Bezicno razgovaranje

poruka: 7
|
čitano: 1.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Bezicno razgovaranje

Ovako, 

rodaci se bave uzgojem povrca i imaju kiosk u kojem prodaju povrce, sad dolazi do problema kad treba otici na vrt pogledati u kakvom je stanju povrce ili pospremiti nesto u kuci i slicne stvari.

Zato trebam vasu pomoc da mi preporucite kako da izvedem komunikaciju izmedu kioska i neke osobe koja prodaje. Stanica na kiosku je staticna, kad dode musterija da pritisne neki gumb i onda zazvoni uredaj kojeg ima prodavac. Domet bi trebao biti oko 0,5-1 km(naravno od viska glava ne boli {#}). Samo da ne bude preskupo.

Ja sam to zamislio ovako:

Kupim 2 walkie talkie-a, 1 nosi prodavac, a drugi ugradim u neku kutiju, umjesto zvucnika od walkie talkie-a spojim pojacalo i 1 zvucnik koji sam prije koristio za komp pa skupljaju prasinu i za javljanje ugradim u kutijicu neku tipku.

Hvala.

:D
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 17:00 (CroNk3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bezicno razgovaranje

Gledam malo walkie talkie-e i naisao sam na ovaj:

http://www.ebay.com/itm/Midland-LXT-114-GMRS-18-Mile-2-Way-Radio-X-TRA-Talk-New-/200724207673?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item2ebc185839#ht_1068wt_1185

pa me zanima dal bi radio na 2km daljine ako uracunamo npr 5 zidova  i nekoliko brezuljka izmedu.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Bezicno razgovaranje
CroNk3r kaže...

http://www.ebay.com/itm/Midland-LXT-114-GMRS-18-Mile-2-Way-Radio-X-TRA-Talk-New-/200724207673?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item2ebc185839#ht_1068wt_1185

pa me zanima dal bi radio na 2km daljine ako uracunamo npr 5 zidova  i nekoliko brezuljka izmedu.

Hvala.

Piše da mu je domet 18 milja, vjerojatno si i sam vidio, al na otvorenom terenu gdje nema prepreka. Ne vjerujem da bi mu na udaljenosti od 2-3 kilometra par zidova predstavljalo problem, al svejedno prije naruđbe pričekaj da se javi netko je zaista to koristio i zna koliki mu je stvarni domet

16 godina
bradonja_85 kaže...
CroNk3r kaže...

Hvala.

Piše da mu je domet 18 milja, vjerojatno si i sam vidio, al na otvorenom terenu gdje nema prepreka. Ne vjerujem da bi mu na udaljenosti od 2-3 kilometra par zidova predstavljalo problem, al svejedno prije naruđbe pričekaj da se javi netko je zaista to koristio i zna koliki mu je stvarni domet

Vidio sam da je 18 milja, ali ipak nikad do sad se nisam susretao s tim pa pitam da ne bi bilo nismo znali.

Sljedece sto me zanima je dal se prilikom razgovora treba drzati tipka pritisnuta ili se samo 1 pritisne pa se otvori veza i onda opet za zatvaranje veze stisnes?

i jos 1 pitanjce je dal se s ugradenog zvucnika cuje dosta dobro ili moram ugradivati pojacalo i zvucnik da bi kupac cuo sto prodavac govori(s tim da racunamo udaljenost koju bi kupac imao od te kutijice pol metra, jer logicno je da nece glavu nabiti u kutijicu...)

16 godina

Sljedece sto me zanima je dal se prilikom razgovora treba drzati tipka pritisnuta ili se samo 1 pritisne pa se otvori veza i onda opet za zatvaranje veze stisnes?

i jos 1 pitanjce je dal se s ugradenog zvucnika cuje dosta dobro ili moram ugradivati pojacalo i zvucnik da bi kupac cuo sto prodavac govori(s tim da racunamo udaljenost koju bi kupac imao od te kutijice pol metra, jer logicno je da nece glavu nabiti u kutijicu...)

Kaj to nitko nezna?

14 godina
protjeran

Zna.

Da bi se domet koliko toliko mogao ocjeniti, bilo bi potrebno znati kolika je izlazna snaga uredjaja te barem osjetljivost prijemnika .

Po meni izlaz je od par desetaka do par stotina miliwata. Dovoljno za ono sto trebas.

Iz zvucnika se cuje dobro za udaljenost pola metra.

Prilikom razgovora na tom uredjaju mora se drzati pritisnuta tipka dokle god govoris, no to se moze rijesiti relejem. Skuplji uredjaji imaju to vec rijeseno, da je uredjaj na predaji dok govoris, a kad usutis preklapa na prijem.

Izrada internet stranica - http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-izrada-internet-stranica-najpovoljnije/91529.aspx
16 godina
Seo kaže...

Zna.

Da bi se domet koliko toliko mogao ocjeniti, bilo bi potrebno znati kolika je izlazna snaga uredjaja te barem osjetljivost prijemnika .

Po meni izlaz je od par desetaka do par stotina miliwata. Dovoljno za ono sto trebas.

Iz zvucnika se cuje dobro za udaljenost pola metra.

Prilikom razgovora na tom uredjaju mora se drzati pritisnuta tipka dokle god govoris, no to se moze rijesiti relejem. Skuplji uredjaji imaju to vec rijeseno, da je uredjaj na predaji dok govoris, a kad usutis preklapa na prijem.

To da treba tipku drzati uopce nije problem, to se moze sloziti i mehanickim putem...

Hvala na odgovoru, onda budem to tako slozio, samo da mi se na paypalu kartica potvrdi pa narucujem :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice