bateriji treba 2 sata da se napuni od 7 posto do 100 posto
Ah, u Varaždinu sve rasprodano :(.
Čekam slijedeću isporuku.
Ja sam odustao od njega, puno love za lošu kameru, loš zvuk i slabu bateriju.
Da je jeftiniji, moglo bi proć ali za tu lovu su morali stavit bolji hardver.
Otkud tebi sve to? A da jednostavno isprobaš negdje? Da zamoliš nekog ko je kupio da snimi nekaj da vidiš slike i video?
Ili to ocjenjuješ po pričama s neta?
Steta je tvoja. Prije svega, nikad ne vjeruj placenim oglasima sa neta. Mob radi odlicne slike, ja sam prije 10 dana na Grobniku slikao aute na Track dayu i to u samo 3 mpix i slike su vrhunske. Video zapis nije nista losiji nego na Sony Ericssonu sa 8 mpix koji sam koristio prije izuzev sta snima u 3gp formatu al u praksi se razlika i ne vidi. Baterija mi je nakon 10 punjenja postala neunistiva i izdrzi mi 7 sati upaljenog ekrana i wifia. A za obicni Desire sa manjim ekranom kazu max 4 sata ekrana... Uzmi mob u ruke i ne pisi napamet.
HD ima brzi procesor koji trosi manje struje, ima veci ekran koji je normalno citljiv na direktnom suncu, jaca je kamera i malo je veci al ne zapinje nego je cak i veci gust. Dakle, isti mob samo je evoluirao u nekim segmentima. Koliko se meni cini, HD ima i bolju bateriju u praksi.
mene jedino brine sto je diegonala veca, a reza ista...
hce li se vidjeti pixeli?
mozes li fotkati mobitel ili snimit mini video od par sekundi da ga vidimo "uzivo"
Nećeš tako vidjeti kako ti izgleda u stvarnosti, jer kamera drugačije vidi svojim "okom" Recimo ako si vidio one slike close-upa amoled ekrana što sam ja slikao znati ćeš o čemu pričam. To jednostavno moraš vidjeti uživo i sam donijeti zaključak. Ono što ja vidim da recimo desire ima super sliku ako gledaš sa normalne udaljenosti. Kada gledaš sa nekih 10 cm-a od ekrana i čitaš vrlo male fontove, onda fali nekakve oštrine, što je problem amoled ekrana. Ali naravno koliko dugo uopće netko čita sa moba sa 10cm-a udaljenosti uopće? Tako da ako gledaš sa 15+cm slika je super kako god okreneš.
A ako koristiš sa 30 i više cm-a udaljenosti, mislim da nećeš primjetiti razlike između 800x480 na 3,7 i na 4,3'' a niti sa 960x640 sa 3,5''...jedino će se razlikovati kvaliteta prikaza amoleda/slcd-a/lcd IPS.
I ovo sa nečitiljivosti na suncu ste svi dosadni. Ja sam onda jedini koji normalno koristim desire na suncu, osvjetljenje na 100% i vidim normalno, neznam di je problem...i da imam amloed ekran
kamera je odlična bar meni i filmovi su dobri koje snima i tu nemam zamjerke evo već 3 dana ga koristim i sve pet osim zvuka. danas na suncu ekran se vidi odlično ali na 100 posto. ništa nije ispikselizirano i meni je razlučivost skroz ok.
Hoce li doc u t-mobile ponudu?
http://www.mugen-power-batteries.com/batteries.html ovi će navodno imat 2000mh baterije uskoro
ekipa ako hocete hr meni na svom desire hd odite sa njega drito na android market i ukucajte MORELOCALE 2 downlodirajte si ga i instalirajte pa pokrenite i odaberite hrvatski jezik. radi savrseno. pozz svima :)
http://www.mugen-power-batteries.com/batteries.html ovi će navodno imat 2000mh baterije uskoro
Zanimljivo, jel neko probao neku zamjensku bateriju nazivno većeg kapaciteta?
Iz komentara bi se dalo zaključiti da je u Vip-u DHD otključan i da nije brandiran... Super, nadajmo se da će tako i ostati još jedno vrijeme jer ga namjeravam kupiti uskoro
Ovisi o tarifi u kojoj uzimate. Najjeftinije je produljenje ugovora na 24 mjeseca u tarifi 600 - 1999kn, a sam uređaj je 4499kn
a kako moze biti da se najjeftinije prodje u tarifi 600 na 24 mjeseca? 24x600=14400...
znam ja što ti želiš reći frend, ne brini. mislim da je puno bolje uzeti ga na tarifu 150 na 1 ili eventualno 2 g a uređaj platit na 2-6 rata.
Ma skup je i u pretplati, jer desire recimo u toj tarifi 600 dođe 9 kuna, što je po meni i logično...pa mene je desire došao 2200kn u tarifi od 100kn mjesečno, a desire dođe toliko 6 puta skupljoj tarifi
Najbolje na njuškalu naći novog pa proći najeftinije tako
A normalno da je skup kad je trenutno u Vip-u ekskluziva (i.e. nemaju ga u T-Mobile/Tele2).
Ja ću uzeti na produljenje ugovora na 2 godine u tarifi 75, vjerojatno na rate ako se može
Stoja
A pasti će cijene i jednom i drugom kad dođe DHD u ostale operatere
A ne vjerujem, vip skupljim uređajima slabo spušta cijenu...evo ti primjer sony ericsson satio je već godinu dana u vipu i nije jedinu kunu pojeftinio, tako da se nemoj puno nadati o padanju cijena...
Nije da se nešto posebno nadam padu cijena, uzimam DHD kako god bilo :D
Inače, ovo vam je super forum za Android mobitele, konkretno teme za DHD: http://androidforums.com/htc-desire-hd/
a kako moze biti da se najjeftinije prodje u tarifi 600 na 24 mjeseca? 24x600=14400...
znam ja što ti želiš reći frend, ne brini. mislim da je puno bolje uzeti ga na tarifu 150 na 1 ili eventualno 2 g a uređaj platit na 2-6 rata.
Pa nemoj biti smijesan. Ajde pogledaj sta si napisao. Sad se malo odmakni od kompa i zapisi na papir koliko mjesecno potrosis na pozive, poruke, internet (bilo to pretplata ili bonovi). I sad mi reci da se ne isplati kupovati mobitel na pretplatu za 150kn na 2 godine. Ja trosim 160 - 170kn, a na tele2 tarifi 150 sam. Mobitel sam prije 2 godine platio 1900!kn (mobitel je LG KU990, tada je tek dosao i bio je vrh pored iPhonea) Sad, kako se nije isplatilo dati ispod 2000kn za novi mobitel i obvezati se na 2 godine i placati ono sto bi ionako potrosio?
Ja nisam platio mobitel 24.mj x 150kn, vec 1900kn, a to sam dobio jeftino jer sam se obvezao na 2 godine sa tele2. Sad se mob poceo kvariti i iskreno me nije briga jer cu sada uzeti ili DesireHD-a ili iPhone 4 na jos 2 godine i miran sam. Covjeku koji nije preopterecen marketinskim trikovima i ostalim glupostima 21. stoljeca je sasvim dovoljno 2 godine koristiti jedan te isti mobitel i dobiti ga jeftinije jer nece u te 2 godine mijenjati 194,364,830 operatera.
Pa normalno, a kad prekoracis mjesecni iznos, onda ti se dalje obracunava po tarifi koju koristis. Kod nekih operatera imas za 150kn mjesecno 150 minuta razgovora i 50 poruka (T-mobile), a kod tele2 imas tih 150kn i kad potrosis to onda ti se dalje obracunava po (kako sam ranije spomenuo) tarifi koju koristis. Za Vip neznam jer ga nisam koristio vec 4-5 godina.
A svima je više manje isto...ja recimo na vipu prvih godinu dana plaćam samo 60 kuna i za to imam 70 minuta prema svim mrežama, 50 poruka, 5 MMS-ova i 512MB-a prometa, za moje potrebe trenutno sasvim dovoljno, najviše mi je zbog interneta jer nigdje za tu lovu ne bi našao toliki promet. Jedino se treba paziti da se ne prekorači jer onda znaju biti papreni, pogotovo za internet...
Pa nemoj biti smijesan. Ajde pogledaj sta si napisao. Sad se malo odmakni od kompa i zapisi na papir koliko mjesecno potrosis na pozive, poruke, internet (bilo to pretplata ili bonovi). I sad mi reci da se ne isplati kupovati mobitel na pretplatu za 150kn na 2 godine. Ja trosim 160 - 170kn, a na tele2 tarifi 150 sam. Mobitel sam prije 2 godine platio 1900!kn (mobitel je LG KU990, tada je tek dosao i bio je vrh pored iPhonea) Sad, kako se nije isplatilo dati ispod 2000kn za novi mobitel i obvezati se na 2 godine i placati ono sto bi ionako potrosio?
Ja nisam platio mobitel 24.mj x 150kn, vec 1900kn, a to sam dobio jeftino jer sam se obvezao na 2 godine sa tele2. Sad se mob poceo kvariti i iskreno me nije briga jer cu sada uzeti ili DesireHD-a ili iPhone 4 na jos 2 godine i miran sam. Covjeku koji nije preopterecen marketinskim trikovima i ostalim glupostima 21. stoljeca je sasvim dovoljno 2 godine koristiti jedan te isti mobitel i dobiti ga jeftinije jer nece u te 2 godine mijenjati 194,364,830 operatera.
boze dragi, uz jednu iznimku od 225 kn kad sam bio u ceskoj, ostali racuni su mi 160 - 180 kn. dakle, ajmo uzet vecu cifru od 180, puta 24 ispadne 4320. i da je recimo uređaj 3000 na 6 rata. po mojoj računici to je maksimalno rastegnuto na 8000 ako se rastrošim, koliko bi sveukupno potrosio po tom ugovoru. a ako uzmes po toj najjeftinijoj za 2000 kn pa dodaj tome onih 14400 izađe te oko 16000-17000. to je otprilike duplo ili više.
i da ja moram 600 kn mjesečno plaćati račun za mobitel ne dolazi u obzir. ne smatram se takvim tipom korisnika mobilnih usluga. kome se toliko brblja i surfa, tj kome tolika potreba pričati i surfati neka izvoli, meni nije.
boze dragi, uz jednu iznimku od 225 kn kad sam bio u ceskoj, ostali racuni su mi 160 - 180 kn. dakle, ajmo uzet vecu cifru od 180, puta 24 ispadne 4320. i da je recimo uređaj 3000 na 6 rata. po mojoj računici to je maksimalno rastegnuto na 8000 ako se rastrošim, koliko bi sveukupno potrosio po tom ugovoru. a ako uzmes po toj najjeftinijoj za 2000 kn pa dodaj tome onih 14400 izađe te oko 16000-17000. to je otprilike duplo ili više.
i da ja moram 600 kn mjesečno plaćati račun za mobitel ne dolazi u obzir. ne smatram se takvim tipom korisnika mobilnih usluga. kome se toliko brblja i surfa, tj kome tolika potreba pričati i surfati neka izvoli, meni nije.
Ja ne govorim za tarifu od 600kn, pricam o tome za 8000kn u 2 godine. To je sasvim prihvatljivo, a 600kn je za menadere koji imaju para na bacanje i koji mjesecno na roamingu naprave samo 500tinjak kn. Na kraju dolazimo do toga da se i njima to isplati: platiti 1500kn vrhunski mobitel i mjesecno ga otplacivati i u tu cijenu imaju ukljucene pozive. Nisam rekao da sad ti moras uzeti tarifu 1000000kn mjesecno, ja samo zelim reci da se za mobitele na pretplatu ne moze racunati 12/24.mj x tarifa jer se to uopce ne odnosi na to koliko si na kraju platio mobitel. Sad stvarno dosta off topica.