Wipe Free Space posao po zlu

poruka: 10
|
čitano: 3.219
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prije jedno 2 godine kad sam bio laik sto se tice pc-a , u ccleaneru sam nasao opciju wipe free space , nisam imao pojma sta je pa sam iz radoznalosti pokrenuo akciju da vidim sta je , kako sam vidio da mi se smanjuje prostor diska ja sam prekinuo to i tako mi je ostalo.. i hajd pomirio sam se ja s tim jer mi tad nije trebalo ..

sad bi mi trebao taj prostor pa me zanima da li postoji nacin da to vratim osim da s nekim drugim programom uradim wipe-anje ispocetka i kompletno .. na forumima od piriforma sam procitao da se napravi neki fajl valjda i ako ga nadjes da ga mozes obrisati i vrati ti se prostor.sad ne znam da li je to tako,jesam li dobro skuzio , uglavnom eto ..

edit: Koliko bi trajalo da se wipe-a 40gb free space-a , u slucaju da mi to bude jedina opcija

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 0:36 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Wipe Free Space posao po zlu
Deep kaže...

Prije jedno 2 godine kad sam bio laik sto se tice pc-a , u ccleaneru sam nasao opciju wipe free space , nisam imao pojma sta je pa sam iz radoznalosti pokrenuo akciju da vidim sta je , kako sam vidio da mi se smanjuje prostor diska ja sam prekinuo to i tako mi je ostalo.. i hajd pomirio sam se ja s tim jer mi tad nije trebalo ..

sad bi mi trebao taj prostor pa me zanima da li postoji nacin da to vratim osim da s nekim drugim programom uradim wipe-anje ispocetka i kompletno .. na forumima od piriforma sam procitao da se napravi neki fajl valjda i ako ga nadjes da ga mozes obrisati i vrati ti se prostor.sad ne znam da li je to tako,jesam li dobro skuzio , uglavnom eto ..

edit: Koliko bi trajalo da se wipe-a 40gb free space-a , u slucaju da mi to bude jedina opcija

Vajpanje 40GB slobodnog prostora bi trajao oko 20 min.

Ne vjerujem da ti je CCleaner zeznuo prostor vec "pokvaren" file system. Dobro provjeri disk od smeca i pokreni vajpanje

Odaberi jedan prolaz

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Deep kaže...

Vajpanje 40GB slobodnog prostora bi trajao oko 20 min.

Ne vjerujem da ti je CCleaner zeznuo prostor vec "pokvaren" file system. Dobro provjeri disk od smeca i pokreni vajpanje

Odaberi jedan prolaz

Nema smeca i toga to ja redovno cistim sve ,defragmentiran je i to je sve uredno ..

A sta je taj file system , pretpostavljam da mu je extenzija .sys 

A sa kojim onda da wipeam opet, da li sa ccleanerom ili da skinem neki specijalizirani alat za to 

14 godina
neaktivan

Sad sam uradio wipe free space ,i odradilo je dobro ali i dalje mi je 67gb ukupno prostora na disku , iako je disk prije bio 75gb , sad ne znam kako mi se smanjio kapacitet , ali sam siguran da se desilo tad kad sam prije wipe-ao , kako vratiti tih 8gb sad 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 2:59 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Deep kaže...

Sad sam uradio wipe free space ,i odradilo je dobro ali i dalje mi je 67gb ukupno prostora na disku , iako je disk prije bio 75gb , sad ne znam kako mi se smanjio kapacitet , ali sam siguran da se desilo tad kad sam prije wipe-ao , kako vratiti tih 8gb sad

Obrisi System Restore tacke vracanja

Da li si u meduvremenu stavio vise RAM-a? Imas ukljucenu hibernaciju?

[edit]

Vidim da imas 64-bit Windowse i valjda znas da se neki programi instaliraju u oba Program Files foldera (jedan je (x86)Program Files)

pagefile.sys ima 6GB a hbirefil.sys takode 6GB

Windows Update zna pojesti dosta prostora itd.

Iskljuciti hibernaciju > command prompt kao admin

powercfg -h off

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 13:32 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Deep kaže...

Obrisi System Restore tacke vracanja

Da li si u meduvremenu stavio vise RAM-a? Imas ukljucenu hibernaciju?

[edit]

Vidim da imas 64-bit Windowse i valjda znas da se neki programi instaliraju u oba Program Files foldera (jedan je (x86)Program Files)

pagefile.sys ima 6GB a hbirefil.sys takode 6GB

Windows Update zna pojesti dosta prostora itd.

Iskljuciti hibernaciju > command prompt kao admin

powercfg -h off

Ovo pod moj pc je kompjuter ,a taj problem je na laptopu , i nije meni problem da mi je zauzeto previse prostora na disku , nego ukupan kapacitet diska se smanjio,nisi dobro shvatio ,  bilo je ukupno 75GB-Veličina diska, sad je 66,5Gb , pogledaj sliku 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 23:40 (Deep).
14 godina
neaktivan

Bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-vidi disk manager..

-ako si nešto petljao utilsima za hdd, moguće da si mu preformatiorao kapacitet ili postoji dodatna (možda i skrivena) particija, npr recovery, hidden.. itd.

-ne petljaj s takvim alatima, ne wipaj disk, ne slušaj googere s bespuća neta, slušaj Lazarusa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vidi disk manager..

-ako si nešto petljao utilsima za hdd, moguće da si mu preformatiorao kapacitet ili postoji dodatna (možda i skrivena) particija, npr recovery, hidden.. itd.

-ne petljaj s takvim alatima, ne wipaj disk, ne slušaj googere s bespuća neta, slušaj Lazarusa...

Ništa ja petljao ni čačkao nisam osim što sam prije to prekinuo wipe-anje , mene samo zanima kako se mogao smanjiti ukupan kapacitet,dakle veličina hdd-a 

17 godina
Deep kaže...
..

Ništa ja petljao ni čačkao nisam osim što sam prije to prekinuo wipe-anje , mene samo zanima kako se mogao smanjiti ukupan kapacitet,dakle veličina hdd-a 

-''ništa petljao''? OK, samo postojanje alata koji ima opciju wipanja je uvod u petljanje, wipao si, prekinuo (maximalan rizik) i na kraju 'nisam ja' odgovor? Djed Mraz je kriv, idemo dalje.

-vidi disk manager... (i pročitaj prošli odgovor). Možda je bolje pogledati disk npr EaseUSom. Tad ćeš (i mi) nešto saznati, bez tog ništa...

hint: Hirens boot CD, miniPE live verzija XP-Seven s alatima, linux.. su poželjan alat za takve low stvari. S njima možeš otkriti što-gdje, možda i zašto... mi to ne možemo znati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice