Jednostavan wew site

poruka: 10
|
čitano: 2.790
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Jednostavan web site

Društvo trebao bi vaše mišljenje i ideje vezano za moju neodumicu.

Trebao bi napraviti jednostavan web site koji bi služio za reklamiranje posla kojim se honorarno bavim, ništa kompliciran, krajnje jednostavno - predstavaljenje onoga čime se bavim, uz nekoliko fotografija/ilustracija, ubacio bi nekoliko linkova za kretanje unutar stranice, nekoliko za neke vanjske siteove, moje kontakt informacije - čak bi onaj klasični obrazac za kontakt nije bitan.

Imate ideja kako bi jako prosječno informatički obrazovan mogao to sam napraviti, trebao bi neko krajnje jednostavno sučelje.....:) možda google web sites ( https://sites.google.com/?pli=1 )

Unaprijed hvala! :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jednostavan web site

I ja sam imao sličan problem pa sam se odlučio za Wordpress zbog jednostavnosti a nisu mi trebale neke napredne mogućnosti stoga je on idealan izbor. Također možeš probati s nekim drugim CMS-om tima Joomla...

Možeš koristiti i neke stranice tipa http://www.weebly.com/ ili tu Google-ovu uslugu koju si nabrojao ili ako imaš malo više vremena svakako ti preporučam Microsoft WebMatrix, odličan i što je najvažnije besplatan alat izašao prije par dana koji objedinjuje sve besplatne CMS-ove, imaš brdo predložaka a i dokumentacija je odlična.

Btw.

Bila je i moja tema sa istom problematikom u kojoj ima dosta kvalitetnih postova pa pogledaj:
http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/jednostavna-web-stranica-kojem-alatu/58179.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Jednostavan web site

Poštovani obadvojica !

Postoje dva način da shvatite da amaterska i polovna riješenja u biznisu daleko više štete nego koriste. Moja majka ima godina ko ja i vas dvoje skupa, no odbila je keramičara kad je vidla da je došao na razgovor za renoviranje kupaonice sa starim renoom 4 !!!

Kaže,  neprofesionalan je, neuredan, amater, ne želi s njim sklopiti posao taman da radi badava. Reko, majko pa kako znaš kad nisi ni pričala s njim ? Pa pogledaj kakav auto samo vozi, odgovori majka i ode tucati orahe i meni prepusti dogovor s keramičarom koji vozi Renault 4 star par desetljeća....

Priča je smiješna no istinita.

Tako ni Vaš potencijalni poslovni partner, bili vi firma, obrt ili tzv. "fušer" kada vidi da imate stranicu sa adresom www.nešto.blablablabalbal/~freeaccount/web-ovo-ili-ono/987093875398753/0945803983&434563456363.html

na kojoj na 5 mjesta piše: powered by free template

powered by free web space, pa još reklama za zaradu na internetu koju ne možete maknuti jer koristite free resurse, i reklama za Sanjina Frlina u kojoj on prodaje prijevod americke knjige kako se obogatiti prijevodom americke knjige kako se obogatiti prodajom knjige koja govori o tome kako se obogatiti.

Prvi nacin da shvatite da amaterska i polovna rijesenja daleko vise stete nego koriste  je da budete pametni pa poslusate savjete strucnjaka ili onih koji su polomili zube i bacili vrijeme/novac u vjetar i na taj nacin shvatili.

Drugi nacin je da ne slusate savjete strucnjaka ni iskustva onih koji su polomili zube i bacili vrijeme/novac u vjetar, nego da sami polomite zube i bacite vrijeme/novac u vjetar, pa tek onda pristupite koliko toliko ili potpuno profesionalno problemu, odnosno rijesenju istog.

Ako zelite prezentirati posao, obrt, firmu, fuš u popodnevnim satima i sl, uložite u taj sajt barem cijenu jedne poštene večere.

SAVJETI:

Kupite domenu, danas ih imate po par dolara ili par desetaka kuna na godinu. Izgledati ćete profesionalnije od osnovnoškolca koji viježba izradu web-a !

Kupite web prostor, danas ih imate po desetak kuna na mjesec. Izgledati ćete profesionalnije od osnovnoškolca koji viježba izradu web-a !

Odradite web u nekom programu za izradu web-ova, recimo sinteza dream-photoshop.

Ako vam je prekomplicirano, onda neki free cms (joomla, wp, neki od nuke derivata itditditd) + photoshop.

NE bi bilo lose malo flasha da se dobije na dinamici i modernosti, no nije uvjet....

Za par desetaka sati naucite raditi sa navedenim programima i cms-ovima da steknete fundamentalno znanje potrebito za izradu najjednostavnijeg web-a. Ako imate na raspolaganju par stotina sati za edukaciju, i lezi vam to, mozete samostalno napraviti web koji cete inace platiti nekom profesionalcu par tisuca Hrvatskih kuna.

Ako vas nist od toga ne zadovoljava, obratite se meni na private, bavim se izradom web-ova, pa se mozemo dogovoriti za profi proizvod po povoljnim cijenama od konkurencije na tržištu, sistem kljuc u ruke, od razrade ideje, reg. domene, osiguranje profi servera,SEO optimizacija itditditditdi...

Na vama je samo da usluzujete stranke koje cete dobiti zahvaljujuci posjetama Vasem novom WEB-u ;)

Ako ipak imate na raspolaganju par stotina sati za edukaciju izradu web-a, i odlučite se samostalno ogledati u tome, stojim Vam na raspolaganju sa besplatnim savjetima.

Bilo koji nacin odabrali, sretno ;)

http://postica.net/ - Šalje besplatno elektronske čestitke
16 godina
neaktivan
RE: Jednostavan web site

@postica u potpunosti se slažem s tobom i ja sam mu preporučio MS WebMatrix za kojeg smatram da je odlična stvar za takve projekte, a što se tiče domena i hosting-a tu si u potpunosti u pravu jer danas su cijene i domena i hostinga mizerne, pa čak je i .hr domenu sada lako nabaviti a ako je naziv stranice identičan nazivu tvrtke domena je besplatna, tako što se tiče hosting-a i domena tu se netreba "gubat" pa birati neke .tk ili sl. domene i neke free hosting-e da bi se uštedjelo par stotina kn.

15 godina
neaktivan
Jednostavan wew site

Hvala na dosta opsežnom odgovoru, no u ovo j fazi razvoja posla naprosto ovakav tip web site mi je nepotreban, nemam dovoljno vremena, materijala da bi se posvetio razvoju ovako nečega,  niti mi je posao na toj razini.

Trebam jednostavan format web site koji bi spojio s ogasima na našim najvećim besplatnim oglašivačima poput njuškala, oglasnika i sl., gdje bi potencijalni klijenti mogli naći nešto više informacija o onome što radim.

Jedna od opcija o kojoj sam razmišljao je i blog, gdje bi promovirao ideje posla kojim se honorarno bavim :)

Zasada mi se http://www.weebly.com/ čini kao skroz ok riješenje, ako imate info o nekim sličnim rješenjma, bio bi jako zahvalan.....

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Jednostavan wew site
malldawi kaže...

Trebam jednostavan format web site koji bi spojio s ogasima na našim najvećim besplatnim oglašivačima poput njuškala, oglasnika i sl., gdje bi potencijalni klijenti mogli naći nešto više informacija o onome što radim.

Besplatni baš i nisu, svi ti oglašivači plačaju za smještaj svojih bannera.A postoje i etarget i adword i štajaznam kakve oglašivačke kampanje, koje opet koštaju.I naravno uvjet je dobro postavljen i optimiziran site.

@postica, sudeći po tvoji postovima, imaš iskustva, kratke reference ili je ovo samo besplatan pokušaj reklamiranja?

16 godina
protjeran
Jednostavan wew site

Ako hoćeš, dam ti ja mjesto na svom hostingu. Besplatno naravno :) Jedino što ćeš imati moju domenu uz svoju, tj subdomenu, ali to ionako imaš na ovim free sajtovima.

Nema reklama niti išta drugo ;)

Video meliora proboque deteriora sequor
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@postica, sudeći po tvoji postovima, imaš iskustva, kratke reference ili je ovo samo besplatan pokušaj reklamiranja?

Sto sad na kraju ?

Imam ili nemam iskustva ? ;)

Ovo "ili" znaci da je besplatni pokusaj reklamiranja u koliziji sa iskustvom ;)))

A sto ne bi bilo i jedno i drugo ?!?!?

Osim toga, na kraju sam napisala:

Citat:

Ako ipak imate na raspolaganju par stotina sati za edukaciju izradu web-a, i odlučite se samostalno ogledati u tome, stojim Vam na raspolaganju sa besplatnim savjetima.

Bilo koji nacin odabrali, sretno ;)

Kraj citata

Dakle ako nekome ponudim pomoc ne znaci da se nesto bjesomucno reklamiram, zar ne...

Na forumima postoje 3 vrste sudjelovanja. Jedno je postavljanje pitanja onih koji neznaju. Drugo je odgovaranja na ista onih koji znaju. Trece je onako, trolanje i sl, sto je cesce na nemoderiranim news grupama nego na forumima...

Ja spadam u ovu drugu grupu. Za prvu nemam potrebe jer imam vise znanja i iskustva od vecine ovdje,  sto se web-a tice (u ostale stvari se ne kuzim), a za trecu nemam psihicke potrebe ;)

A sad, ako nekome usput ponudim i konkretnu pomoc, hm,hmm... moguce izgleda kao reklama...

Ma to ti je profesionalna deformacija, zivim od toga, u firmi se bavimo samo time, i do klijenta dolazimo jednim dijelom po preporuci bivsih klijenata a po drugim dijelom sto ih sami nalazimo, na razne nacine. Jedan od nacina je da kada vidimo da nekome trebaju nase usluge, mi im jednostavno ponudimo. Pa to svi rade, zar ne ?

To radi i konobar, i prodavac novina, i taksista, i nocna dama, i kumica sa placa....

Tako to ide...

U praksi, kada nekome ponudim pomoc, to moze biti svasta. Ne mora odmah znaciti da se radi o izradi web-a za lovu, cesce pomoc savjetima i sl, no ako netko zeli da mu se odradi nesto, tu sam ;)

Glede kratkih referenci, e to je vec poslovni dio...

A zna se kako u biznisu ide, sluzeni upit na koji se sluzbeno odgovara ;)

Moze i mimo firme, po povoljnijoj cijeni, sef se nece ljutiti jer imam otvorene ruke oko fuševa, povremeno i javno po netu trazim potenijalne stranke, bez skrivanja, da se upotpuni kucni budjet...

I onda kod konkretnih pregovora saljem reference...

Vjerujem da pitas iz radoznalosti ;)

Lijep pozdrav tebi i svima koji ovo prate, i laku noc...odoh u krpe, treba rano ustati...

http://postica.net/ - Šalje besplatno elektronske čestitke
16 godina
odjavljen
postica kaže...

Vjerujem da pitas iz radoznalosti ;)

Lijep pozdrav tebi i svima koji ovo prate, i laku noc...odoh u krpe, treba rano ustati...

Da radoznalost, NHF.Uzimam ovo opravdanje u obzir.S obzirom da se barata sa većim brojem tehnologija bio sam zaintrigirana, a i tu su sms gatewayi, odnosno sms moduli.

16 godina
neaktivan
Ima li itko preporuku jednostavnog softvera (ne da pišem kod, već kao kod FrontPage) po mogućnosti freeware/open source? Hvala :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice