Editovanje source file-a

poruka: 5
|
čitano: 1.185
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Editovanje source file-a

Imam gotov template za Joomla-u (tačnije virtuemart modul za ecommerce) koji bih htio malo prepraviti. Uz template dolaze source file-ovi u .psd formatu.

Problem je što nakon editovanja ne znam kako spasiti dijelove pod tačnim, defaultnim imenima za css.

Svaki put kada idem na "Save for web and devices", slice-evi koje dobijem nisu odgovarajuceg naziva.

HELP!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Editovanje source file-a

A da li su slice -ovi točne veličine? Ako jesu onda promijeni imena kako su i u original folderu.

17 godina
neaktivan
Editovanje source file-a

da, slice-ovi su originalni, jer ih editujem preko prilozenog .psd file-a.

problem i jeste u tome sto ne znam kako ih nazvati kao i u originalnom "images" folderu, a ima ih bezbroj...

siguran sam da .psd source file ima upisane tacne nazive pod kojim treba spasiti slice-ove, ali ne znam kako doci do toga :D

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DoVe kaže...

problem i jeste u tome sto ne znam kako ih nazvati kao i u originalnom "images" folderu, a ima ih bezbroj...

siguran sam da .psd source file ima upisane tacne nazive pod kojim treba spasiti slice-ove, ali ne znam kako doci do toga :D

skines sa ftpom sliku koju zelis,editiras je i spremis odnosno replace&save nerazumjem u cemu je problem

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 14:09 (BlaBlaLaLa).
16 godina
neaktivan
DoVe kaže...

Aj mi se javi na PM.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice