YouTube usporava računalo

poruka: 26
|
čitano: 6.002
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovo je jedan vrlo čudan problem. Naime, o čemu se radi, računalo radi zadovoljavajuće. Mogu otvoriti desetak prozora prilikom pretraživanja i da brzina bude kao i da je jedan prozor otvoren. Međurim, kada pretražujem YouTube, i kada želim pregledati unazad 24 sata, onda računalo postaje sve sporije i sporije kako skrolujem prema dolje. Ni za 20 minuta ne može doći do kraja stranice, iako mu je ranije trebalo 2-3 minuta. Sve drugo isključim i ostavim samo jedan prozor da pregledam YouTube, ali i dalje je isto, sporo. Jedina zamjerka je ta situacija. Znate li možda u čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina

Navedi točnu konfiguraciju. Isto tako možeš proskenirati sa Malwarebytes free, Adwcleaner, Hitman pro te očisti smeće sa disk cleanup koji je ugrađen u Win.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Device name DESKTOP-UL2BMP4
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz 2.53 GHz
Installed RAM 4,00 GB (3,50 GB usable)
Device ID 4B49A4E1-67E8-41FB-984C-A55E31BEAED1
Product ID 00329-00000-00003-AA134
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch No pen or touch input is available for this display

Windows licenca je istekla, ako treba navesti i taj podatak.

Računalo je vrlo staro, ali s obzirom da ga koristim za Word i internet, radi vrlo zadovoljavajuće. Ovaj problem se javio preko noći, točnije prije dva dana. Prije godina dana imao sam problem sa Chromom koji je toliko usporavao računalo da nije bilo moguće raditi. Nikada nisam riješio taj problem, nego sam se preselio na Edge.

Instalirao sam Malwarebytes, ali situacija je i dalje ista. Ne znam zašto se toliko usporava samo kod pregledavanja YouTuba unazad 24 sata. Bez problema mogu gledati videe, ali pregledavanje što je objavljeno u 24 sata mi je važno jer je i dio profesije.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: YouTube usporava računalo

Problem je sam YouTube jer je tako dizajniran. Na svim preglednicima osim Chromea radi očajno, meni čak i na Chrome-u radi očajno. Nešto sam ga uspio ubrzati tako da sam blokirao fontove uz pomoć uBlock Origina, ali samo nešto malo.

Nije do tebe. Otvoriš li YouTube u više novih kartica, otvarat će ga minutama. Google je napravio takvo sranje s tim dizajnom, a sve samo da bi forsirao ljude za koriste Chrome.

Jedino što možeš je koristiti neki dodatak za promijenu user-agenta i forsirati mobilnu varijantu YouTube-a koja radi puno bolje, ali ima određena ograničenja poput zaustavljanja videa nakon što odeš u drugu karticu i sl.

4 godine
suspendiran

Koristis racunalo od prije jedno 15+ godina i ocekujes da najnovije stvari rade zadovoljavajuce a neispunjavas niti min uvjete za njihovo korištenje,bez nekog novijeg cpu-a(ili stariji s vise jezgri)i barem 8gb rama ces vjecito imati nekakvo štekucanje i probleme s racunalom, i još veliš da ti je to "dio" profesije.nhf

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 10:13 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-računalo je generacijski zastarjelo.. nedovoljno resursa + čista snaga što novi cpu-čipovi rade jednom rukom pa i mobiteli.. jer imaju novije fičere kao avx.. bez cpu s odgovarajućim simd-instrukcijama i gpu koji pomaže za sve oko videa-h264-265 je preslabo.. soft vs hw. + na to dodati recimo keš-history koji se sa sporog diska učitava i tad je neupotrebljivo, tj današnji internet=multimedija=isti resursi kao za gaming ili rad u acad.. nije to word..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Boris grozni kaže...

Koristis racunalo od prije jedno 15+ godina i ocekujes da najnovije stvari rade zadovoljavajuce a neispunjavas niti min uvjete za njihovo korištenje,bez nekog novijeg cpu-a(ili stariji s vise jezgri)i barem 8gb rama ces vjecito imati nekakvo štekucanje i probleme s racunalom, i još veliš da ti je to "dio" profesije.nhf

Moje profesija nije vezana za računala, nego za praćenje određenih vijesti. Ovo nije nikakva najnovija stvar, već stvar koju pregledavam godinama. Znam da je računalo staro, ali ovaj problem je iznimka, jer sve drugo radi bez ikakvih problema, a ovaj problem se pojavio tek nedavno. Da stvar bude ironičnija, ako želim pregledati ono što mi na prvu izbaci, dakle sve videe bez odabiranja vremenskog razdoblja unatrag, onda nema nikakvih problema. Problem je samo kada biram opciju "danas". 

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 10:39 (zombie).
16 godina
zombie kaže...
,,.

Moje profesija nije vezana za računala, nego za praćenje određenih vijesti. Ovo nije nikakva najnovija stvar, već stvar koju pregledavam godinama. Znam da je računalo staro, ali ovaj problem je iznimka, jer sve drugo radi bez ikakvih problema, a ovaj problem se pojavio tek nedavno. Da stvar bude ironičnija, ako želim pregledati ono što mi na prvu izbaci, dakle sve videe bez odabiranja vremenskog razdoblja unatrag, onda nema nikakvih problema. Problem je samo kada biram opciju "danas". 

-ne, nego promjene, preduvijeti koje traži 'druga strana' kao internet su se promijenili, kao za stari tv-prijemnik, samo što je ovo postupno-neprimjetno do neke granice a ta granica je ovogodišnja, uprate osa-appsa tj da imaš vremeplov i vratiš se u prošlost računalo bi radilo ok, kao što i dalje radi, ali danas to nije dovoljno jer nema hw-enkoder za h264 direktno povezano s yt problemom + ostali portali jer koriste istu stvar, jer svi imaju video .. dok je prije desetljeća bila statična slika.

-internet requirementsi su problem, iz istog razloga može baciti stari mobitel kad apps zatraži novi android i update.. tj ne možeš birati, chrome, ažurira se sam, kao i win10..

-suprotan primjer, možeš instalirati prastari os + appse iz vremena prije desetljeća, radit će normalno, no neće raditi yt-internet stranice ..

+ naravno, moguć je i neki sasvim drugi uzrok problema, npr prepun disk ili oštećenja.. ili radi više taskova kao update-defrag-čišćenje koje ne može obaviti do kraja jer nema resursa-snage-brzine i ponavlja ih beskonačno, a tad je sve usporeno.. no po opisu nije, tj tad bi problem bio nevezan za yt, .. itd.

-odnosno, možemo znait samo one podatke koje nam kažeš.. a po opisu, to je zastarjevanje + evolucija koja ide svaki dan i nije važno tvoje računalo nego uvjeti koje postavi druga strana tj ne biraš ti nego oni.

-današnji mob to radi glatko, od prije 5-10g teško.. u čemu je razlika? u tome je odgovor..

2 godine
protjeran
zombie kaže...

Ovo je jedan vrlo čudan problem. Naime, o čemu se radi, računalo radi zadovoljavajuće. Mogu otvoriti desetak prozora prilikom pretraživanja i da brzina bude kao i da je jedan prozor otvoren. Međurim, kada pretražujem YouTube, i kada želim pregledati unazad 24 sata, onda računalo postaje sve sporije i sporije kako skrolujem prema dolje. Ni za 20 minuta ne može doći do kraja stranice, iako mu je ranije trebalo 2-3 minuta. Sve drugo isključim i ostavim samo jedan prozor da pregledam YouTube, ali i dalje je isto, sporo. Jedina zamjerka je ta situacija. Znate li možda u čemu je problem?

Kriv je Youtube. Takve servise vlasnici stalno nadograđuju i sve su zahtjevniji.

Probaj https://yewtu.be/ kao međurješenje.

https://docs.invidious.io/instances/

16 godina

ili .. možda pomogne, dodaj adblocker ako već nemaš.. dosta efikasno smanji navalu smeća, pogotovo primjetno s manje resursa i popupovima, ublock.. no time se samo odgodi problem tj igra mačke-miša, jer svaki dan izlaze nove reklame i načini, tj soft konstatno tjera na novo-nadogradnje, ne samo soft nego i hw.. jer ne radi ništa na čarobni prah nego ipak na sirovu snago hw-a.

0 0 hvala 0
14 godina

Ma nema ništa od toga, zamarat se i opet neće ništa dobit. Tu treba gledat nešto polovno sa Njuškala i nadogradit procesor, ploču i RAM na 8 GB.

0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Valentin17 kaže...

Ma nema ništa od toga, zamarat se i opet neće ništa dobit. Tu treba gledat nešto polovno sa Njuškala i nadogradit procesor, ploču i RAM na 8 GB.

Ma kaj si lud  pa youtube je kriv a ne "računalo" iz 2008g

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 17:21 (Boris grozni).
2 godine
protjeran
zombie kaže...

Računalo je vrlo staro, ali s obzirom da ga koristim za Word i internet, radi vrlo zadovoljavajuće. Ovaj problem se javio preko noći, točnije prije dva dana. Prije godina dana imao sam problem sa Chromom koji je toliko usporavao računalo da nije bilo moguće raditi. Nikada nisam riješio taj problem, nego sam se preselio na Edge.

Instalirao sam Malwarebytes, ali situacija je i dalje ista. Ne znam zašto se toliko usporava samo kod pregledavanja YouTuba unazad 24 sata. Bez problema mogu gledati videe, ali pregledavanje što je objavljeno u 24 sata mi je važno jer je i dio profesije.

Laptop iz 2008.

Intel® Core™2 Duo Processor T7300 4M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB
2GB RAM-a.

Preko yewtu.be vrti glazbene spotove. Procesor je pod opterećenjem između 90-99%, a potrošnja memorije je 1,4GB u nekom starom Chromeu pod Win 8.1.
Ide, ali to je stvarno već staro i kao i kod tebe, treba gledati nešto novije.
14 godina
Boris grozni kaže...
 Ma kaj si lud  pa youtube je kriv a ne "računalo" iz 2008g

Ma da, core 2 je to ipak tako da je sigurno do Youtuba. 

2 godine
protjeran
zombie kaže...

Imaš 3 ekstenzije za Chrome koje mogu pomoći:

'Improve YouTube!' 🎧 (for YouTube & Videos) pa uključi ili pogasi ono što "otežava" reprodukciju

ili

enhanced-h264ify pa koristi H-264

ili

Enhancer for Youtube pa imaš "Video codecs and formats
Force the use of standard frame rates formats (24, 25, 30 FPS) instead of high frame rates formats (48, 50, 60 FPS)
Force the use of the MP4 format and the AVC codec (H.264) instead of the WebM format and the VP9 codec (maximum resolution: 1080p60 HD)
Mini player"

i

"Playback quality
Automatically select a playback quality
Videos:
720p" - pa odredi rezoluciju.

14 godina
neaktivan

Da se ne bih zezao, kupio sam novo računalo sa 16GB. To bi trebalo biti zadovoljavajiće, barem narednih nekoliko godina.

Međutim, pojavio se novi problem. Ostalo mi je nešto važno na starom računalo što nisam stigao premjestiti na usb. Računalo radi 5 minuta i samo se sruši. CPU je opterećen. Postoji li neki način da ga vratim u život na 30 minuta samo da preuzmem što mi treba.

I da, ova poruka me dočekala.

https://i.imgur.com/HVvtol0.jpg

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
zombie kaže...

Da se ne bih zezao, kupio sam novo računalo sa 16GB. To bi trebalo biti zadovoljavajiće, barem narednih nekoliko godina.

Međutim, pojavio se novi problem. Ostalo mi je nešto važno na starom računalo što nisam stigao premjestiti na usb. Računalo radi 5 minuta i samo se sruši. CPU je opterećen. Postoji li neki način da ga vratim u život na 30 minuta samo da preuzmem što mi treba.

I da, ova poruka me dočekala.

https://i.imgur.com/HVvtol0.jpg

Hvala!

Zato se i sruši nakon 5 minuta. Sve piše. 

Otvoriti kućište, provjeriti koje je stanje unutra. Ovak na prvu, rekao bi da je tolko prašine unutra da se ventilator cpu hladnjaka više ni ne okreće, ili se okreće toliko da ne prijavljuje grešku ventilatora. 

Vjerojatno je i to dio problema s početka priče. Otvorit, posisat ili ispuhat.

14 godina
zombie kaže...

Uzmi kompresor ili onaj komprimirani zrak u spreju pa puhni lagano u hlađenje da rastjera prašinu, pa probaj upalit.

Ili ako znaš kako izvadi disk van pa ga preko adaptera SATA na USB spojiš na novi laptop te prebaciš podatke.

14 godina
neaktivan

Ova situacija se i desila nakon što sam danas usisao računalo u nadi da ću riješiti problem. Probat ću ponovno pa javim.

0 0 hvala 0
10 godina

Postoji mogućnost da si usisavačem shebao cpu vent.

14 godina
neaktivan

Može li se to nekako samostalno ili alternativno riješiti barem na 30 minuta?

0 0 hvala 0
13 godina
Stavi ga pod klimu i probaj da li će tako...klimu smanji na 16*c, stavi da puše na najjače (stavi jaknu i kapu da te ne pronese ;-)..

Ako ne ide, disk van pa onda preko externe konekcije ..ako nemaš konekciju, a baš ti je bitno, onda u IT dućan, i pitaj što ti treba...15-20eura imaš..
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 22:05 (Samarzija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Valjda je hdd 2.5 incni, pretpostavljam, i da se vjerojatno lako izvaditi, s obzirom da je to najcesce na laptopu napravljeno dostupno za vadenje bez rastavljanja laptopa.
Pa za kakvih 8 eura kupiš usb ladicu za 2.5 incni disk i spojis ga na novi komp.
○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
16 godina
NetkoNegdje kaže...
..

Imaš 3 ekstenzije za Chrome koje mogu pomoći:

'Improve YouTube!' 🎧 (for YouTube & Videos) pa uključi ili pogasi ono što "otežava" reprodukciju

..

beskorisno... jer cpu te generacije jednostavno nema hw-instrukcije-mogućnost koju danas traži multimedija, sve.. nema AES, nema AVX .. za rad tad sve ide u soft modu tj slabašan cpu dodatno mora emulirati hw, .. da ima hw kao gpu koja to radi tad bi za taj task cpu bio rasterećen i tad bi još to radilo.. nekako.

-jednostavno hw od prije nema h264-265.. a to danas traži sve, kao što stari dvbt prijemnik ne radi jer smo na t2-hevc265.. dok na mobitelima radi jer su novi cpu koji imaju upravo te mogućnosti kao playanje videa.

2 godine
protjeran

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odnio sam računalo frendu da vidi što se zbilo. Kaže da sam prilikom usisavanja oštetio ventilator, zapravo neke plastične dijelove. Zatim je konstatirao da je hard disk teže oštećen pa ga je zamijenio sa boljim. Također, promijenio je pastu i ventilator. Kaže da je sada to neka "pojačana" četvorka. Poslužit će ukoliko ovaj novi zglajza.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice