Windows 7 - no audio output

poruka: 5
|
čitano: 2.541
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 - no audio output

Riječ je o Windowsima 7 (starima nekih 7 mjeseci) Gigabyte P35-DS3 MBO sa integriranom Realtek sound card koji rade non-stop, 24/7!

U petak me dočekala poruka kako su "speakers unplugged" te sam (nakon što sam provjerio da su zvučnici ipak "plugged") primijetio da mi sistem prepoznaje samo digitalni izlaz/ulaz. Na Sound - Playbak device želim uključiti "Speakers" to je onemogućeno jer su "Speakers - Not plugged in". Ista stvar je i kad pokrenem Realtek HD Audio Manager: postoje samo kartice "Digital Output" i "Digital Input" a "Analog" portovi su sivi, neaktivni.

Šta napraviti? Dva dana pokušavam sa novim driverima od Realteka, originalnim driverima koji su došli s matičnom ali nema uspjeha: nema audio izlaza mada je do prije par dana on uredno radio!

Internet je pun sličnih problema koji ili nisu rješeni ili se rješavaju driverima ali ne zna kako više te drivere instalirati. Ne radim to prvi put (bolje rečeno prve sam drivere za zvuk instalirao 1997 na Windows 95! Izlanuo se ) ali više neče ni milom ni silom. Ima li neki software koji olakšava zamjenu drivera (čuo sam za neki soft, zaboravio kako se zove)...

Našao sam na nekoliko mjesta i komentare da je moguća hardwerska greška na audio chipu koji se, navodno, na tim integriranim MBO jako grije... Da li je moguće da je chip zgorio na način da mu samo audio komponenta ne radi... hmmm, nisam siguran.

Zvuk bi mi trebao pod hitno pa ukoliko to ne uspijem srediti drivere (pretpostavljam da je MBO u redu - garancije nema) morati ću kupiti neku PCI (PCI-E)... Pitam se da li bi mi bila dovoljna sound card od 60 kn mada u opisu ne piše da je VIsta/7 kompatibilna?

Hvala svima na odgovorima! Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - no audio output

Ja sam baš nedavno probavao nekoliko (4 komada ) C-Media PCI kartica i Windows 7 u ni jednom slučaju nije pronašao i "samostalno" instalirao drivere. Doduše, nisam ih ni tražio na netu, ali vidim da za ovu iz tvog linka postoje ovdje.

15 godina
neaktivan
Moji Win7 uspješno instaliraju drivere ali samo za digital input/output. Analog dio ostaje "Not plugged in".
16 godina

-najvjerojatnije je ipak do drivera. 92% :)

-Kažeš nove Realtek si probao? -Skini s GigaByteove str, jer ima puno raznih modela.

Moguć razlog je i kako si podesio windowse, tj autoupdate opcije, treba ga isključiti jer su moguće ovave stvari (win odabere sam driver ovisno o certifikatu, bez obzira što mu nudiš drugi)

Također, može biti i odabran HDA s VGA kao primarni, provjeri postavke.

Ako je hardware ispravan morao bi reagirati na ukapčanje. Brzi test s nekom LiveCD verzijom (Ubuntu) i vidiš dali radi...

Kupnja druge kartice ima smisla samo kad provjeriš da je ova neispravna, kod kupnje pripazi dali nova kartica ima drivere za sedmicu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

hvala na odgovorima! kako pomaka nije bilo (u niti jednom smjeru) odlučio sam reinstalirati Win 7 (ne samo zbog zvuka, nego i zbog nekih drugih stvari nadajući se da tako mogu povratiti izvorno stanje) ali.. i dalje sve ostaje isto!

probao sam i da original driverima sa CD-a, i novim verzijama sa Gigabytovog site, novih drivera sa Realtek weba... sve uzalud.

windows autoupdate je isključen, jer poznavajući windowse, povremeno istaliram nekoliko updatea i onda malo više pažnje obraćam na komp, da vidim da li sve radi kao i obično.

HDA audio s VGA je također "Not plugged in" (nije moguće odabrati)... vidiš, nisam se sjetio isprobati to s Live Ubuntuom gdje bi, ako je ispravna, morala raditi jer je svojevremeno već radila pod Ubuntom.

već sam nabavio drugu karticu (dapače, 3 njih), neku stariju noname sa CMI8738 chipom... postoje i driveri za sedmicu na C-media webu...

imam i dva SoundBlastera (CT4700 i CT 4810), tko zna da li bi to (nekada čudo od zvuka)  radilo pod Win7?

pozdrav i hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice