Promjena smjera okretanja asinhronog motora.Znaci u skoli imamo neki projekat da pomocu sklopke promijenimo okretanje motora npr sa desne na lijevu stranu.Ja i drug to trebamo uraditi.Motor je trofazni,pa ako bi mogle neke smijernice ako je to vec neko radio
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Promjena smjera okretanja asinhronog motora.Znaci u skoli imamo neki projekat da pomocu sklopke promijenimo okretanje motora npr sa desne na lijevu stranu.Ja i drug to trebamo uraditi.Motor je trofazni,pa ako bi mogle neke smijernice ako je to vec neko radio
Je, svaki električar barem nekoliko puta u životu i na vježbama barem nekoliko puta u svakoj normalnoj srednjoj školi te struke.
Pretpostavljam kako niti vi ne bi dobili takav zadatak ako ga niste prethodno odradili na nastavi.
Google: promjena smjera vrtnje tofaznog asinkronog motora = http://www.fer.hr/_download/repository/EEPE_2010_2011_AM.pdf
Sklopka 1-0-2, dovedeš faze, sa jedinice naprimjer pošalješ isti redosljed faza kao i na dolaznom vodu, a na dvojci samo zamjeniš mjesto dvjema fazama i motor će se počet okretat u drugom smjeru. Dobili ste valjda najjednostavniji mogući zadatak... Samo se treba zamjeniti mjesto fazama
Ja al kod mene se ne smije mijnjat faze znam i ja to da zice zamijenim moram na sklopki kad je desno da desno okrece kad lijevo da lijevo
Ja al kod mene se ne smije mijnjat faze znam i ja to da zice zamijenim moram na sklopki kad je desno da desno okrece kad lijevo da lijevo
Zato imas one sklopke s vise kontakata, a mozes to izvesti i s relejom
Čitaj pozornije moj post, rekao sam sklopka 1-0-2 i kako da povežeš...
Sklopka isto promjeni redosljed faza