Alternator

poruka: 15
|
čitano: 5.405
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Alternator

Ovako...Ja imam jedno pitanje...Radim na jednom projektu i zanima da li alternator može punit akumlator dok se struja iz akumulatora masovno troši?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alternator

Da, ali samo dopunjava malo po malo ako si mislio na neku vjetrenjaču, magnetni rotor ili zakrivljeni solarni kolektor sa vodikovim motorom(zaboravio kako se zove).

Ako imaš puno potrošača nema tu sreče.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alternator

Evo recimo da puni akumulator koji pokreće električni motor recimo za skuter dali bi onda ako stavim 2 alternatora da li bi onda mogo ga punit.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alternator

eto pa vidi i sam kato to radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alternator

Nisam baš shvatio za što on koristi alternatore? I bio bih ti jako zahvalan ako bi mi mogo to malo bolje pojasnit.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alternator

za muziku u autu mislim da ganja 20kilovata, inače to su malo skuplji alternatori za spajanje u seriju sa 140 Ampera i više. Ako misliš da staviš remenicu na osovinu od skutera pa da dopunjava akomulator dok se voziš zaboravi to je zanemarivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alternator

A recimo da stavim alternator na motor od auta i da puni akumulator dok je akumulator spojen na neki veći potrošać???

0 0 hvala 0
16 godina
Alternator

Daj jednostavno napisi o cemu se radi da ti mozemo reci, a ne sad malo skuter pa malo auto...

Ovako te nista ne kuzim....

:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alternator

Ovo sa skuterom, elektromotorom i 2 alternatora zaboravi, to što ti misliš izvest nema smisla, to je opet pokušaj perpetuum mobile-a 

Motor će ti više potrošiti baterije nego što će je alternator napuniti iz jednostavnog razloga, spjiš alternator na motor, on će opteretiti motor nekim momentom, onda će motor biti opterećen kotačem i tim alternatorom, a ako još počne puniti, alternator stvara protumoment koji još više opterećuje motor i ovaj troši više struje (a računaj si gubitke još kao i korisnost motora i alternatora)

Nadalje, sustav sa akumulatorom, alternatorom i motorom, šta ti zapravo želiš ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 17:33 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Re: Alternator
Gigabyte091 kaže...

Ovo sa skuterom, elektromotorom i 2 alternatora zaboravi, to što ti misliš izvest nema smisla, to je opet pokušaj perpetuum mobile-a 

Motor će ti više potrošiti baterije nego što će je alternator napuniti iz jednostavnog razloga, spjiš alternator na motor, on će opteretiti motor nekim momentom, onda će motor biti opterećen kotačem i tim alternatorom, a ako još počne puniti, alternator stvara protumoment koji još više opterećuje motor i ovaj troši više struje (a računaj si gubitke još kao i korisnost motora i alternatora)

Nadalje, sustav sa akumulatorom, alternatorom i motorom, šta ti zapravo želiš ?

Zato sam mu i ovo napisao jer mi se cini kao da on pokusava napraviti perpetum mobile...

13 godina
neaktivan
Alternator

Ma u biti mene zanima da li mogu napravit da neka aukumulator pokreće elektoromotor na koji je spojen alternator a da taj alternator puni akumulator. Ako me razumijete.

0 0 hvala 0
16 godina
josipjoka13 kaže...

Ma u biti mene zanima da li mogu napravit da neka aukumulator pokreće elektoromotor na koji je spojen alternator a da taj alternator puni akumulator. Ako me razumijete.

Mozes, ali to ti je cisti gubitak,

Motor vuce odredenu struju(uzmemo za primjer 1000w), od tih 1000W koje povuce u mehanicku energiju pretvara oko 900W(ovisi od motora do motora, onolko% kolko je njegova korisnost), ako on vrti alternator u alternatoru opet gubis oko 10% pa s 800w punis akumulator i na gubitku si.

Sad kad bi to stavio jos na cestu motor dobiva dodatno opterecenje i vuce vise struje, mora vrtiti kotace i alternator i onda se vrti sporije, manje puni akumulator i sporije se vozis tj. skuter gubi snagu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.4.2013 18:51 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Daj jednostavno napisi o cemu se radi da ti mozemo reci, a ne sad malo skuter pa malo auto...

Ovako te nista ne kuzim....

13 godina
neaktivan
Alternator

eto hvala na pomoći

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alternator

To ti se isplati jedino u neke edukativne svrhe, da sebi ili drugima objasniš šta se događa u sistemu, samo što ja nebi onda punio isti akumulator koji napaja motor nego bi punio neki drugi akumulator, a motor i njegov akumulator bi bili samo pogon.

Ovo šta si ti zamisli ti je nepraktično i nema smisla nikakvog

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice