Zaštita passworda

poruka: 17
|
čitano: 2.829
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Zaštita passworda

Interesuje me jedna stvar ako mi ko može pomoći. Na čestom sam udaru hakera, pa me zanima koje je najefikasnije sredstvo da zaštitim svoj pass (fcb, msn...). Znam da u principu treba da se ukuca nešto što se teže pamti, ali ne znam na koji način to mogu ostvariti. Da li postoji neki program koji bi mi to pomogao ili?

danas sam nešto loše volje...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zaštita passworda
ultravioalet kaže...

Interesuje me jedna stvar ako mi ko može pomoći. Na čestom sam udaru hakera, pa me zanima koje je najefikasnije sredstvo da zaštitim svoj pass (fcb, msn...). Znam da u principu treba da se ukuca nešto što se teže pamti, ali ne znam na koji način to mogu ostvariti. Da li postoji neki program koji bi mi to pomogao ili?

Prvo provjeri da nemaš kakav keylogger u kompu, drugo koristi mozak! Stavi neku šifru tipa q#W$r% i tako a ne 123456.

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
16 godina
protjeran

Ne razumijem te malo za taj keylogger

17 godina
neaktivan
Zaštita passworda

Keylogger je program dakako maliciozni koji pamti tvoje unose odnosno ono što tipkaš na svom računalu i šalje nekom (najčešće onom koji ga je napravio) te tako dolazi do tvojih povjerljivih podataka, mail računa i slično.

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Predpostavljam da misliš na kolačiće (cookies) koji pamte šifru svaki put kad uključim pc i otvorim mozzilu isl. Taj program nemam, a niko ne koristi moj komp osim mene. Stvar može biti u tome da se pw "skonta" i nastane problem, što je kod mene slučaj.

17 godina
odjavljen
ultravioalet kaže...

Predpostavljam da misliš na kolačiće (cookies) koji pamte šifru svaki put kad uključim pc i otvorim mozzilu isl. Taj program nemam, a niko ne koristi moj komp osim mene. Stvar može biti u tome da se pw "skonta" i nastane problem, što je kod mene slučaj.

Ne misli na cookies, keylogger je sakriven i šalje informacije onom tko ga je napravio. Cookiji ne šalju informacije nikome i samo ih browser koristi. Keylogger je skriven proces i jedino ga neki AV može maknuti.

Keylogger očita tvoj password i preko određenog porta (koji je otvoren jer vjerojatno nemaš nikakav firewall) šalje tu informaciju na adresu koja mu je zadana.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
Zaštita passworda

Pa koji je onda AV najefikasniji? Ja imam jedino eset nod 32 av4.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ultravioalet kaže...

Pa koji je onda AV najefikasniji? Ja imam jedino eset nod 32 av4.

Crackirani?

Od free AVova je najjača Avira, od komercijalnih KIS. Bilo što crackano = s*anje. Također, preskeniraj komp sa MBAM i stavi si neki firewall tipa Outpost ako imaš Windows XP (ako imaš Vistu/Win7, ugrađeni firewall je ok, donekle).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
Zaštita passworda

Po tome što govoriš mi je najpametnije da kupim licencu (skuplja opcija). Najbolje da skeniram sa ovim što preporučuješ, a ne znam kako će mi grah pasti.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Prvo obriši eset, instaliraj Aviru i MBAM i preskeniraj sa njima iz safe moda! Vjerojatno će nać nešto, očisti to i onda razmisli hoćeš kupit org Eset ili nastaviti koristiti Aviru koja je odličan AV.

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Prvo obriši eset, instaliraj Aviru i MBAM i preskeniraj sa njima iz safe moda! Vjerojatno će nać nešto, očisti to i onda razmisli hoćeš kupit org Eset ili nastaviti koristiti Aviru koja je odličan AV.

@violet znas li sto je safe mode?

Google is your friend!!!
16 godina
protjeran

Detalji nisu potrebni. Znam, a i zadržavam pravo da pitam dalje ako mi nešto drugo nije jasno oko ove teme. Đabe spamuješ!

16 godina
neaktivan
ultravioalet kaže...

Detalji nisu potrebni. Znam, a i zadržavam pravo da pitam dalje ako mi nešto drugo nije jasno oko ove teme. Đabe spamuješ!

Mislim da nisam spamovo nego ti uputio dobronamjerno pitanje ne bi li ti pomogao rijesiti problem. Vjerojatno si mogao zakljuciti da su ostali clanovi ovog foruma "malo" pristojniji od tebe pa se ugledaj na njih.

Predlazem ti da procitas sluzbene vijesti i pravila ovog foruma prije nego sto se registriras.

Google is your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 19:53 (passat).
16 godina
protjeran
Zaštita passworda

Bez razloga brineš. Nekako vidim da su svi ovdje protiv mene, a ja sam žrtva i ništa više.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ultravioalet kaže...

Ma nije nitko protiv tebe, zašto bi bio?. Kažeš da si često na udaru hakera, po čemu to točno zaključuješ, ukradene lozinke, ometanje ili ....... I jesi li skenirao komp s nekim od u postovima preporučenih programa. E da, a sada ono što sam boldao i podcrtao. Valjda si htio reći da password treba biti takav da se teže otkrije,a ne da se pamti. Jer valjda ga zapišemo negdje pa ga nemoramo pamtiti. Ako nam je komplicirano kod prijava unositi takve teško pamtljive onda se poslužimo s nekim od alata za rad s njima.

18 godina
ultravioalet kaže...

Bez razloga brineš. Nekako vidim da su svi ovdje protiv mene, a ja sam žrtva i ništa više.

Nitko ne može "postati žrtva" ukoliko ili nije jako needuciran ili ako nije napravio teške greške ili propuste.

I nisu "svi protiv tebe", već bi moao malo i poslušati tuđe savjete i slično.

16 godina
neaktivan

Mislio sam napisat "pazi da ne postanes ultrared", al eto sad si ultraprotjeran..

Znam da je off topic i da je je nepotrebno, al malo smijeha nece nikom naudit..

Google is your friend!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice