HTC Desire HD

poruka: 1.689
|
čitano: 453.849
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC Desire HD".
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Iskreno, zar ti treba Hrvatski na mobu?

Kod mene sve na engleskom

Jednom sam pokusao radit na XP hrvatskoj verziji i to je katastrofa

Neke riječi/funkcije su prevedene tako loše da ne bi nikad skužio čemu služe

EDIT.

pitanjce, vidim da mi kad otvorim phone imam kontakte sa fejsa koje mi je on autmoatski doda. Da li postoji m ogućnost da se maknu kontakti sa fejsa iz imenika (kad tapnem na phone) i kako spriječiti da radi ovu sinkronizaciju?

Sto u slucaju ako je mobitel ukraden? vidim da ima phone phinder al da li za koristenje toga moram nesto na kompu imati instalirano ili? kako to funkcionira?

E i danas, zove me cura, javim se a mobitel nastavi zvoniti. Nisam moga pricati  sa njom jer je neprestano zvonio dok nisam prekinuo "razgovor". pokusavao sam opet ovo napraviti no mob je kasnije ok funkcionirao. Da li itko ima slicna iskustva i jel to neki bug u androidu ili?

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 19:11 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Nitko ne prati vise ovu temu :(

Kako mijenjati profile na dhd-u? da li postoji opcija tipa kao sto je prije bilo na samsungu i slicnim da drzis ljestve na tipokovnici i prebacite u vibrate/silent mode?

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HTC Desire HD
simeparanoja kaže...

Kako mijenjati profile na dhd-u? da li postoji opcija tipa kao sto je prije bilo na samsungu i slicnim da drzis ljestve na tipokovnici i prebacite u vibrate/silent mode?

Da prvo odgovorim na ovo pitanje, što konkretno misliš kada lažeš profil, *ebiga, Samsung sam imao zadnji kada sam imao D600, ako ga se uopće sjećaš, iako znam o čemu je riječ, ali ovo su ipak smartphon.i, a s njima je sve to na n-tu potenciju.

A da probaš ovo, stisni do kraja tipku za stišavanje zvuka, i autimatski si u silent modu, a za vibrate, to mi se čini podešavaš sa odabirom kako će ti mob zvoniti u podešavanjima poziva.

BTW; upravo mi je riknula bakterija, sva sreća, imam zamjensku. 

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
simeparanoja kaže...

Da prvo odgovorim na ovo pitanje, što konkretno misliš kada lažeš profil, *ebiga, Samsung sam imao zadnji kada sam imao D600, ako ga se uopće sjećaš, iako znam o čemu je riječ, ali ovo su ipak smartphon.i, a s njima je sve to na n-tu potenciju.

A da probaš ovo, stisni do kraja tipku za stišavanje zvuka, i autimatski si u silent modu, a za vibrate, to mi se čini podešavaš sa odabirom kako će ti mob zvoniti u podešavanjima poziva.

BTW; upravo mi je riknula bakterija, sva sreća, imam zamjensku. 

Pa naravno da se sjećam mashine D600 :))))

Spustim ga ja preko volume tipke i ne "svirki" vise no u tom slucaju niti ne vibrira, jel moguce to podesiti (postavio sam da vibrira kad me netko zove)

P.S. bravo za bateriju, ja cekam da mi dodje, valjda necu vise od 4 tjedna cekati od dealextreme.a :)

BTW uspija sam rijesiti ovo za fejs, uninstalira ga i instalira ponov i onda zabranija sinkronizaciju sa kontaktima na njemu

al jos uvijek imam ova druga 2-3 pitanja :)

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 23:31 (simeparanoja).
17 godina
simeparanoja kaže...

simple sound profile , nadi na marketu. stavi widget i podesi kolko profila hoces.

hobi: androidhr.blogspot.com
15 godina
simeparanoja kaže...

Iskreno, zar ti treba Hrvatski na mobu?

Kod mene sve na engleskom

Jednom sam pokusao radit na XP hrvatskoj verziji i to je katastrofa

Neke riječi/funkcije su prevedene tako loše da ne bi nikad skužio čemu služe

EDIT.

pitanjce, vidim da mi kad otvorim phone imam kontakte sa fejsa koje mi je on autmoatski doda. Da li postoji m ogućnost da se maknu kontakti sa fejsa iz imenika (kad tapnem na phone) i kako spriječiti da radi ovu sinkronizaciju?

Sto u slucaju ako je mobitel ukraden? vidim da ima phone phinder al da li za koristenje toga moram nesto na kompu imati instalirano ili? kako to funkcionira?

E i danas, zove me cura, javim se a mobitel nastavi zvoniti. Nisam moga pricati  sa njom jer je neprestano zvonio dok nisam prekinuo "razgovor". pokusavao sam opet ovo napraviti no mob je kasnije ok funkcionirao. Da li itko ima slicna iskustva i jel to neki bug u androidu ili?

No1; SVI se kontakti ažuriraju automatski, da nešto ne žališ ažurirati, to trebaš fizički označiti ili odznačiti kada ti se pokrene na kompu aplikacija HTCSync, tako da kada slijedjeći puta spojiš mob s kompom putem kabela, na mobu izaberi only charging, a ako ti već i krene sinkronizacija, TEBI je ponuđen odabir što želiš, pa to i učini, odnosno isključi ono što ne želiš.

No2; činjenica je kako postoji nekoliko načina zaštite moba od krađe ili gubitka istog, jedan od njih je i aktivacij te usluge, a za to se trebaš uredno prijaviti i evidentirati sa svojim mobom kao legalno kupljenim na službenim stranicama, znači onaj SN broj moba s kutije, i tada ulaziš u zaštićenu zonu.

Dok se nekome ne dogodi drukčije, a o tome ćemo valjda čuti, već nekako. Na netu postoji i aplikacija koje ti omogućiju da recimo, ako ti netko izvadi mob iz džepa jakne, i ode od tebe odnosno jakne na 2 metra, mob počne tuliti i ti si upozoren, a lopov koji ne zna isključiti alarm, jer si ti opalio svoju šifru, najvjerojatnije će ga čim prije odbaciti od sebe. A ako si ga izvadio iz jakne i blažen društvom cure kraj sebe, zaboravio na njega na nekoj livadi, tada uz pomoć drugog, čini mi se HTC ili čak android moba ti konekcijom možeš pronači svoj mob, ima i filmić na službenim stranicama o tome.

No3; ovo mi se je ovako slično dogodilo kada sam skinuo jednu aplikaciju za javljanje, ali kada sam morao otvoriti jednom, otvoriti drugi puta, obadvije su naime aplikacije radile uporedo, morao sam ovu novu, naknadno instaliranu deletati, tako da nisam siguro o čemu se tu, konkretno radi.

Možda, napominjem samo, možda, trefila se je neka interferencija signala, trenutno preoptrećenje procesora, možda i neki bug, možda si ti nešto tako podesio, pa ipak, ti imaš pilu od moba u ruci i vjeruj mi trebati će ti barem 2 mjeseca da ga ozbiljno proučiš. Ja ga imam skorom 4 mjeseca, i još uvije neke stvari o i na njemu učim, a posebice kako optimizirati bateriju, odnosno cikluse pražnjenja optimizirati na najdulji mogući rok. Činjenica je kako se sporije puni na USB ali i dulje traje baterija, barem 25% ako ne i više.   

ATJ Lučko
16 godina
ATJLučko kaže...

Činjenica je kako se sporije puni na USB ali i dulje traje baterija, barem 25% ako ne i više.   

Pics or it didnt happen! :)

18 godina
Za sound profile imas AudioGuru, stavis widget na desktop. Nedavno sam presao na njega sa Audio Managera i bolji je.
15 godina
neaktivan

Opet problema s HTCom -.- znaci dan dva nakon sta update sam sistem na najnovije znate onu crnu traku sta mozete povuc iznad widgeta za sat i vrijeme, nestala mi je i nemogu vidjeti bateriju niti notife sta mi dolaze i nezz kako da si to opet vratim, ako tko zna pls help? <3

Pwned?
16 godina
HTC Desire HD

Pozdrav ekipo, sutra si uzimam htc desire hd u tele 2 na pretplatu i sad me zanima po kojoj cjeni sve ima? Prodavač u tele2 mi je rekao da ima neka tarifa da platim uređaj 2100kn i mjesečnu pretplatu 50kn dok na netu piše druga priča? Još me zanima dal je moguče odna zamjenit kartice i da si stavim tele2 karticu na bonove jel če mob iči vjerojatno mojoj sestri za koju baš i pretplate nisu...{#} ?

Hvala puno...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dec54 kaže...

Pozdrav ekipo, sutra si uzimam htc desire hd u tele 2 na pretplatu i sad me zanima po kojoj cjeni sve ima? Prodavač u tele2 mi je rekao da ima neka tarifa da platim uređaj 2100kn i mjesečnu pretplatu 50kn dok na netu piše druga priča? Još me zanima dal je moguče odna zamjenit kartice i da si stavim tele2 karticu na bonove jel če mob iči vjerojatno mojoj sestri za koju baš i pretplate nisu...{#} ?

Hvala puno...

mislim da ti ovo 2100kn i pretplata od 50kn nije bas istina, barem ja to nisam nasao

ici ce na bonove, ako je kartica od tele2 (iako mislim da ce na sve kartice ici jer tele2 htc ne zakljucava (osim ako sad nisu poceli))

samo, sto ce joj desire hd ako ce na bonove? nema podatkovnu tarifu a ako ce ga koristit samo za poruke i pozive onda joj ne treba desire hd (samo moje misljenje) 

CARPE DIEM
16 godina
simeparanoja kaže...
dec54 kaže...

Hvala puno...

mislim da ti ovo 2100kn i pretplata od 50kn nije bas istina, barem ja to nisam nasao

ici ce na bonove, ako je kartica od tele2 (iako mislim da ce na sve kartice ici jer tele2 htc ne zakljucava (osim ako sad nisu poceli))

samo, sto ce joj desire hd ako ce na bonove? nema podatkovnu tarifu a ako ce ga koristit samo za poruke i pozive onda joj ne treba desire hd (samo moje misljenje) 

Ma prije bi Sanadera pustio iz zatvora nego njoj dao pretplatu...a internet če samo koristiti najviše za fejs ili če se spajat bome na wirless ako joj treba nešto više...znači samo se zamjeni ova pretplatnička kartica sa ovom na bonove i to je to?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 22:26 (dec54).
17 godina
neaktivan

pa da, ako i je kodiran biti ce kodiran na tele2 nece voditi racuna o tome da li si ti na pretplati ili na bonovima

ali provjeri ovu cijenu jer nekako mi se cini premalo para

CARPE DIEM
17 godina
HTC Desire HD

DHD je na tele2 full zaključani, čak ni pin ne možeš maknuti... tak da drugu karticu osim tele2 zaboravi...

normalno da ima načina da se i to makne, ali ni jedan nije 'legalan'...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HTC Desire HD

Imam problem kad se laptopom spajam na desire hd preko wifi hotspota. Net radi uredno recimo 10ak min i onda najednom ne zeli ucitati niti jednu stranicu. Uzmem mobitel u ruke, otkljucam ekran, i tad mi se cini da najednom proradi... Iskljucio sam u mobu auto i pozadnski sync da mi ne gusi vezu, dalje nisam nista nasao sto bi rusilo vezu kad mobitel ode u lock...

Gore je 2.3.3

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 11:43 (tomi_hr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

DHD je na tele2 full zaključani, čak ni pin ne možeš maknuti... tak da drugu karticu osim tele2 zaboravi...

normalno da ima načina da se i to makne, ali ni jedan nije 'legalan'...

Koliko znam, tele2 ne zaključava htc mobitele (barem dosad nije, osim ako nije poceo u zadnje vrijeme)

sto se tice PIN.a na kartici, to je na svakoj tele2 kartici zabranjeno (mislim da je hardware-ski to disable-ano na čipu kartice) tako da to nema veze sa mobitelom

CARPE DIEM
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Bok ekipo!!!

Evo istiće mi pretplata u TELE 2 pa pregledavam mobitele da nađem sljedećeg moblinog ljubimca! :-)

Za oko su mi zapeli HTC Desire HD o kojem čitam i slušam samo hvale (btw naišao sam na žaljenje na zvučnik na ovom foumu, te ga probao kod frendice da vidim jel stvarno tak slab. Uglavnom najnormalniji zvučnik i fakat se jako čuje čak i u vanjskim uvjetima na cesti tak da neznam u čem je problem...). Međutim to je već malo stariji mob pa što mislite dal ga se isplati sad uzimat ili možda neki drugi?

Druga opcija mi je SAMSUNG i9023 NEXUS S (to je valjda taj slavni NEXUS S o kojem se prića). Ima neke fora stvari al nekak sam skeptičan.

Od SONY ERICCSONA XPERIJE X10 sam odustao jer čitam da je sranje a i fakat je star.

Uglavnom što vi stručnjaci mislite? Ako ima netko kakav prijedlog za neki drugi mob samo naprijed!

Osobno za sad naginjem DESIRE HD pa čekam da me pobijete nekim argumentima da uzmem neki drugi! :-)

Hvala unaprijd!

0 0 hvala 0
15 godina
LOTROwannabe kaže...

Bok ekipo!!!

Evo istiće mi pretplata u TELE 2 pa pregledavam mobitele da nađem sljedećeg moblinog ljubimca! :-)

Za oko su mi zapeli HTC Desire HD o kojem čitam i slušam samo hvale (btw naišao sam na žaljenje na zvučnik na ovom foumu, te ga probao kod frendice da vidim jel stvarno tak slab. Uglavnom najnormalniji zvučnik i fakat se jako čuje čak i u vanjskim uvjetima na cesti tak da neznam u čem je problem...). Međutim to je već malo stariji mob pa što mislite dal ga se isplati sad uzimat ili možda neki drugi?

Druga opcija mi je SAMSUNG i9023 NEXUS S (to je valjda taj slavni NEXUS S o kojem se prića). Ima neke fora stvari al nekak sam skeptičan.

Od SONY ERICCSONA XPERIJE X10 sam odustao jer čitam da je sranje a i fakat je star.

Uglavnom što vi stručnjaci mislite? Ako ima netko kakav prijedlog za neki drugi mob samo naprijed!

Osobno za sad naginjem DESIRE HD pa čekam da me pobijete nekim argumentima da uzmem neki drugi! :-)

Hvala unaprijd!

Ako ga SAD želiš kupiti, krajnji je trenutak, pozitivne preporuke do preksutra {#} !

A ako imaš vremena čekati nekoliko dana, ovo shvati malo sarkastično, obzirom "uskoro" dolazi HTC Sensation, opet preporuke, najtoplije, pričekati, pogriješiti nećeš niti u jednom niti u drugom odabiru, slučaju {#} !!

Ako uzmeš DHD, javiš, slijede neke važnije preporuke oko aplikacija, ili ono što će te zanimati, pa do čuvenja i postanja, bok {#} !!

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Hvala na brzom odgovoru! :-)

Ma imam još mjesec dana vremena al već sam sad počeo gledat i nabrijavati se! :-) Što misliš da će Sensation doć u TELE2?

0 0 hvala 0
15 godina
LOTROwannabe kaže...

Ma imam još mjesec dana vremena al već sam sad počeo gledat i nabrijavati se! :-) Što misliš da će Sensation doć u TELE2?

Kada bih znao, bio bih najbogatiji čovjek na svijetu, znaš ovu sintagmu {#} !!!!

ATJ Lučko
17 godina
LOTROwannabe kaže...

nece, prvo dolazi  i vip, a kasnije tek ostali dobivaju

15 godina
HTC Desire HD

u zadnje vrijeme mi snimanje kamerom šteka,jel ima netko sličnih problema? znači najnormalnije snimam video,zaustavim,idem ga gledat i šteka ,ne cijelo vrijeme ali puno previše da bih bio miran

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
john_ryder kaže...

u zadnje vrijeme mi snimanje kamerom šteka,jel ima netko sličnih problema? znači najnormalnije snimam video,zaustavim,idem ga gledat i šteka ,ne cijelo vrijeme ali puno previše da bih bio miran

koju karticu imas?

18 godina
Zapinje ti neki proces pa ti radi okupaciju procesora 100%.
16 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Bok ekipa!!

Nedavno sam se i ja pridružio kultu DHD-a i mogu reći da sam jako zadovoljan, uređaj je baš onakav kakvog ste ga opisivali(bar neki), ali ima

neke probleme, koje sam većinu riješio uz pomoć sv. Google-a i ove teme.

Ali jedan mi posebno ide na živce i ne nalazim rješenja ni na netu, a niti na ovoj temi. Naime prije par dana sam kolegi pokazivao mob i tako sam pokazao gdje stoji baterija i pritom napravio reset, e sad kad sam ga ponovo upalio počeo je slati sve, ali ama baš sve sms-ove iz history-a, i one koje sam ja slao i one koje sam primio i to bez nekog reda i poretka, jedino što je slao poruke ljudima koji su ih slali ili primali.

Nakon toga je uslijedilo brdo poziva i poruka od primatelja kojima ništa nije jasno.

Odmah sam proguglao topic i pronašao da ima i supatnika i to mnogo i na različitim uređajima(sve android), ali rješenja za ovaj problem nisam našao(ili ne znam tražiti).

Problem prema forumima datira dosta dugo i još nije ponuđeno rješenje. Stoga bih molio ako netko ovdje možda nešto zna, neka se javi.

Verzija Androida je 2.3.3.

Hvala unaprijed!!

Alea Iacta Est
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nsoul kaže...
john_ryder kaže...

koju karticu imas?

običnu micro sd koju sam dobio uz mob

15 godina
Zix kaže...

Bok ekipa!!

Nedavno sam se i ja pridružio kultu DHD-a i mogu reći da sam jako zadovoljan, uređaj je baš onakav kakvog ste ga opisivali(bar neki), ali ima

neke probleme, koje sam većinu riješio uz pomoć sv. Google-a i ove teme.

Ali jedan mi posebno ide na živce i ne nalazim rješenja ni na netu, a niti na ovoj temi. Naime prije par dana sam kolegi pokazivao mob i tako sam pokazao gdje stoji baterija i pritom napravio reset, e sad kad sam ga ponovo upalio počeo je slati sve, ali ama baš sve sms-ove iz history-a, i one koje sam ja slao i one koje sam primio i to bez nekog reda i poretka, jedino što je slao poruke ljudima koji su ih slali ili primali.

Nakon toga je uslijedilo brdo poziva i poruka od primatelja kojima ništa nije jasno.

Odmah sam proguglao topic i pronašao da ima i supatnika i to mnogo i na različitim uređajima(sve android), ali rješenja za ovaj problem nisam našao(ili ne znam tražiti).

Problem prema forumima datira dosta dugo i još nije ponuđeno rješenje. Stoga bih molio ako netko ovdje možda nešto zna, neka se javi.

Verzija Androida je 2.3.3.

Hvala unaprijed!!

Kako se meni vidi ovo je jedna verzija na temu bug-a vezanog za sms-ove, pojedinci su inače imali problema s primanjem u realnom vremenu, tako da mi se čini to kao najvjerojatnije, osim ako nisi u postavkama možda što učinio {#} !?

Inače i sam imam takav mob, 2.3.3 Gingerbread, ali za sada bez problema, takvog tipa {#} !

A jesi probao na;

http://forum.xda-developers.com/filter.php?=HTC-Android

teme o android mobovima i problemima oko njih za svaki model ponaosob {#} !

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
HTC Desire HD

Ma nisam ništa mjenjao u postavkama, samo sam izvadio i ponovno stavio bateriju te ga uključio, a on je poslao sve poruke i koje sam primio i koje sam slao.

Koliko sam vidio na netu ima još ljudi kojima se to dogodilo i to na različitim mobitelima, ne samo HTC već i Moto i još neki, ali se ne mogu sad sjetititi. Na Google-ovom forumu posvećenom Androidu imaju dva threada o tome i traju već više od godinu dana,a li službenog odgovora nema.

Postoje dvije teorije, prva je da se to dogođa zbog SIM kartice jer kao navodno imamo stare SIM-ove, a druga je da pri ponovnom uključenju uređaja on sve poruke vidi u outboxu i ponovno ih šalje.

Iskreno rečeno ne zanima me zašto se to događa nego kako to riješiti, mislim nije to sad strašan bug, ali za par mjeseci kad budem nešto čačkao po mobu i resetirao ga i onako pospan u tri u noći zaboravim na sve ovo, pa se desi da pošaljem poruke od prije tko zna kad ljudima, e onda će biti neugodnih situacija i ljutih poziva.

No, svejedno veliko hvala na trudu, sad ću se baciti u listanje ovog i drugih foruma.

Alea Iacta Est
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nsoul kaže...
LOTROwannabe kaže...

nece, prvo dolazi  i vip, a kasnije tek ostali dobivaju

tele 2 bi trebao u srpnju dobiti najvjerovatnije negdje na kraju srpnja vip ima mjesec dana exkluzivu

16 godina
protjeran
HTC Desire HD

Svi koji ste planirali uzeti Desire HD u Tele2 ipak necete, jer vise nema mobitela :S ja sam bio prosli tjedan i niti jedan centar ga nema niti neznaju hoce li ga vise biti... Pa sam uzeo Desire Z koji se na kraju ispostavio mi bolja solucija od HD