Php i header () - pomoć

poruka: 3
|
čitano: 2.248
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Php i header () - pomoć

Zeza me ova funkcija header() u sljedećoj skripti:

<?phpclass funkcije {    function baza_spajanje() {       $host = 'xxx';      $user = 'xxx'      $pass = 'xxx';       $conn = mysql_connect($host, $user, $pass) or die ('Greška kod spajanja na BP!');      $database = mysql_select_db('WebDiP2010', $conn) or die('Greška kod spajanja na BP!');          }   function prijava($ime, $lozinka) {     funkcije::baza_spajanje();      $upit = "select *from korisnici where kor_ime='$ime' and lozinka='$lozinka'";      $rez = mysql_query($upit) or die('Greška kod dohvaćanja podataka!');      $podaci = mysql_fetch_row($rez);     

if(mysql_num_rows($rez) != 1) {          echo "Nepostojeći korisnik!</br>";       }      else if($podaci['aktivan']!=0) {        echo "Korisnik nije aktivirao korisnički račun!</br>";       }       else {   (25.)     session_start();          $_SESSION['kor_ime'] = $podaci['kor_ime'];          $_SESSION['aktivan'] = $podaci['aktivan']; (28.)     header('Location: maalilovi_05_korisnici.php');           }     mysql_close();   }  }?>

Izbaci sljedeću grešku:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /./maalilovi_05_prijava.php:2) in /./maalilovi_05_funkcije.php on line 25

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /./maalilovi_05_prijava.php:2) in /./maalilovi_05_funkcije.php on line 25

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /./maalilovi_05_prijava.php:2) in /./maalilovi_05_funkcije.php on line 28

Probao sam par stvari koje sam našao googlajući, ali nije pomogla nijedna, pa ako možete pomoć...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 13:02 (Maximus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Php i header () - pomoć

funckija header() se može pozvati samo ako prije toga nije bilo ništa ispisano. Isto vrijedi i za  session_start() i za setcookie(). Pa pogledaj dal ispisuješ nešto van prije poziva neke od tih funkcija. 

Druga opcija je da pozoveš ob_start() na samom vrhu osnovne skripte. Ova funkcija sav output prvo stavlja u buffer pa ga tek onda predaje browseru, tako da će ove funkcije gore moći normalno raditi. Za detalje o ob_start() i ostalim funkcijama pogledaj dokumentaciju na php.net.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 17:11 (br0wn).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Php i header () - pomoć

Da, u tome je bio problem, pozivao sam funkciju poslije ispisa na ekran.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice