Životni problemi

poruka: 1
|
čitano: 519
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Životni problemi

Našao sam se u situaciji da se moram boriti sa silom kojoj se vjeruje više nego meni i to na višim razinama koja tvrdi jedno dok ja znam drugo pa da se uvjerim da nisam lud tražim nekoga ili neke za potvrdu da je to što sam c/p produkt bolesnog uma ili elementarno neznanje o poslu kojim se on bavi.

Genije je moje diskove pregledao programima za forenziku i nije niti pogledao što se zaista nalazi na njima jer za to nema potrebe pa piše, c/p s originalnog pdf dokumenta da ne bude zabune: svi diskovi višestruko brisani korištenjem Macrium disk tools  (kasnije navodi kao boot tools ili alate iz boot okruženja.) s tim da ne navodi da je našao program nego njegove tragove na dva sticka (što je i logično jer je to boot s WinPE za recovery) što bi trebalo značiti sumnju da sam nakon brisanja uništio program kako bih prikrio samo brisanje što je baš krasan pokazatelj gdje neznanje može odvesti čovjeka.

Skoro sam pao iz fotelje jer backup radim još od vremena backup traka, a zadnjih 25 godina program i vanjski disk jer mi se zbog općeg lošeg duševnog stanja zna se dogoditi da nenamjerno zbrljam nešto pa vratim sve za deset minuta i to mora biti USB stick na kojem su WinPE za napravit recovery ali taj piše tako i nije mi jasno da biljka kojoj se toliko vjeruje nema mozga otići na Google pa vidjeti o čemu se zaista radi. Istina da se uho može čačakati i motikom ali recovery definitivno nije način za brisanje diska, a kamoli višestruko (nije napisao jesu li brisani cijeli ali je iz pisanja dosta jasno da misli tako) i kasnije se čudi ko pura dreku da je unatoč takvom brisanju ostalo nešto podataka koje su forenzički alati izvukli da bi se mogao stvoriti pravi sud o korištenju neta i ostalog iako vjerojatno nikada nije čuo za Blechb i bratiju koja je namijenjena baš takvim podatcima kao i eraser, shreder... koji washaju disk po potrebi više puta.

Priča ide dalje i odnosi se na ADS tj. na Zone identifier što mi je više nego dobro poznato jer sam radio u strogo zatvorenoj firmi bez dodira javnosti na zaštiti podataka pa dok se ADS pojavio znao sam za njega i dok je OS dobio mogućnost kontrole istog ali on, između ostalog piše,

c/p originalnog teksta: kod datoteka koje su kasnije kopirane na drugi disk, Zone.Identifier može postojati samo na jednoj instanci datoteke, dok druga instanca zadržava isti sadržaj (MD5), ali bez oznake.

Malo mi je teško pratiti tako osebujan način izražavanja ali smatram da bi trebalo značiti da zone id može postojati samo na jednoj datoteci dok druga, koja je kopirana na drugi disk zadržava samo hash bez oznake zone transfera što je glupost jer je to par stotina bytes veliko i kod klasičnog c/p mora seliti zajedno s dokumentom (ako se ne kopira s Robocop ili nekim od sličnih modernih GUI alata koji su namjenjeni za one koji ne znaju naredbeni redak i ne obadaju takve kerfeke), a i sami taj zone id je po principu da rđavom majstoru i dlaka smeta tako da ga se u gpedit može isključiti dok isti uredno kolju čak i programi za gledanje slika koji imaju rudimentarne mogućnosti kao što je povećanje ili promjena ekstenzije, a da ne govorim o programima za optimizaciju koji brišu kompletan exif i slika dobija datum tog dana ili Hxd gdje ručno promijeniš datum koji će biti prikazan u exifu bez potrebe za pomicanjem sistemskog sata.

Obzirom da bih ga trebao vidjeti dosta skoro (ako ne umrem u međuvremenu) bi li pametno šutao ili mu pristojno rekao da je kreten i da bi ga trebalo biti sram jer svakako nisam prvi kojeg je obrađivao pa je sigurno više ljudi gadno zagorčao život kojima je vjerojatno jedini grijeh bio, što bi rekao ibush da su juzeri i da su tvrdili da nije istina ali nisu mogli dokazati.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:33 (Sevelj).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice