Bolje od silikonske paste?

poruka: 9
|
čitano: 2.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ovako, potrosila mi se stara silikonska pasta, a kod nas u BiH nema bas velik izbor paste, koristim samo Cooler Master pastu koja mi je dostupna (jedina dostupna), e sada me zanima dal je moguce staviti nesto drugo sto bi poboljsalo prenos toplote sa proca na hladnjak?Cuo sam da postoji i berlijumska pasta ali ne znam sto je to nisam toliko expert, niti mnogo pametan kad je pitanje hladjenje.Tako ako bubam nije moja bas krivica nema bas puno znanja oko tih konekt masa.

http://s3.ba.bitefight.org/user/bite/132359
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja nebi nista experimentisao, odes fino i kupis drugu CM pastu.....dodje oko 9 km :)

Imas i jeftiniju varijantu, spire termalna pasta za proc. dodje oko 5 km u imtecu ;)

Sumjam da ce nesto drugo bolje odvoditi temperaturu :/

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Re: Bolje od silikonske paste?

A to su mi jedina 2 izbora Spire ili Cooler nista drugo i nema u ponudi :S

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
16 godina
neaktivan

ako nemožeš kod sebe nać onda probaj preko neta naručit Artic Cooling MX-2

Meni je ista pasta spustila temp. proca za cca. 10ºC {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Krešo91 kaže...

ako nemožeš kod sebe nać onda probaj preko neta naručit Artic Cooling MX-2

Meni je ista pasta spustila temp. proca za cca. 10ºC {#}

A bilo bi to krasno da me ne dodje skuplja pita neg tepsija.10 dolara, plus hebeni pdv, pa jos na to sve to poštarina.

17 godina
neaktivan

neznam koliko je pasta bitna - mislim ja koristim iz chipoteke onu jeftinu i radi mi super
pasta ko pasta - možda će ti s ovom bolje hladiti al razleke su neznatne jer ipak sloj te paste mora biti jaaako tanak, skoro nikakv tek toliko da neravnine popuni

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dantex kaže...

neznam koliko je pasta bitna - mislim ja koristim iz chipoteke onu jeftinu i radi mi super
pasta ko pasta - možda će ti s ovom bolje hladiti al razleke su neznatne jer ipak sloj te paste mora biti jaaako tanak, skoro nikakv tek toliko da neravnine popuni

A ne znam vise, ovdje citam neki kazu sloj treba biti ko zrno rize, onda odem u servis, kaze frajer treba dosta stavit da ima sto bolju vezu proc i hladnjak.Uglavnom, imam nesto paste na hladnjaku onda bi to trebalo biti dovoljno, jer sam je fino premazao preko cijele povrsine.{#}

16 godina
neaktivan
311008 kaže...

A ne znam vise, ovdje citam neki kazu sloj treba biti ko zrno rize, onda odem u servis, kaze frajer treba dosta stavit da ima sto bolju vezu proc i hladnjak.Uglavnom, imam nesto paste na hladnjaku onda bi to trebalo biti dovoljno, jer sam je fino premazao preko cijele povrsine.{#}

Time se postiže kontraefekt, jer pasta sluzi kako bi se popunile neravnine na procu i cooleru, a kada se stavi puno paste onda je metal dalje od metala i prijenos topline je manji.
Zato ne pretjerivat sa pastom, jer je optimum samo tanak sloj koji popunjava rupe kako bi dodirna povrsina bila sto veca.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
311008 kaže...
dantex kaže...

Ja sam na stari komp. stavio malo na sredinu i jako stisnuo da se ravnomjerno razmaze :)

Mislim da je to najlaksi i najbolji nacin, mozes i razmazivati nekom tvrdjom karticom ili tako nesto...

A taj koji ti je rekao da treba puno da se stavi nema pojma, bas ne treba puno...skroz malo, tanki tanki sloj, ako je predebelo onda mislim da nece fino odvoditi temperaturu...

Ja sam svoju spire pastu kupio nekad prosle godine i 3 proc-a sam "mazao" sa njom i jos je malo ostalo. Svi super rade :)

Evo sad tek vidim i "Mitsuoka" je napisao post dok sam ja svoj pisao :P

On je to bolje objasnio...

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 9:40 (NexT_T1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice