Sony Ericsson Xperia X8

poruka: 3.109
|
čitano: 1.141.133
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson Xperia X8".
16 godina
Re: Sony Ericsson Xperia X8
pandza94 kaže...
luka_cro kaže...
logic kaže...

Sto se plaite na te benchmarke. To ne govori nista o ponasanju moba u svakodnevnim aktivnostima.

tocno to.hebali vas benchmarki.

Well kad po benchmarcima owna LG GT540 i HTC Wildifre onda je Ok ;)

EDIT:

Stavio Floyo 2.2.1 v0.10

Fasciniran,očaran :D

Samo mi smeta što sam u Quadrantu dobio 880 bodova -.-

kako to?? kod mene na floyo 2.2.1 v0.10 u quadrantu ima 1000+ bodova

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

2.2.1 ima malo oviše bugova koji mi pogotov smetaju a najviše 3.5mm jack koji je trenutno offline.

Nemogćnost instaliranja Angry Birds-a te mi ne prebacuje u landscape mode kad pišem SMS.

Video laga al to mogu podnit.

Jedva čekam puni 2.2.1 Sense Froyo rom{#}

Xperia Sense Froyo 2.2.1 v1.010
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Ericsson Xperia X8

evo ja cu staviti tutorial za instaliranje ovih romova na mobitel...

prvo sto trebate je rootan mob...mobitel rootate pomocu programa superoneclick kojeg mozete naci ovdje(tu su i sve upute kako ga koristiti):http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=811457

prije nego pocnete sa rootanjem morate izvaditi memorijsku karticu iz mobitela i ukljuciti usb debuging (postavke-aplikacije-razvoj-uklanjanje programskih gresaka)

kad ste rootali mobitel morate skinuti xRecovery koji se nalazi ovdje:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878426

kada skinete xRecovery u zip formatu sa te stranice,extractajte ih na memorijsku karticu...zatim pokrenite root explorer(kojeg dobijete automatski kad rootate mob) i kopirajte te fileove (mislim da ih je 3) u system/bin na mobitelu,pazite kad uđete u mapu system/bin da ste mapu postavili na r/w sto znaci read/write,kada uđete u tu mapu preko root explorera imati cete u gornjem desnom kutu tu opciju,na pocetku ce vam biti r/o (read-only),vi samo kliknite na to r/o i prebaciti ce vam na r/w (ako ne napravite ovaj korak necete moci kopirati fileove)...kada ste kopirali te fileove instaliran vam je xRecovery...xRecovery pokrenete tako da kada vam se pali mobitel i pise bijelim slovima sony ericsson pritiscete tipku back na mobitelu...

kada uđete u xRecovery prvo napravite backup svoga trenutnog OS-a tako da ga mozete poslije vratiti u stanju kakvom je u tom trenutku...

zatim sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=914513 skinete rom koji vas zanima i kojeg zelite instalirati,ukljucite mobitel i spojite ga u racunalo i tada extractate rom u mapu xrecovery/backup na memorijskoj kartici...

kada ste extractali rom na memorijsku,ugasite mobitel i pokrenite xRecovery,idite u opciju backup and restore i uđite u restore...tada ce te vidjeti dvije opcije...prva vam je onaj backup koji ste ranije napravili od starog os-a,a druga vam je rom koji ste skinuli sa xda developersa (vidjete ce te po nazivu o kojem romu se radi)...znaci tada samo kliknete na naziv tog roma i krece restore...nemojte gasiti mobitel dok se to ne napravi,na kraju ce vam pisati restore complete i tada samo pritisnete reboot phone u xRecoveryu...

to bi bilo sve od mene,nadam se da ste sve razumjeli,a ako niste slobodno pitajte sto vas zanima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 23:47 (antimadridista).
Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
logic kaže...

