka: P4S800D-X-ASUS-1006 i piše da je vrsta datoteke .002. et mislim da sam dovoljno rekao za početak na vama je sad red ako mi želite pomoći da to riješim, ONLINE sam koliko god treba. HVALA.....postat ću slike da vam bude jasnije.

pa dajte ljudi nije valjda da nitko ne zna da mi pomogne? ajde  plz.....

the PeRo
16 godina
perosima91 kaže...
General Zed kaže...

znao sam ja to ali nisam imao niti jedne lipe za dodatno ulaganje u kućište tak da je men dobro...inače temp procesora je na stock brzini 35 Celzija a matične 23 Celzija, pa mislim  da je to ok....do koje bi temp smio ići kad Oc-am procesor???

Imao sam Celeron 335, 2,8GHz, nešto brži procesor od tvoga i koliko se sjećam oni su se dosta grijali čak i pri stock frekvencijama. Kad sam ga kloknuo, držao sam ga na nekih 60-ak °C.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice