Windows 7 install problem

poruka: 2
|
čitano: 1.499
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows 7 install problem

U zadnje vrijeme imam veliki problem sa windows 7, u pocetku su bili neki manji problemcici sve dok nisam podigao Ubuntu 11.04 na drugu particiju. U pocetku su oba radili super sve dok win7 nije poceo da izbacuje not responding pri otvaranju gotovo svih programa a kasnije cak i foldera. Nakon nekog vremena sam ponovo uradio fresh install windowsa i sve je radilo kako treba nekih mjesec dana, a onda su poceli isti problemi, prvo na win7 pa kasnije i slicne stvari na linuxu (presporo otvaranje foldera, ucitavanje stranica ...). Radio sam sve zive vrste testiranja, skeniranja virusa, preciscavanja i nista nije rijesilo problem. Na kraju sam odlucio da obrisem oba sistema i da uradim samo novi install windowsa, e tu je vec doslo do najvecih problema. Kada sam pokusao da instaliram win ponovo, prilikom odabira particije pojavilo mi se upozorenje tipa "cannot install windows on this partition, check disk controller in bios", tako nekako. U biosu jedino sto je imalo veze je bilo AHCI ili IDE podesavanje, prebacio sam na IDE i uspio da instaliram nekako, s tim da je proces trajao blizu 2 sata. Kada sam startovao win bio je jos sporiji nego ranije. Kasnije sam pokusao ponovo da inst, vracao na AHCI, pokusavao svasta, dobija razna upozorenja tipa "cannot find hdd", "bootmgr missing". Ocigledno je da sam napravio neku veliku gresku prilikom brisanja sistema, tj formatiranja particija. Zaboravio sam ranije da kazem da je u pitanju laptop HP 4520s, 4gb DDR3, 640gb HDD, i5 CPU a koristio sam windows 7 x64 ultimate (i ubuntu je bio 64 bit ako sta moze pomoci). Kako da opet instaliram win i da radi normalno, ne znam vise sta da pokusam????

Hvala unaprijed!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windows 7 install problem

Hard disk je u pitanju (bad sektori). Da potvrdiš tu moju tvrdnju digni live Ubuntu i sa njegovim "disk utility" isčekiraj hard. System -- Administration -- Disk Utility. Ako  ti odmah po podizanju live Ubuntu-a izbaci karticu da ne može naći disk ili da ima neki problem sa istim to je to. Ako podizanje prođe, onda idi na kontrolu harda. Bilo bi dobro da ti važi garancija, a i ja da sam pogrešio. Skini si 32bitni Ubuntu

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 3:44 (TONYA_).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice