Wubi error kod dual boota s Windows 7 x64

poruka: 4
|
čitano: 1.908
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wubi error kod dual boota s Windows 7 x64

Pozdrav svima,

Dakle, imam poprilično čudan problem za koji nigdje nisam našao rješenje, pa ako netko kojim slučajem zna, bio bih zahvalan do neba...

Situacija je sljedeća. Na potpuno novom računalu sam prvo instalirao Windows 7, sa svim pripadajućim programima koji su potrebni. Nakon toga sam instalirao Wubi Linux Ubuntu 12.10., testirao nebrojeno puta logiranje u oba OS-a i sve radi besprijekorno. Nakon provjere napravio sam s Acronisom image tog računala, a taj image sam distribuirao na računala potpuno iste konfiguracije. Međutim, kada je restore završio, kod poušaja biranja startanja Ubuntua javlja se greška:

Windows has failed to start. a recent hardware or software change might be the cause. 

To fix the problem:

1. Insert your windows installation disc and restart your computer

2. Choose your language settings and then click 'next'

3. Click repair your computer.

If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.

File: \ubuntu\winboot\wubildr.mbr

Status: 0xc000000F

Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt.

Pokušao sam primijeniti sva poznata rješenja sa Ubuntu foruma i svih ostalih, ali ne pomaže. Riječ je, naravno, o "zblesiranom" bootloaderu Windowsa, jer je Wubi instaliran kao klasična Windows aplikacija. Ono što meni nikako nije jasno kako se ta greška može pojaviti na potpuno istom računalu, ako na "matrici" sve radi kako treba. Definitivno je kod "zapisa" imagea negdje nešto pošlo po krivu, ali nikako da otkrijem o čemu se radi. Logiranje i rad u Windowsima na računalu na koje sam restorao image radi bez ikakvih problema.

Inače, Windowsi su x64, ali to ne bi trebalo imati nikakve veze. Zaobilazno rješenje je da se, nakon restoranja imagea iznova instalira Wubi i onda sve radi, ali mene zanima kako je ovakva glupost moguća. Računala su, ponavljam, hardwareom potpuno identična i ne jednom sam radio image dual boota Win i Linuxa, nikada nije bilo problema. Ali, Wubi me - ubi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 17:44 (SkipperRi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wubi error kod dual boota s Windows 7 x64

Nitko ne zna?{#}

17 godina
neaktivan

Nisam siguran, budući da nisam radio takvo što, ali vjerojatno je problem u tome da je GUID particije na kojoj je wubi različit na različitim računalima (Windowsi koriste GPT) - stoga bootloader ne može naći wubi loader. Iako hardverski računalo može biti identično, to ne znači da su identifikatori identični.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
hrx kaže...

Nisam siguran, budući da nisam radio takvo što, ali vjerojatno je problem u tome da je GUID particije na kojoj je wubi različit na različitim računalima (Windowsi koriste GPT) - stoga bootloader ne može naći wubi loader. Iako hardverski računalo može biti identično, to ne znači da su identifikatori identični.

Sigurno je u tome problem. Probao sam mu dati, prema uputama s Ubuntu foruma, naredbu da mu "popravim" identifikator, ali ni to nije pomoglo. Ništa, sad ću probati nakon Windows 7 instalirati klasični Ubuntu 12.10., napraviti image, pa ga distribuirati na ostala računala. Vjerujem da se ovo više ne bi trebalo događati. 

LP

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice