Windows Xp ne vidi hard disk

poruka: 5
|
čitano: 3.888
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Windows Xp ne vidi hard disk

Imam dva hard diska i instalirao sam Linux Ubuntu 9.10 na hard disk D zato jer su mi Windowsi instalirani na hard disk C. Kad sam upalio Windowse nakon instalacije Ubuntua, nisam vise vidio hard disk D, ali C je još uvijek bio tamo. Zanima me kako se može vratiti Hard disk D tj. kako da ga Windowsi opet vide.

PS: Također, instalirao sam Ubuntu preko usb-a, ali ga jedino mogu bootat preko sticka i uvijek imam opciju za ponovnu instalaciju?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows Xp ne vidi hard disk

sta ti kaze disk managment u windowsima? kolko ja znam ubuntu formatira disk u ext3 a za to kosristis http://www.fs-driver.org/ u windowsima.. pozz

wat?
17 godina
odjavljen
kokek kaže...

sta ti kaze disk managment u windowsima? kolko ja znam ubuntu formatira disk u ext3 a za to kosristis http://www.fs-driver.org/ u windowsima.. pozz

Uspio sam preko disk managmenta, ali sam formatirao ubuntu, pa me zanima ako ga ponovno instaliram, hoce li drugi disk biti vidljiv na XP-u?

D=mc2, Deinstein
16 godina
neaktivan

Nece. Pogledaj, u osnovi imas NTFS filesystem koji koriste Windowsi. Ubuntu koristi ext3 (ili ext4, nisam sad siguran posto nisam koristio neko vrijeme Ubuntu, ali ti dodje na isto sto se tebe tice). Ext3 i ext4 su filesystemi koje Windowsi ne prepoznaju i zato ti se nece pokazati bilo koja particija koja je u tom datotecnom sustavu formatirana u Windowsima. Ono sto mozes napraviti (ako ti je drugi disk prevelik da ga koristis samo za Ubuntu) je da na tom disku napravis 2 particije. Jednu manju koja ce biti formatirana u ext datotecni sustav i druga u NTFS koji Win prepoznaje. Ima tu mnogo tog drugog sto sam napisao pojednostavljeno ali necu sad zalaziti u detalje, ovo je ono sto je tebi relevantno.

Fenestro Vulgaris
17 godina
neaktivan

Ili da instalira driver za ext3 sto mu je kolega iznad preporucio pa ce vidjeti i d iz windowsa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice