PayPal IPN

poruka: 3
|
čitano: 1.653
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PayPal IPN

Pozdrav,

problem je sledeći:

Imam nekih elektronskih sadržaja koje bih htio prodavati preko PayPal-a, s obzirom da su relativno jeftini (oko 1 - 2 Eura), ne isplati mi se postavljati Buy Now tipku za svaki od ovih fajlova iz prostog razloga jer PayPal svaki put uzima proviziju od svojih 0.35 Eura.

Jedno moje rješenje bilo bi prodaja nekih "kredita" da ih tako nazovem, a sa jednim kreditom bi se mogao kupiti taj jedan elektronski fajl, ali mi je tu problem što se krediti mogu jednom uplatiti i samo kopirat link konačne "success" stranice. Čitao sam o IPN-u ali se loše snalazim u onom sample kodu koju nudi PayPal, jer meni u biti treba da samo na moju "success.php" stranicu pomoću POST metode pošalje vrijednost promijenjive kredit (1, 2, 3, 5 ...), što bi meni bio dovoljan dokaz da korisnik nije došao sa druge stranice (naravno, promjenjivu ne bih nazvao kredit, već bih joj dao neko nevezano ime).  Pa ako mi neko može pomoći oko ovoga :-)

Drugo riješenje bi bilo da za svoje fajlove pravim Add to Cart tipku, ali bi mi opet trebalo da IPN šalje spisak uplaćenih elektronskih fajlova POST metodom, kako bih ja mogao generisati kod sa download linkovima.

Sve ostale dijelove, osim ovog glavnog sam u potpunosti razradio, pa me samo ovo koči,..., :-(

Pozdrav

Aličić Emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PayPal IPN

Nešto si ti tu krivo iskombinirao sa paypalom.

Pa valjda ako imaš na svom siteu nešto što košta xy trebaš napravit poveznicu da ljudi uplate sa svojim podacima na tvoj račun na paypalu xy iznos bez ikakvog licitiranja i postavljanja oglasa tipa ebay, a i ako postoji kakav trošak da ide na njihov račun.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 12:48 (J0hnny).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PayPal IPN

Radi se o stranici sa preko 150 tih elektronskih fajlova, i zaista mi nije u interesu da na svaki fajl moj kupac plati PayPal-ovu proviziju od 0.35 Eura, ako bi mogao uplatiti recimo 10 tih fajlova za 20.35 Eura, a kad bi svaki fajl kupovao pojedinačno za tih 10 fajlova morao bi platiti 23,50 Eura, i to bi bio mnogo složeniji proces za njega, tj. klikne za kupnju prvog fajla ukuca korisničko ime, lozinku, izvrši transakciju, preuzme fajl, pa klikne za kupnju drugog fajla, pa ponovo ukuca svoje korisničko ime, lozinku, te izvrši transakciju itd.

Mislim da kod ovakvih ideja kupcu treba omogućiti da što jednostavnije izvrši svoju kupovinu.

Takođe mi treba pomoć nekog ko zna sa IPN-om, jer bi u suprotnom svako mogao preprodavati moje fajlove na svoj PayPal kopirajući link moje success stranice...

Pozdrav

Aličić Emir
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice