Case mode(larstvo)

poruka: 15
|
čitano: 3.526
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Case mode(larstvo)

s obzirom da su modelarske staze od parkirališta uvijek dosta udaljene (više je lijenost ali ajde) i modelari nose sa sobom pola radionice od doma, 100 puta šetanje tamo vamo dosadi, u tom slučaju mi je pala (sve u jednom) ideja, reciklaža jednog starog kućišta,znam da nema veze sa kompjuterima (osim kutije) ali bugovca veseli sve na elektriku ;) tako na sebi ima 2 punjača, sa strane priklop za još jedan punjač ili štogod što treba 12 volti i prekidač za unutarnji ventilator koji hladi lipo baterije dok se pune, na krovu kućišta je montirana ručka i dva venta od socketa 478 i prekidačem za njih, ti venti služe kao radni stalak (gumice su nalijepljene protiv klizanja) a usput hlade model između utrka. Na stražnjoj strani je ulazni priključak za akumulator ako slučajno nema struje, iza sam ostavio rupu gdje su inače I/0 matične ploče u nju jednostavno sakrijem kabel napajanja. Napajanje sam modificirao tako da pokreće sve nabrojano. Vrata sam modificirao pomoću šarki tako da se otvaraju na dolje, gore ih zatvorene drži mehanizam jedne stare aktovke, dno kućišta kao i vrata su obložena pjenom da mi kufer s alatom neudara pri transportu a na vratima pjena služi i za odlaganje alata, još sam na pjenu nalijepio magnet pa tako sprječavam matice i ostale sitnarije da bježe ;) Toliko od mene.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
9 9
Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Case mode(larstvo)

Ako je tema bila napraviti napajanje što nezgodnije za prenašanja, onda .. {#}

17 godina
neaktivan
Najs! (.)(.)
Frankly, thats a Roger.
17 godina
neaktivan
bed kaže...

Ako je tema bila napraviti napajanje što nezgodnije za prenašanja, onda .. {#}

vjeruj mi po dvije tri kutije, ruksaci, možda nije miss praktičnosti ali samo jednom moram od auta do staze.

16 godina
odjavljen
Case mode(larstvo)

Unutra još stavi nosače za model ili dijelove i imaš servisni centar. ;)

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Unutra još stavi nosače za model ili dijelove i imaš servisni centar. ;)

glej u kuferu su svi djelovi a model ide na kufer, pjena mu nepusti da bježi, taman na knap, da sam htio mi se nebi tako usralo, hehe.

15 godina
Case mode(larstvo)

Jako dobra ideja.. i stvarno izvrsno napravljeno. svaka cast za dosjetit se.

btw imas li i benzince i nitro modele ili samo elektriicne

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Case mode(larstvo)

Svaka cast,{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lacko kaže...

Jako dobra ideja.. i stvarno izvrsno napravljeno. svaka cast za dosjetit se.

btw imas li i benzince i nitro modele ili samo elektriicne

tnx, imam samo elektro iako me nekad zna povući kad gledam nitro utrke ali sa elektro sam počeo i tu ostajem, nebih htio davati jednom od tih prednosti jer se to na modelarskim forumima pretvori u nešto slično kao kad se zakače jabučari i pc-jaši :)

15 godina
Case mode(larstvo)

mene vuce cijelo vrijeme. a bio sam nekad modelar ali sa avionima.

full me vucu benzinci samo sta tu kod nas je sve skupo za po*izdit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

skupo...kako uzmeš, više je problem što je teško nabaviti djelove (u nas), ali eto sada imamo e bay i paypal pa je to super, naručim iz kine, dođe za 2 tjedna, gdje ćeš bolje. Isto tako i elektro i benzin modela imaš za birati oko 150-200 eura, auta, aviona... to su ready to go verzije, daljinac, baterije i punjač, sve je unutra, i onda odeš na neki skup modelara i vidiš da onaj tvoj model neide više od 35km/h i onda se počneš zanimati kako i što da bi to išlo malo bolje pa zamjeniš ni-mh bateriju od 1600 mah (cca takve jačine dolaze uz modele) pa je zamjeniš za neku li-po od cca. 5000 mah, cjena oko 100 eurića, ako se misliš utrkivati trebaš barem dvije pa je to več 200 eurića, onda naravno trebaš i punjač koji puni takve baterije pa je to opet između 70-100 eura i to bez nekih posebnosti, onda ti treba motor (brushless) jer ovi s četkicama su skoro pa odpisani u modelarstvu, to je opet od 50-100 eura, regler za njega isto moraš kupiti jer nemožeš koristiti onaj od motora s četkicama, to je od 100-300 eurića, kada sve to i namontiraš u model vidiš da auto posvuda ide samo ne tamo gdje ti hoćeš, pa na kraju kupiš za 200 pa nadalje eura neku pro šasiju, pa gume moraš imati (više setova naravno) opet 20-40 eura po setu i eto taj mjesec si najbrži u kraju a sljedeći više nisi jer je već izašao neki bolji regler, motor, gume... vrijedi kao za pc-e, danas si kupio najbrže, sutra više nije, sve u svemu rupa bez dna. Koju subotu neizađeš pa se nabere za kakav dio i naravno ženi govoriš da su svi ti modeli i djelovi od prijatelja jer on nema mjesta doma {#}  

15 godina
Case mode(larstvo)

ma ja sam si mislio kupit benzinca :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako te bude šta zanimalo javi pa ti preporučim dobro za naravno malo novca, hehe.

15 godina
Case mode(larstvo)

ma sad zavrsio srednju i nadam se neki job... i mozda onda neke pare budem stavio sa strane za to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onda ti prvo želim sreće u nalaženju posla a za model pm,pozz.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice