Bok, imam jednu kontakt skriptu sa auto replay-em.
Skripta radi, ali je problem što je naša slova prikazivala u obliku hijeroglifa.
Evo skripta:
$contact_name = $_POST['name'];
$contact_email = $_POST['email'];
$contact_subject = $_POST['subject'];
$contact_message = $_POST['message'];
if( $contact_name == true )
{
$sender = $contact_email;
$receiver = "xy@gmail.com";
$client_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$email_body = "Ime i prezime: $contact_name \nE-mail: $sender \nIP adresa: $client_ip \n\nNaslov poruke: $contact_subject \n\n\nPoruka: \n\n$contact_message ";
$email_body_auto_reply = "Pozdrav $contact_name, \novo je automatska poruka, pa Vas molim da ne odgovorate na nju. \nSamo Vam želim javiti da je Vaša poruka primljena i pokušat \nću Vam odgovoriti u što kraćem roku. Hvala na strpljenju.";
$extra = "From: $sender\r\n" . "Reply-To: $sender \r\n" . "X-Mailer: PHP/" . phpversion();
$extra .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$extra .= 'Content-type: text/plain; charset=UTF-8' . "\r\n";
$extra_auto_reply = "From: $receiver\r\n" . "Reply-To: $receiver \r\n" . "X-Mailer: PHP/" . phpversion();
$extra_auto_reply .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$extra_auto_reply .= 'Content-type: text/plain; charset=UTF-8' . "\n";
mail( $sender, "ZeaZia Auto Reply: $contact_subject", $email_body_auto_reply, $extra_auto_reply );
if( mail( $receiver, "ZeaZia kontakt - $contact_subject", $email_body, $extra ) )
{
echo "success=yes";
}
else
{
echo "success=no";
}
}
?>
Ubacio sam u nju ovaj dio da bi prikazivala naša slova kod primarne poruke, i to radi:
$extra .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$extra .= 'Content-type: text/plain; charset=UTF-8' . "\r\n";
Zatim sam ubacio ovo da bi prikazivala naša slova kod automatskog odgovora, ali to ne radi. Naša slova više nisu hijeroglifi, nego neka uopće ne prikaže, a neka prikaže bez kvačice... Zna li tko u čemu je problem?
$extra_auto_reply .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$extra_auto_reply .= 'Content-type: text/plain; charset=UTF-8' . "\n";
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neznam kako to ide na PHP-u ali jedna stvar je encoding HTML stranice, a druga stvar je encoding na kojem skripta radi. Pogledaj malo...
probaj file spremit u UTF-8 encodingu...
Eh kad bi bar bilo tako jednostavno...
Stvar je u tome što je skripta ove podatke:
$contact_name = $_POST['name'];
$contact_email = $_POST['email'];
$contact_subject = $_POST['subject'];
$contact_message = $_POST['message'];
povlačila iz flasha, dok je ovo:
$email_body_auto_reply = "Pozdrav $contact_name, \novo je automatska poruka, pa Vas molim da ne odgovorate na nju. \nSamo Vam želim javiti da je Vaša poruka primljena i pokušat \nću Vam odgovoriti u što kraćem roku. Hvala na strpljenju.";
bilo napisano direktno u skriptu.
Uglavnom, tekst iz $email_body_auto_reply sam prebacio u flash pa ga povukao na isti način kao i gornje podatke i uz MIME sad sve radi.
Neznam ni kako, ni zašto, ali radi...a to mi je jedino bitno. Hvala vam na trudu.