Sto se plaite na te benchmarke. To ne govori nista o ponasanju moba u svakodnevnim aktivnostima.

a znam da to ne znaci puno i da se po tome ne moze gledati,ali mobitel je stvarno brzi sa ovim romovima...ja samo cekam da dođe verzija u kojoj radi sve,onda cu se prebaciti na nju i necu koristiti ovaj defaultni firmware koji nam daje sony ericsson jer je on očajan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 0:14 (antimadridista).
17 godina
neaktivan
pošto sad ima tutorial za romove, ima tko koji dobar za preporuciti? Ja mislim malo isprobati...kolko piše u tutorialu. Da se može nazad vratiti staro stanje pa bi ja to malo isprobao...
Ako tko zna neki bolji u kojem više stvari radi neka preporuci ;)
16 godina
neaktivan
sina1212 kaže...
pošto sad ima tutorial za romove, ima tko koji dobar za preporuciti? Ja mislim malo isprobati...kolko piše u tutorialu. Da se može nazad vratiti staro stanje pa bi ja to malo isprobao...
Ako tko zna neki bolji u kojem više stvari radi neka preporuci ;)

jos treba cekati, niti jedan ne radi kak spada.

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

2.2.1 je bugovit odviše ali je prebrz da bi se vratio na starog.

Pokvareno:Kamera,senzor za rotaciju

Napola pokvareno:Video,3D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
budem ja to malo isprobao danas prema tutorialu...jedino zanima me kako se vrati stanje na 2.1 orginal? Ako sam dobro skuzio preko xrecovery ili?
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

kak mislite 3d?

igre ne rade?

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

Raging Thunder 2 i Angry Birds Seasons(biti obične)

Quadrant 3D benchmarci rade kao i jedna 3D igra i svaka 2D mi radi dosad.

Stavit ću ja tut iako sam ga napisao ima 2 stranice unazad za xrecovery i root.

P.S.Preko xrecovery-sve vracas.

Imam backupa jedan bez JiT,dva s njim te ovaj Floyo v0.10

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pandza94 kaže...

Raging Thunder 2 i Angry Birds Seasons(biti obične)

Quadrant 3D benchmarci rade kao i jedna 3D igra i svaka 2D mi radi dosad.

Stavit ću ja tut iako sam ga napisao ima 2 stranice unazad za xrecovery i root.

P.S.Preko xrecovery-sve vracas.

Imam backupa jedan bez JiT,dva s njim te ovaj Floyo v0.10

ima nacina kako da se instaliraju sve aplikacije (ukljucujuci i angry birds i ostalo)...samo prije nego idete u market morate unmountati memorijsku karticu i tek onda sa marketa skinete angry birds ili nesto sto vam se nije moglo instalirati,to sam procitao od covjeka koji radi ove romove i kaze da jos treba poraditi na tome,na kraju ce vjerojatno to biti ispravljeno...

16 godina
neaktivan
Ja san totalni noob šta se tiče toga rootanja, pa bi zamolia nekoga samo da napiše ili da link na tutourial za root i JIT.

Hvala unaprid. :)
OĆU NOVI NICK!
16 godina
pandza94 kaže...

i koliko sam ja skonto napola mu radi onaj volume mixer(npr.kada sam u igri i hocu smanjiti on smanjiva in-call volume,a nekad media volume -.-)

15 godina
dr. zlo kaže...
Ja san totalni noob šta se tiče toga rootanja, pa bi zamolia nekoga samo da napiše ili da link na tutourial za root i JIT.

Hvala unaprid. :)

JIT ne trebaš radit,vec je automatski instaliran u romovima,a za root sam napisao u tutorialu,nije tako tesko...

16 godina
neaktivan
Antimadridista, jel to misliš da je JIT odma u romovima čim rootam, ili je u romovima nekog 2.2?
OĆU NOVI NICK!
15 godina
dr. zlo kaže...
Antimadridista, jel to misliš da je JIT odma u romovima čim rootam, ili je u romovima nekog 2.2?

JIT je u romovima koje skines sa one stranice (znaci 2.2 i 2.3 romovima) i kad njih instaliras automatski ti je uključen JIT,znam to jer sad koristim 2.2 rom i bio mi je ukljucen JIT bez da sam išta podešavao...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 23:44 (antimadridista).
16 godina
neaktivan
E to, al ja bi tia JIT na 2.1, jer su 2.2 i 2.3 još nedovršeni.
OĆU NOVI NICK!
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

Napisao sam JiT tut ima 3 stranice iza pronadi ga! :D

Ma ugl 2.2.1 ubrza mob do krajnjih granica,vjerujem da iznad 1080p u quadrantu nece dobit jer je max koliko sam ja dobio i vjerovatno najvise.

2.2.1 ima odviše bugova ali ultra-fluidni Sense UI ispravlja sve.

Jedva cekam punu verziju xd

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Napisao sam JiT tut ima 3 stranice iza pronadi ga! :D

Ma ugl 2.2.1 ubrza mob do krajnjih granica,vjerujem da iznad 1080p u quadrantu nece dobit jer je max koliko sam ja dobio i vjerovatno najvise.

2.2.1 ima odviše bugova ali ultra-fluidni Sense UI ispravlja sve.

Jedva cekam punu verziju xd

Kad dođe puna verzija da ispravi sve bugove onda cu stavit taj rom ili sta vec,da nije besplatno platio bih za njega jer mi se baš defaultno sucelje ne sviđa a i mob je brži sa 2.2 {#}

ako može netko dat preporuku za neki rom za ovaj mobitel 2.1 verzija i da lici na desire ili tako nešto.Hvala{#}

Da nije bilo Nikole Tesle sada bi ste spamali po forumu u mraku!
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Evo rootao sam Xperiu X8...

Prvo:

1.Postavke--Aplikacije---Razvoj i označite prvo

Takoder u Postavkama ---Postavke pohrane na SD karticu i telefonte označite Deaktiviraj SD karticu

2.Skinite SuperOneClick te drivere za x8

Da instalirate drivere,povezite telefon te nemojte nista upirat na njemu.Otidite u Control Panel/Add hardware te trazite i kao ikona ce vam biti zuti upitnik sa SEMC u imenu.

Instalirate drivere tako da označite ono prvo te nađete ove drivere koje ste skinuli.Odaberete samo taj folder gdje ste ih extractali.Pričekajte dok ne završi.

3.Povezite mob s PC.SD kartica mora biti deaktivirana te Ukalnjane Programskih isto mora(tkz USB debugging)

-Kad ga povezete i dode vam ono na mobu nemoj nista odabirat nego samo tipku nazad(znaci ne oznacujte punjenje moba,instaliraj pc com i povezi mob)

4:Extract SOC na desktop te uđite i odabere onu ikonu te ROOT.

5.Nakon 1-2min telefon bi vam treba biti rootan.

Radite na vlastitu odgovornost i ako vam nešto nije jasno u vezi Tuta javite se ovdje,

ubrzo slijedi app2SD,Multitouch i JIT tutorial!

Meni ga nemože nać! :@

OĆU NOVI NICK!
15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

jel mi može netko reci jel ima flash player, za X8 root-an je

TheKmTv1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
e ja sam sad rotao preko super one click i doslo da je rootano...
I sad me zanima, ja uz to nisam dobio root explorer kak pišu da bi trebalo bit...zna li ko zašto?
I za xrecovery, kako da sd kopiram xrecovery u system-bin..posto nemam root explorer
16 godina

Pa skini root explorer, upiši u google i naći ćeš apk. 

P.s. Poslao sam ti na pm

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 22:37 (Iggx).
17 godina
neaktivan
iggx hvala ti..evo sad cu ja nastaviti dalje s xrecovery :)
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Meni ga nemože nać! :@

Što ti nemože naći?

kmgamer kaže...

jel mi može netko reci jel ima flash player, za X8 root-an je

Pa prvo ti treba 2.2 verzija Androida,probao sam instalirati-nije moglo neznam zašto.

LP

17 godina
neaktivan
ljudi, zanima me o x8 wifi tethering-u što točno dobijem s time? I kako se napravi to, odnosno kako funkcionira...hvala vam
15 godina
neaktivan
sina1212 kaže...
ljudi, zanima me o x8 wifi tethering-u što točno dobijem s time? I kako se napravi to, odnosno kako funkcionira...hvala vam

Najlakse je reci ovako "mogucnost surfanja na kompu na racun mobitela"..:)

znaci spojis mob i komp i surfas na kompu a promet ti se skida sa moba, najbolje je da imas neku tarifu na mobu..:)

ak imas Andorid skini si sa marketa pdaNet aplikaciju, samo nema mogucnost spajanja preko wifi, nego bluetooth u USB-a...

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson Xperia X8

jel imaju neki ROM-ovi koji imaju multitouch?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Evo ljudi imam jedan problem.. Imam xrecovery napravio sam backup i skinuo romove.. I kad idem restore i stavim na rom napise mi md5 mismatch.. Zna li ko kako da stavim rom ili kaj je za gresku???
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

evo ja cu staviti tutorial za instaliranje ovih romova na mobitel...

prvo sto trebate je rootan mob...mobitel rootate pomocu programa superoneclick kojeg mozete naci ovdje(tu su i sve upute kako ga koristiti):http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=811457

prije nego pocnete sa rootanjem morate izvaditi memorijsku karticu iz mobitela i ukljuciti usb debuging (postavke-aplikacije-razvoj-uklanjanje programskih gresaka)

kad ste rootali mobitel morate skinuti xRecovery koji se nalazi ovdje:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878426

kada skinete xRecovery u zip formatu sa te stranice,extractajte ih na memorijsku karticu...zatim pokrenite root explorer(kojeg dobijete automatski kad rootate mob) i kopirajte te fileove (mislim da ih je 3) u system/bin na mobitelu,pazite kad uđete u mapu system/bin da ste mapu postavili na r/w sto znaci read/write,kada uđete u tu mapu preko root explorera imati cete u gornjem desnom kutu tu opciju,na pocetku ce vam biti r/o (read-only),vi samo kliknite na to r/o i prebaciti ce vam na r/w (ako ne napravite ovaj korak necete moci kopirati fileove)...kada ste kopirali te fileove instaliran vam je xRecovery...xRecovery pokrenete tako da kada vam se pali mobitel i pise bijelim slovima sony ericsson pritiscete tipku back na mobitelu...

kada uđete u xRecovery prvo napravite backup svoga trenutnog OS-a tako da ga mozete poslije vratiti u stanju kakvom je u tom trenutku...

zatim sa ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=914513 skinete rom koji vas zanima i kojeg zelite instalirati,ukljucite mobitel i spojite ga u racunalo i tada extractate rom u mapu xrecovery/backup na memorijskoj kartici...

kada ste extractali rom na memorijsku,ugasite mobitel i pokrenite xRecovery,idite u opciju backup and restore i uđite u restore...tada ce te vidjeti dvije opcije...prva vam je onaj backup koji ste ranije napravili od starog os-a,a druga vam je rom koji ste skinuli sa xda developersa (vidjete ce te po nazivu o kojem romu se radi)...znaci tada samo kliknete na naziv tog roma i krece restore...nemojte gasiti mobitel dok se to ne napravi,na kraju ce vam pisati restore complete i tada samo pritisnete reboot phone u xRecoveryu...

to bi bilo sve od mene,nadam se da ste sve razumjeli,a ako niste slobodno pitajte sto vas zanima!

znači taj rom koji skineš i dobiješ ga u raru ili zipu -desni klik miša i extract files... i odabereš svoju SD karticu na lokaciji xrecovery/backup ;točno mora biti jer inače neće raditi..ako si tako napravio i isao kako pise nebi trebalo biti problema..

XPERIA X8
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice