Windows 7 x64 RAM problem ?

poruka: 13
|
čitano: 5.018
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav

Evo ovako vrlo jednostavno instalirao sam Windows 7 64-bit (6.1 build 7600)  prije par mjeseci, i sve je super šljakalo do danas!

Naime imam 4gb rama (4x1) koje je super učitavao do danas, a sada učitava 3583 MB, čak i u biosu piše 3583MB !

Temeljito sam provjerio slotove na matičnoj i sve rame, rade bez problema !

http://img510.imageshack.us/img510/4084/25946427.jpg

Molio bih pomoć hvala unaprijed ! :)

EDIT:

Evo decki samo da javim, da nije bio problem o nikakvoj pričuvi ili samoj ram pločici,

nego je pregorio slot na matičnoj, samo što u tim trenucima nije davao znakove da je pregorio, jer ga je ipak učitavao, samo polovično !

na koncu slot je u potpunosti pregorio ali ram sam uspio sačuvati !

skoro double bad beat :)

E sada dali bi netko znao hoceli u skoro vrijeme izgoriti cijela matična, stim da nekoristim tja slot više ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 20:42 (luditito).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Windows 7 x64 RAM problem ?

U nedostatku boljeg obašnjenja - netko je postao pohlepan i pokupio dio RAMa za sebe. Grafička kartica? Vrati BIOS na default postavke ili izvadi bateriju na koju minutu pa vidi jel sve po starom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

grafička kartica : XFX GTX 260

nahh, vratio bios na defult, i u biosu i preko sheme sa baterijom! nepali :(

0 0 hvala 0
16 godina

moze biti da ti je jednostavno pokrepalo par chipova na ramu a ovo ostalo radi ko urica (nadam se da sam u krivu za ovo). za svaki slucaj odnesi ram fendu i tamo probaj.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
17 godina
neaktivan

A možda, možda je jako sumnjiv taj broj 3584 MB. Jer to znači da imaš 3 keksa od 1 GB i jedan keks od 512 MB (uzmi kalkulator i računaj). Možda si se u nečemu preračunao, možda ti je netko zamijenio jedan keks dok nisi gledao, možda te veličina swap-a prevarila pa si mislio da imaš 4 GB RAM-a

16 godina
neaktivan

Skini CPU-Z, pokreni vidi koliko raportira memorije, zatim odi na tab "Memory" i izabiri slot po slot memorije pa provjeri da li ti je fizički ugrađeno 4GB.

provjeri da li ti je max. memory uključen:

1. u Run upiši msconfig

2. Klikni na "Boot" tab

3. Klikni "advanced options" i provjeri da li je isključen (uncheck) "Maximum memory"

Provjeri da ti BIOS raportira kompletnu memoriju i da ti nije u BIOS-u podešena nekakva rezervacija RAM-a.

sretno

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

SS 1

SS 2

a BIOS sam postavio na default, mislim da nebih trebao nista stavljati onda u pričuvu !

ali opet zanimiljivo 4096 - 512 = 3584 LOL

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.12.2010 13:25 (luditito).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo decki samo da javim, da nije bio problem o nikakvoj pričuvi ili samoj ram pločici,

nego je pregorio slot na matičnoj, samo što u tim trenucima nije davao znakove da je pregorio, jer ga je ipak učitavao, samo polovično !

na koncu slot je u potpunosti pregorio ali ram sam uspio sačuvati !

skoro double bad beat :)

E sada dali bi netko znao hoceli u skoro vrijeme izgoriti cijela matična, stim da nekoristim tja slot više ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda je OT, ali stvarno me zanima -- daj molim te ukratko napiši kako si skužio da je slot pregorio? Ima čađe/crnog oko njega? Zanima me ako je zbog prašine, da svojeg na vrijeme ispušem  prije nego odleprša{#}

Meni se čini da ti se sa sigurnošću ne može reći da li i ploča odlazi, osim ako bi primijetio npr. da ti overvolta procesor ili čak i RAM, ili ako bi primijetio još neke simptome. Nekako mi se čini da su šanse da ploča dalje nastavi nizbrdo doslovce 50:50

14 godina
neaktivan

Pa primjetio sam tako što mi se komp nije htio upaliti ! ali sam posumljao odmah na slot i ram jer vidis gore u postu u ćemu je bio problem !

nema nikakve čađi i slicnog, a nevjerujem da mi je slot pregorio zbog prašine jer komp stvarno održavam !

prem da prašina može uzrokovati ovako nešto, stim da se samo malo propiri i radi odmah :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ah evo da ne otvaram novu temu pa cu vas pitat. imam laptop lenovo ideapad y560 te on ima 4gb memorije. na njemu iman linux, 7 i xp. sve u dual boot-u. kada otvorin RAMMon program, u gornjem ljevom kutu mi pise ovo :         Memory Summary for salenco-PC(nije pravo pc ime)

Number of Memory Devices: 2  Total Physical Memory: 3892 MB (4096 MB)       ovo je zbog interne grafe, to san razumia

Total Available Physical Memory: 2289 MB

Memory Load: 41%

moze li mi sad neko objasnit sta ovo gore znaci posto meni(kao sta iz prilozene slike se vidi, program cita oba moja memorijska modula u punini te se sve cini u redu). i ako nes nije uredu molin vas recite mi kako to popravit.

unaprjed se zahvaljujen i slobodno recite sta ne razumite jer ni ja sam ne razumi sta san napisa.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Piše ti da imaš 2289 MB slobodne memorije, a da je ostalo zauzeto od strane OS-a i ostalih programa.

A što te točno muči? Do you have any .... *memory* ... problems? ;-)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
neaktivan

aha, nista me nemuci. fala ti. rjesia si sve moje probleme.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 18:25 (supak 3D).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice