Windowsi sa 2 hard diska

poruka: 29
|
čitano: 5.387
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

jel mozda ima koji znalac da mi kaze jel moguce butat windowse na dva hard diska pa prilikom podizanja sustava pokrenit windowse sa željenog hard dika tako da sa ovim drugim diskom nema veze da nisu povezani...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windowsi sa 2 hard diska

koji windowsi?

znam da kombinacija xp-vista ide,pa vjerovatno i sedmica-sedmica...

15 godina
neaktivan
Bugy kaže...

koji windowsi?

zelim ubaciti i na jedan i drugi disk windows 7

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 20:39 (hitmanr).
17 godina
neaktivan

Iskopcaj jedan i na drugi instaliraj winse i isto uradi sa drugim.

:)
17 godina
hitmanr kaže...
Bugy kaže...

koji windowsi?

Fizički isključi disk i instaliraj Windowse na aktivni disk, onda to opet ponovi s drugim diskom. Prilikom paljenja računala s tipkom F8 (na većini matičnih ploča) ulaziš u boot meni matične ploče gdje biraš disk s kojega se pokreće sustav.

EDIT: logic me prestiže... pisao je kraći tekst...

EDIT2: ako isključuješ diskove prilikom instalacija u svakom trenutku ćeš moći izvaditi bilo koji disk. Dugi način je da se jednostavno oba diska drže uključena, instaliraju se Windowsi svaki na svoj disk i onda se u Windows meniju prilikom bootanja bira disk s kojega se pokreće sustav ali to komplicira ako se želi neki disk izvaditi iz računala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 21:14 (Kristyans).
17 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
hitmanr kaže...
Bugy kaže...

koji windowsi?

Fizički isključi disk i instaliraj Windowse na aktivni disk, onda to opet ponovi s drugim diskom. Prilikom paljenja računala s tipkom F8 (na većini matičnih ploča) ulaziš u boot meni matične ploče gdje biraš disk s kojega se pokreće sustav.

EDIT: logic me prestiže... pisao je kraći tekst...

Hehehe

Inace na vecini ploca boot meni je na F12 na nekim F11 (jako rijetko) a na ASUSovim je na f8 (debilno jer je na toj tipki i safe mode).

15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

u mene je na del tipka

0 0 hvala 0
17 godina
Windowsi sa 2 hard diska

Čemu kompliciranje? Instalirati prvo na jedan pa na drugi, tijekom druge instalacije kreirat će se adekvatni boot meni gdje ćeš moći birati instalaciju, kakvo isključivanje diskova?

Windowsi će vidjeti oba diska i obje instalacije, no podići će se samo sa jednog diska.

Pitanje: zašto to želiš napraviti? Molim se samo da odgovor nije "jedna instalacija za rad, druga za surfanje i igre" :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Inace na vecini ploca boot meni je na F12 na nekim F11 (jako rijetko) a na ASUSovim je na f8 (debilno jer je na toj tipki i safe mode).

F8 na Asus ploci  prilikom POST-a je boot order menu a nakon sto zavrsi POST pritiskas F8 i ides u Safe mode. Sto je tu komplicirano?

Inace moze i bez iskopcavanja HDD-a, prilikom instalacije W7 odaberi custom pa instaliraj na jedan pa nakon toga na drugi ali tada trebas petljati sa EasyBCD-om.

Ipak, najednostavniji nacin je logicov.

Što ako imam još šest mjeseci života?? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov
15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

Ako baš želiš gasiti drugi disk dok koristiš jedan, onda si nabavi/napravi nešto slično ovome što je na priloženoj slici. Jedna linija ti je dovod za struju, a sa "skretnicom" određuješ na koju ćeš je od dvije odlazne grane poslati. Svaku od te 2 odlazne grane spojiš na jedan disk i to je to. Na slici su molexi, ali to se lako prepravi u praktički bilo što. EDIT: Onda prije bootanja samo prebacis na HDD koji želiš koristiti.

Evo slike:

Uključ/isključ Uključ/isključ
Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 10:28 (vlad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
logic kaže...

F8 na Asus ploci  prilikom POST-a je boot order menu a nakon sto zavrsi POST pritiskas F8 i ides u Safe mode. Sto je tu komplicirano?

Inace moze i bez iskopcavanja HDD-a, prilikom instalacije W7 odaberi custom pa instaliraj na jedan pa nakon toga na drugi ali tada trebas petljati sa EasyBCD-om.

Ipak, najednostavniji nacin je logicov.

Ne kuzim sta sam ja pogresno rekao? boot meni i boot order meni je razlicito? Po tebi ispade da se na asusovim plocama sa f8 mijenja redoslijed bootanja za trajno kao sto se mijenja u biosu. Mislim da ne.

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Čemu kompliciranje? Instalirati prvo na jedan pa na drugi, tijekom druge instalacije kreirat će se adekvatni boot meni gdje ćeš moći birati instalaciju, kakvo isključivanje diskova?

Windowsi će vidjeti oba diska i obje instalacije, no podići će se samo sa jednog diska.

Pitanje: zašto to želiš napraviti? Molim se samo da odgovor nije "jedna instalacija za rad, druga za surfanje i igre" :)

ne, brat i ja bi volili imat svak svoje vindovse...

17 godina
neaktivan

Nisam rekao da se menja trajno vec po zelji i privremeno, trajno se menja u BIOS-u. Kada pritisnem F8 ponudi mi se 30 sec. time-out meny za izbor bootabilnog uredaja.

Što ako imam još šest mjeseci života?? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov
17 godina
neaktivan

PA to rekoh i ja ;)

Zbunio si me skroz. Samo sto je kod asusa debilno sto je stavio na F8 gdje se bira i safe mode pa kad hoces u safe mode moras prvo proci kroz boot meni. A niej bas da neam dovoljno f tipki ;)

17 godina
Father_Dougal kaže...

Autor teme je stavio u pitanje da želi dvije instalacije Windowsa na dva diska a da nisu povezani, e sada na koju razinu povezanosti misli ne znam, ali ako instalira Windowse direktno na oba diska i npr. formatira prvi disk gubi mogućnost pokretanja Windowsa s drugog diska.

Zato sam i naveo oba načina instalacije pa sada kako kome po volji.

EDIT: kod mene je ipak F12 za boot meni (Gigabyte).

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 18:15 (Kristyans).
17 godina
hitmanr kaže...

ne, brat i ja bi volili imat svak svoje vindovse...

A svakom njegov korisnički account nije rješenje? Puno elegantnije, svako sebi customizira profil kako mu je volja, ne vidim razlog zašto bi svatko od vas morao imati svoju instalaciju... samo nemojte raditi kao administratori, i sve OK.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

ma mislim da cu si kupiti samo veci hard mislim na kapacitet uzet cu od 500gb samo neznam ako uzem neki od 5oogb a da kosta oko 600 kn kakva ce mu bit brzina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Priblizno ista kao i onom od 500 KN iili 700 kn.

15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

ma to mi je najvise zbog igrica ako njegova brzina ima utjecaj na to, a i vazno mi je zbog pribacivanja podataka...koju m marku preporucate za HDD ja imam neku hitachi al cuo sam da ona western nije losa

0 0 hvala 0
16 godina

-svi diskovi unutar iste klase su isti... razlike su unutar statističke greške, sve ostalo je marketing, navijenje i poneka loša (škart) serija.

Trenutno je na dobrom glasu WD. Trenutno je i cijenom jako dobar (ADM)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

imam neke meni vrlo važne programe koji mi služe isključivo za posao u DOS-u,  pa koristim VINDOWS 98 kako bi se mogao služiti sa OKI laserskim printerom, na drugi disk instalirao bi WINDOWS XP kako bi mogao koristiti USB 

kako je najbolje to organizirati?

17 godina
neaktivan

Stavis win 7 i dosbox za te programe i xpmode za printanje i miran si.

16 godina
blekso kaže...

imam neke meni vrlo važne programe koji mi služe isključivo za posao u DOS-u,  pa koristim VINDOWS 98 kako bi se mogao služiti sa OKI laserskim printerom, na drugi disk instalirao bi WINDOWS XP kako bi mogao koristiti USB 

kako je najbolje to organizirati?

- klasičan dualboot je moguće rješenje ali nespretno zbog potrebe za restartom i sl.

Ako je samo USB problem, za to je dovoljan 98 (jedino treba pronači drivere).

Istu stvar (vjerojatno) može kompletno odraditi XP, samo zna biti malo teže podešavanje fontova.. ako je neki DOS program u pitanju.

Ali tad uopće nisu potrebni windowsi, dovoljan je npr DOS iz 98, dok se povremena potreba za npr kopiranje može rješiti liveCDom.

Sve ovisi o samom računalu (starosti-resursima) i konkretnim potrebama, specifičnim problemima (i možda licencama) ..itd.

Moguća je i predložena virtualizacija, no to je samo za nova-jača računala. Tad možeš imati paralelno upaljeno nekoliko OSova. Najveći problem VMa je podrška za DOS i  portove (LPT-Com) tako da bi to bio veći problem nego sve složiti pod recimo XPom..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ja imam drivere za USB za win 98 ako nekome treba.

15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

ko jos koristi win 98

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citaj pa ces znati o cemu pricamo.

16 godina
odjavljen
hitmanr kaže...

ko jos koristi win 98

A nije sve u igranju igrica i fejsbuku. Neki koriste komp i za malo ozbiljnije svrhe. Tvrtke nerijetko koriste uređaje koje su proizvele kompanije koje su propale prije izlaska XPa tako da nema drivera ni za XP a kamo za Vistu ili Sedmicu. Ili jednostavno driver nikad nije napisan jer je uređaj prestar (printeri, ploteri...)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Windowsi sa 2 hard diska

Neznam dali ovo spada pod ovo ali ako moze pomoc :E ovako imam dva sustava XP i WIN7 e sada kada palim komp uvijek se pali win7 a ako hocu Xp onda moram pri paljenju stiskati F12 pa boot sa drugog diska.Svaki sustav mi je na drugom disku Dali ima neki program ili nacin da kada palim komp da me pita ocu li WIN7 il Xp .Kao i sto treba bit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MARKO_MARINAC kaže...

Dali ima neki program ili nacin da kada palim komp da me pita ocu li WIN7 il Xp

Ima. Zove se EasyBCD ispoklikaj tamo redosljed bootanja a ostalo ne diraj (osim ako tocno znas sto radis)

Comodo je makedonskа riječ za bananu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice