Ljudi pomagajte sto prije jer sam zajebo stvar. Znaci sa bootvis sam isao optimize system i kad se restartao comp pisalo je optimizing system ali to je trajalo 3-4 sata pa sam ugasio to i comp jer mi se nije dalo cekati da to zavrsi. Kada sam ga opet upalio izbacilo mi je ono start windows in safe mod, start windows normal i to ali sta god odaberem opet se vrati na to isto di pise za safe mode, normal i to...
Sta da radim hito je???
Uzmi CD od windowsa (nisi napisao ništa, ni konf, trebao si barem koje windowse imaš ) i napravi system repair. Ništa više ne možemo reć dok nam ne daš još detalja...
Idi na repair iz setup instalacijske procedure win xp! Nemoj ići u Recovery Console. Znači ideš na install, pa tamo odaberi opciju repair.
Pa ako su xp - stavi CD unutra, čekaj da učita drivere i dođe do onog press enter to install xp, press r to repair, press f3 t oexit. Stisni R i ako imaš jedne windowse na kompu, upiši 1 i stisni enter. Ak to ne uspije, imaš problem. Jesi probao last known good configuration?
jesam, probao sam sve opcije koje mi otovri ali vrati me opet na to isto svaki put...sad probavam ovo sa repair pa cu viditi
EDIT: uh na repair me onda pita administrator password koju ja neznam, idem sada probati kako je rekao Whalter preko instal
evo napravio je repair ali onda nakon toga je istao instalirati windowse al nezelim da mi ih instalira i obrise sve sto imam na compu pa sam restartao kad je poceo instalirati. Onda kad se upalilo sve je bilo dobro ali kad je loadirao onaj boot screen pise setup is being cancel il tako nes i pojavi se crni ekran i nema nis
jako pametno. Sad si zabrljao instalaciju i sad nemaš ništa. Imaš par opcija - obrisati sve i pomiriti se sa gubitkom ili instalirati windowse na drugu particiju ili disk, kopirati sve što ti treba na sigurno i obrisati ispravne i neispravne windowse i sve sredit ispočetka. nisi trebao odabrati instalaciju.... krivo si razumio savjet od kolege forumaša...
Izvini ,ali ako nisi napravil neki backup prije igranja sa Bootvisom ,a ništa drugo više ne radi sad ću ti i ja reći ono kaj mi inače zna ić na živce kad vidim na forumu :tebi sad stvarno ne preostaje ništa drugo nego clean install windowsa!!
Jedino bi bilo dobro prije toga ,ako imaš drugi pc u kući ili kod prijatelja ,izvadit hard priključit ga na drugi PC ,napravit backup da ne izgubiš podatke sa sistemske particije.
Razmisli o tome.
aaa :( vise taj repair nema...ajde da cujem sta da radim ili kako da instaliram windowse na drugu particiju i da kopiram sve sta mi treba...ako netko zna bolji nacin nek se javi
da imam hard na drugom compu al od 40 gb a ono sta mi treba sacuvati ima vise od 100 GB... a i neznam backup raditi
edit:dal ima netko msn tko zna da mi objasni kako je rekao sum da napravim novu particiju, tamo instaliram windowse i prebacim ono sto mi treba tamo ili bil osto samo da sacuvam ono sto je unutra
Onda ovako.... Uzmi taj hard od 40GB, prebaci ga u ovaj smrdani komp i na njega instaliraj windowse kako treba. Sad, obriši sve što ti ne treba sa diska di su neispravni windowsi (nek ostanu samo ti podaci koji ti trebaju). Instaliraj PartitionMagic i napravi novu particiju od min. 40GB. Makni ovaj disk od 40GB i instaliraj Windowse na novu particiju na onom disku na kojem su bili oni windowsi koji ne rade. Nadam se da si me razumio. Kad instaliraš windowse, imat ćeš 2 particije - jednu od 40GB sa windowsima i "staru" di su ti ti bitni podaci. Onaj disk od 40GB sad možeš formatirat i izvadit jer ti ne treba.
da ali ako instaliram windowse na taj od 40 hoce li mi to sjebat ove windowse koje imam na compu preko kojeg sada pisem, ili dal se mozda ispati poslat na popravak da poprave bez rusenja windowsa
Ajoj... imaš gadnu situaciju. Zaboravi sve ovo gore. Ostaje ti izvaditi disk i prekopirati samo ono što ti treba i ono što ne stane na disk ili DVDove jednostavno zaboravit.. Igre i programi se lako ponovno instaliraju, kopiraj slike, dokumente i to.... Moraš napraviti clean install ili nabaviti _prazan_ disk od min 10gb i pokušat ono gore napisano... Nikakav servis to ne može rješit bez rušenja windowsa..
aha a oce li onda raditi ako hard od sjebong compa prebacim u ovaj koji radi (ovaj sjebani je novi ima ima 500gb a stari je dosta slab) i onda stavljam na dvd sto mi treba
Da. Ustvari, možeš ga spojit, počistit od onog što ti ne treba (Program files folder, Windows folder) i tako uklonit te neispravne windowse sa njega. Instaliraš Partition magic, napraviš particiju, vratiš ga u komp i instaliraš windowse na tu particiju. Imaš nove windowse a podaci ostanu na mjestu.
Hard od sjebanog compa ne moze uci u ovaj dobar comp i nemoze kod frenda. Dali ima koji program koji stavim na cd i tako udem u comp nekako i da si sacuvam nesto sa C diska i zatim cu restart windowse.
-live CD linux-ubuntu preporučam, ili miniPE (bart, diamond...).
Dali te ovo 'prčkanje' po sistemu naučilo nečemu? Ako je, OK, svima se to mora desiti (nije utjeha, ...) važno je ubuduće da znaš.
naravno da me naucilo premda bi volio da nije bilo na tako "grub" nacin i to sve zbog ubrzavanja boot screen, sad skidam taj ubuntu pa ako mozes detaljno opisati sta da stavim na cd i kad ubacim u comp sta i kako...
to je bootabilan ISO, samo ga snimi na CD i gotovo. digni kao live, ako poželiš možeš i instalirati. Koristan je i zbog memtesta itd...
skinuo sam, extraktao, stavio na cd i stavio u onaj comp i prvi put nije nista, onda sam restartao i opet nista ne javlja nego je kao i prije, nakon boot screena pojavi se crrnilo i tako ostane...
ISO se ne extrakta! - samo se snimi, jer si sad napravio običnu 'kompilaciju' tj. nije više bootabilan.
napravio sam i tako bez extraktanja i opet nista, nista se ne pokrece...
a napokon..morao sam izabrati cdromboot u nero i sad je pokrenulo...ok skuzio sam kako da stavim na dvd...kad stavim sta preporucate da napravim, htio bi instalirati nove windowse al ako je moguce da na D disku ostane sve...tamo su uglavnom skinute stvari
Ako je na C disku dovoljno mjesta normalno instaliraš, formatiranje će obrisati sve na tom disku, zato s liveCDa možeš urediti/iskopirati potrebne stvari, prebaciti s C na D ...
evo obrisao sam one windowse i stavio nove, sve radi dobro i puno se zahvaljujem na savjetima :D
bolje da ti se windowsi ne dizu nego da ti se nesto drugo ne dize...
haha dobra ;)
btw kako da namjestim da mi na tipkovnici stavi z i y normalno a ne da je y=z a z=y...
bolje da ti se windowsi ne dizu nego da ti se nesto drugo ne dize...
Pa znas onaj: ''Pricaju 2 informaticara, 'imam problem, nemoze mi se dignut'
- 'a jesi probao u safe modu?'
-'jesam, nece...
EDIT:@Zica505, namjesti si pod language ''Croatian'' (tamo dole pored sata)
I po mogućnosti izbriši Engleske postavke, neće ti trebati i automatski se miče iritirajući language bar.