Zvuk na Asus PRO5DC – SX015D

poruka: 11
|
čitano: 6.835
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poštovanje svima,

e ovako nakon sati i sati i brda izgubljenih živaca nisam uspio naći rješenje. Inače, radi se o laptopu iz nslova teme. To mi je laptop od cure i dok je imala na njemu XP zvuk je radio bez ikakvih problema, sada kada sam stavio Windows 7, zvuk nikako ne radi. Odnosno radi, ali na bilo kojoj razini zvuka  imam osjećaj kao da zvučnici probijaju, krči, šumi.... Pokušao sam sa svim mogućim driverima sa Asus-a ali nije pomoglo. Možda nije od viška da još napomenem da svaki puta kada odem u Device Manager i odaberem na zvučnoj kartici, Uninstal, laptop se resetira i kada se upali on sam neke svoje drivere instalira tako da ja vrlo teško i mogu instalirati neke svoje drivere. Našao sam nešto na netu, ali ne kužim baš postupak ( http://soundingoff.srslabs.com/?p=969 ), a i nemam taj instalicijski CD koji oni na navedenom linku spominju. Everest kaže: Realtek ALC662 @ SiS High Definition Audio Controller

Da, i u prilogu šaljem grešku koju baci prilikom pokretanja windowsa....

Eto, ako netko zna rješenje bio bih mu jaaako zahvalan!!!!

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

otiđi na asusovu stranicu nađi svoj model laptopa i skini sve najnovije drivere za njega ali gledaj da su za vin7 instaliraš i to bi trebalo rješiti problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zvuk na Asus PRO5DC – SX015D

Napisao sam već u postu da to nije pomoglo....Opet isto.... i btw. na njihovoj stranici za Windows 7 ima samo jedan driver, probao sam i sa Vistinim i sa XP driverima i ništa...

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!
15 godina
neaktivan

Možda bi bila bitna činjenica naglasiti i to kada odem u "Device manager" i obrišem sve vezano za zvuk, te u Control panel i također obrišem zvuk, dolje desno mi se pojavi onaj prekriženi zvučnik, ali čim prvom prilikom resetiram računalo, na neki (meni čudan) način se sam instalira zvuk koji naravno nije dobar. Znači neznam ni kako da "zabranim" računalu da sam instalira neke svoje drivere za zvuk. Zbilja sam pretražio cjeli internet u vezi toga, i svugdje se spominje da samo instaliram te asusove drivere, odem u Add/Remove u obrišem "SRS Audio Control Panel...." i to bi trebalo biti to, ali meni je događa upravo suprotno, bude još gore. (Još gore krči i šumi)...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 22:26 (dr.House2222).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

interesantno, i ja sam maloprije pokrenula temu vezanu uz tvoj topic.

premda imam hp-evo računalo, iznenada su mi počeli identični problemi da bi nakon nekog vremena zvuk u potpunosti presta (kad se sad prisjetim tog krčkanja, zvuči mi kao najdivnija melodija naspram ove tupe tišine!! :P)

dakle, u početku samo ugrađeni zvučnici nisu davali zvuk dok su slušalice radile perfektno ali eto, sad niti jedna opcija ne reproducira.

ludim !!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pričaj mi...Ajde ako nađeš neko rješenje podjeli sa mnom, mada nije isti laptop ali možda mi daš neku ideju... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pronađeno rješenje... Napokon mi zvuk radi! Nakon što sam izgubio svaku nadu, pronašao sam rješenje (ne baš ja, ali nije bitno)...Rješenje je:

http://www.esoft.web.id/drivers/realtek-high-definition-audio-driver-2-20-now-compatible-windows-7.html

Samo se skine ovaj realtek sa ove stranice, instalira, resetira i sve radi kao podmazano....

Pozzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ee, ovo otkrice je baš bilo u stilu dr. House-a!

bas mi je drao zbog vas aliiiii... download s tvog linka se meni prikine na pola puta dok mi opcenito realtekov driver ne čini nikakvu promjenu...

ugl, guštajte i hvala šta si podilija :)

15 godina
neaktivan

Pa čovječe nije moj problem što tebi stane na pola puta...Ako hočeš, stavit ću ti ja taj driver negdje drugdje nan net (upload) pa si skini, ako sam ja skinio sa tog linka, onda mogu svi, samo ako ne rikne njihov server u međuvremenu... I da (ne diraj mi dr.House) XD šala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

valjda si me malo skrivo skužija...

house je bog i batina!

hvala na ponudi za upload, kasnije san uspila ali nije mi pomoglo. čini se da je ipak kod mene nešto drugo u pitanju.

opet -veliko hvala i poželi mi sriću (:

15 godina
neaktivan

Da vjerojatno sam te krivo razumio... Jbg, sorry, meni je ovo pomoglo, nadam se da ćeš i ti naći neko rješenje koje će ti biti od pomoći.... Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice