LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 280.264
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
15 godina
LG Optimus 4X

Netrebas nista rucno samo skini lg mobile support tool

0 0 hvala 0
14 godina
Re: LG Optimus 4X

Evo skinuo sam LGmobile support tool, te pokrenem ga i uvijek mi zastane na ovom dijelu (slika)
Na win8 sam. 

Anonymous is coming!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 18:54 (Kawabunga).
15 godina
Kawabunga kaže...

Evo skinuo sam LGmobile support tool, te pokrenem ga i uvijek mi zastane na ovom dijelu (slika)
Na win8 sam. 

probaj ovo napravit pa pokušaj ponovno

ja kod sebe sam to instalirao bez ikakvog problema

battlelog: dev0lver
15 godina
LG Optimus 4X

stigao mi danas mobitel ^^

dajte mi prijedloge i savjete kako i što da uradim sa mobitelom da sve ide fluidno i da manje baterije troši

mob je došao sa androidom 4.1.2., nije rootan niti otključan bootloader, pa koliko imam mogučnosti za uređivanje, slobodno napišite

isto tako, što mogu deinstalirati sa moba a da mi neće imati utjecaj na normalan rad njega samoga, a da mi bezveze ne stoji na mobitelu

unaprijed hvala
{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
matija656 kaže...

stigao mi danas mobitel ^^

dajte mi prijedloge i savjete kako i što da uradim sa mobitelom da sve ide fluidno i da manje baterije troši

mob je došao sa androidom 4.1.2., nije rootan niti otključan bootloader, pa koliko imam mogučnosti za uređivanje, slobodno napišite

isto tako, što mogu deinstalirati sa moba a da mi neće imati utjecaj na normalan rad njega samoga, a da mi bezveze ne stoji na mobitelu

unaprijed hvala
{#}

Otkljucaj bootloader i stavi cm10 rom a ili slim bean 4.2.2 za duze trajanje baterije 

15 godina
LG Optimus 4X

kako da ugasim mutavo govorenje slova kada pišem poruku

lud sam više, neznam kako da to napravim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Isključi spell checker a u postavkama tastature isključi auto correction i show correction suggestions :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
malina22 kaže...

Isključi spell checker a u postavkama tastature isključi auto correction i show correction suggestions :)

Ovako mi je u postavkama tipkovnice

Trenutno imam instaliranu defaultnu tipkovnicu od androida 4.2 sa marketa pa nju koristim

16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Kod mene je CM na engleskom, ugl ove opcije trebas iskljuciti...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
matija656 kaže...
Kawabunga kaže...

Na win8 sam. 

probaj ovo napravit pa pokušaj ponovno

ja kod sebe sam to instalirao bez ikakvog problema

Hvala puno, uspio sam:)

Anonymous is coming!
15 godina
LG Optimus 4X

uspio sam, hvala

koje aplikacije mogu bez brige isključit ili deinstalirat sa moba ovako sa stock svime, recimo kao lg smart world i slično ??

mob nije od providera tako da nema njihovog bloatware-a na mobu

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Imas na xda spisak, ali moras rutati i otkljucati telefon da bi ih sve blokirao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

previše je teksta na XDA  pa da tu pitam,

koji kernel vam se pokazao najboljim?

spremam se staviti CM10.1.2 pa da paralelno i ubacim kernel u igru.

ako se stock CM kernel pokaže dobrim ,možda ga i ostavim ali nije na odmet imat rezervnu soluciju....

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
matija656 kaže...

uspio sam, hvala

koje aplikacije mogu bez brige isključit ili deinstalirat sa moba ovako sa stock svime, recimo kao lg smart world i slično ??

mob nije od providera tako da nema njihovog bloatware-a na mobu

izvoli ponovni spisak :D ,to je na stock JB 4.1.2 romu ,sve je stavljeno freeze/suspend u Titaniumbackup-u

AAT
Application Manager
Backup - apk za backup softvera,odmrznite u slučaju izrade backupa preko LG PC suit-a
Camera Test
Cell broadcast
Chrome
com.lge.appbox.bridge
com.lge.appbox.remote
com.lge.defaultaccount
com.lge.lgdrm.permission
com.lge.lgfota.permission
com.lge.permission
DmFAdmin
Downloads - apk vezan softver,odmrznite u slučaju novog sistemskog update-a ili bilokakvog flasha/ novog roma-a
DRM Service
DRM-Protected Content Storage
E-mail widget
Face Unlock
Favorites Contact Widget
Google+  - ukoliko ne koristite Google+

Google search   - makne onu google search traku sa screena

Google txt to speech

Home Theme - biz
Home Theme - Cozywall
Home Theme - Marshmallow

Internet 4.1.4.41104

LG MLT (ali sam ga prvo maknuo preko Hidden menu->  3845#*880#)
LgInstallService

LGSetupWizard -apk za podešavanje/update softvera,odmrznite u slučaju novog sistemskog update-a ili bilokakvog flasha/ novog roma-a
LGSystemServer -apk za podešavanje/update softvera,odmrznite u slučaju novog sistemskog update-a ili bilokakvog flasha/ novog roma-a
Live Wallpaper Picker
Media Home

Memo
Memo Widget

Music 3.1.012 -ne gasiti ukoliko nemate kakav audio player

Music 3.2.017  -ne gasiti ukoliko nemate kakav audio player

Music FX 1.4    -ne gasiti ukoliko nemate kakav audio player
On Screen Phone
Picasa Uploader
QSlide Framework
REmote support Service
RemoteCall Service

SetupWizard
SIM Toolkit
Smart Log Service
SmartShare
Software update- apk za update softvera,odmrznite u slučaju novog sistemskog update-a ili bilokakvog flasha/ novog roma-a
Streaming Player
SystemBackupService
TalkBack

Video Player 2.5.323 -ne gasiti ukoliko nemate kakav video player
VpnDialogs
Weather
WeatherTheme_Optimus_Still

WorldClock Widget

ostavio sam NFC, PC Suite,(g)Talk, Tags ,StreetView, onaj com.lge.internal :) ,

te postavio background procese na najviše 4.

iako ne vidim razliku kada je postavljeno na standardni limit.

a u Greenify je završilo sve osim

Battlenet mobile,Airdroid,,SidebarPro,Touchpal (tipkovnica)

Gmail, Tapatalk, SuperUser, Titanium Backup,Greenify :)  i apk/widget za vrijeme

zapravo,skoro sve se može staviti u greenify jedino nije preporučljivo tipkovnica,tit.backup, weather apk/widget i sam greenify

gmail i tapatalk sam ostavio zbog notifikacija

napomena:

ukoliko idete flashat ili updejtat software na mobitelu, preporučljivo je da se odmrzne se da nebi bilo nismo znali :)

ali ne morate micati iz Greenify išta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 16:32 (vrx).
15 godina
vrx kaže...

izvoli ponovni spisak :D ,to je na stock JB 4.1.2 romu ,sve je stavljeno freeze/suspend u Titaniumbackup-u

hvala, nisam dugo bio u temi pa nisam bio siguran dal sam tu to negdje vidio ili na xda

dal treba titanium backup pro za to obavit ili se može i sa free verzijom ??

vjerujem da može i sa free, jer sam na xperii sk17i imao free verziju i da sam mogao neke suspendirati

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 17:41 (matija656).
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ja koristim iodak v7, odlican kernel,brzi nego stock cm a i dobar je sa baterijom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
LG Optimus 4X

eto, otišla garancija :D (al  slučaju potrebe, već ja njega zaključam nekako!)

nakon nekih 2-3sata prčkanja ,CM je dobar, iako ne "osjetim" baš nekakvu razliku u brzini u usporedbi sa JB stock sa Nova Launcherom...

ništa se ne ruši, sve radi kako treba...zasada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa jedna od prednosti ti je kolicina rama koji cm a koji stock jede...
14 godina
neaktivan
vrx kaže...

nakon nekih 2-3sata prčkanja ,CM je dobar, iako ne "osjetim" baš nekakvu razliku u brzini u usporedbi sa JB stock sa Nova Launcherom...

nije ti otisla garancija :), na području EU prodavac ti ne smije uskratit garanciju ako si prckao po softveru, osim ako nisi time sjebo HW. kak ce to dokazat-nikako :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2019240

http://fsfe.org/freesoftware/legal/flashingdevices.en.html

15 godina
cickova kaže...
vrx kaže...

nije ti otisla garancija :), na području EU prodavac ti ne smije uskratit garanciju ako si prckao po softveru, osim ako nisi time sjebo HW. kak ce to dokazat-nikako :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2019240

http://fsfe.org/freesoftware/legal/flashingdevices.en.html

Zar se ne postavlja pitanje je li taj zakon isti i kod nas, tj. jesu li ga naši prilagodili EU?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein; originID: rake_HR
15 godina
LG Optimus 4X

gle ,to znamo i ti i ja (i oni u EU) , ali naši servisi/trgovci imaju takvu ustaljenu praksu i ako naletiš na servisera koji si da truda pa provjeri stanje SW-a i otkrije root/bootloader unlock,

može biti komplikacija. možemo probati voditi bitku u slučaju reklamacije i natezati se sa papirima i članicma zakona,

ali kako on ne može dokazati da problem JE zbog flashanja sw-a,tako i ti ne možeš dokazati da problem NIJE zbog novog sw-a.

osim toga, mislim da naši servisi nisu još da kraja "prigrlili" EU pravila i propise...

no to mi je nebitno, čuvam mobitel ,tako da reklamacije nebu vidio :D

trenutno pogonim CM10 i iodak v7 kernel ,pa bumo vidjeli kako surađuju :)

moram priznati da sam zasad ravnodušan ,nije me se ništa previše dojmilo,

osim dobrih custom tema za CM , primjetio sam 4 stvari (zasada) :

1. instalacija/update appova sa marketa ide poprilično brže u odnosu na stock JB

2. provjera SD kartice je skoro pa odmah :D

3. i dalje se pojavljuju corrupted slike veće od 5mb,ako se stavi JPEG quality na najbolju moguću kvalitetu (ovisno o kamera appu)

ali u manjoj mjeri nego na JB.

4. oko 300+ mb slobodnog ram-a ,a još nisam niti upogonio greenify i titanium :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 13:00 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
LG Optimus 4X

Garancija je vazeca ako ti je BL otkljucan s tim da moras imati stock rom bez roota. Tako je barem za HTC kod nas pa pretpostavljam da je tako i za ostale mobitele.

0 0 hvala 0
15 godina
Robilad kaže...

Garancija je vazeca ako ti je BL otkljucan s tim da moras imati stock rom bez roota. Tako je barem za HTC kod nas pa pretpostavljam da je tako i za ostale mobitele.

nadamo se da je tako,pa makar i u ovoj našoj "eu" 'rvackoj , iako svako vodi svoju politiku,

koji put i mimo pravila ,jer su svijesni da se velika većina korisnika ne bude / ne zna natezati sa DI i sličnim institucijama nego se samo bend-over,skinu gaće i popuste...

15 godina
LG Optimus 4X

za instaliranje iodak kernela moram imati otključan bootloader koliko vidim, i isto tako koji bi bio najbolji za stock rom, v6 ili v7, vidio sam na xda da su nešto pisalo da je v6 bolji za bateriju i slično, ili je to bilo dok je v7 tek izašao ili bio u fazi razvoja ??

za sad mi mobitel radi super, koristim samo ono osnovno i ide sve glatko, nije mi uzeto više od 800 mb rama

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 15:08 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vrx kaže...

gle ,to znamo i ti i ja (i oni u EU) , ali naši servisi/trgovci imaju takvu ustaljenu praksu i ako naletiš na servisera koji si da truda pa provjeri stanje SW-a i otkrije root/bootloader unlock,

može biti komplikacija. možemo probati voditi bitku u slučaju reklamacije i natezati se sa papirima i članicma zakona,

ali kako on ne može dokazati da problem JE zbog flashanja sw-a,tako i ti ne možeš dokazati da problem NIJE zbog novog sw-a.

osim toga, mislim da naši servisi nisu još da kraja "prigrlili" EU pravila i propise...

1. instalacija/update appova sa marketa ide poprilično brže u odnosu na stock JB

3. i dalje se pojavljuju corrupted slike veće od 5mb,ako se stavi JPEG quality na najbolju moguću kvalitetu (ovisno o kamera appu)

4. oko 300+ mb slobodnog ram-a ,a još nisam niti upogonio greenify i titanium :D

stoji, ne da mi se sad hvalisat kako mi je dosadno, pa se potrudim i pobijedim.

primjer, prije LG-ja sam imao evo 3d. nesto vise od godinu dana. znas kolko sam nadoplatio za ovog? 0 kn :) samo zbog sposobnosti "strucnjaka" u agramu

15 godina
LG Optimus 4X

vrijedi li napraviti ovaj update ??

EDIT: napravio update i meni mobitel završio na verziji softvera AME-xxx

poludio sam skoro, krenuo tražit opcije kako tu napravit root i unlock bootloadera jer sam vidio da je na EUR-xxx to lagano i pobojao se

probao par metoda i trenutno imam root, instaliran superuser i u hiden meniu mi stoji kao na slici

to znači da je otključan ??

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 18:11 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vrx kaže...

koristim CM10 i Optimus Prime V2.5 kernel...mogu reće da odkad sam updejto CM sa 10.1.1 na 10.1.2 da je razlika u trajanu baterije nebo i zemlja..razmišljao sam i ja o iodak kernelu al kad sam vidio da diže takt procesora na 1.7 Ghz predomislio sam se...a za ovo što veliš da te nije previše dojmilo mogu samo reći da sam ja oduševljen jer npr. prije na stock JB-nu sa pogašenim glupostima lag je bio neizdrživ i veoma iritirajući pogotovo ulazak u kameru ili bilo koju malo zahtjevniju aplikaciju(posebno me iritirala usporenost za vrjeme upaljenog utorrent-a,došlo mi je da ga par puta otresem od zemlju koliko je bio usporen)..sa CM-om i ovim kernelom telefon mi leti mogu imat popaljeno 10 aplikacija ukljucujuci i utorrent :D kameru i slicno, i nece se dogodoti niti jedno jedino zapinjanje a uz sve to 4 sata on-screen izdržljivost baterije...mogu samo reći da sam se preporodio i svakako svima preporučam

"you hit me we hit you"-mafia
16 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

U pravu si da iodak dize cpu na 1.7 ali mu je po defaultu stavljeno da ne prelazi 1.5, tih 1.7 je stavljeno na volju ako hoces ako neces...ja sam još u cm u performansama spustio na 1.3 i radi glatko, volio bih da ga malo undervoltam da jos bateriju ustedim ali nisam oko toga petljao pa bojim se da ne pokvarim nesto...

EDIT: izasao je i jb 4.3  zvanično, nadam se da cemo ga i mi preko cm dobiti uskoro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 7:19 (malina22).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
LG Optimus 4X

eto ,jedno "razočaranje" CM10...

kada se stavi da je grid 6x6 (ili više) ikona na homescreen-u , aplikacije i shortcuti izgube tekst/ime    :/

velična 5x6 uredno radi.

guganjem sam uspio koliko toliko pronać riješenje,

a to je da se stavi neki custom launcher na kojem to normalno radi :/ jer stock CM očito ima problema ...

nije toliko strašno,al ipak malo smeta, očekivao sam da take stvari rade out-of-the-box?!

ukoliko netko zna bolje riješenje ili fix, nek se javi slobodno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 11:56 (vrx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

koji bi bio bolji kernel, iodak v7 ili optimus prime za cm 10.1 ??
trenutno imam ovaj rom gore

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2253129 i iodak kernel

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 15:23 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice