Win Xp boot nakon fixmbr i fixboot

poruka: 11
|
čitano: 4.763
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle ovako...

nakon detekcije virusa, ne sjecam se tocno kojeg, pocele su moje muke... to tadaje laptop radio bez greske...

Antivirus je obrisao sumnjive fajlove i dan dva je sve radilo naizgled normalno, dok nisam krenuo instalirati drivere za usb bluetooth. Usred instalacije sve se skroz smrzlo i jedino na sto je laptop reagirao je potpuno gasenje. Nakon toga slijede bios poruke, sve ok, i onda crni ekran.

Probao sam i f8 i odabrao i safe mode, i vga i last good configuration, ali sve se svodi na isto... nakon post procedure crni ekran i gotovo...

Onda sam napravio repair windowsa (radi se o Win Xp), koji prodje (pretpostavljam) normalno, sve do trenutka dok napise saving settings i restarting i onda se smrzne...

Fixmbr i fixboot takodjer probao, poruke su da je sve ok, ali nakon restarta ista prica.

Probao sam i scandisk /p/r...

Negdje sam procitao da neki malware moze izmjeniti particijsku tabelu. Ne znam puno o tome, ali ako se radi o tome, moze li se to ispraviti?

U biti, ne znam vise sto napraviti...

help :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Win Xp boot nakon fixmbr i fixboot

Nažalost, postoji 32134423 stvari koje su mogle krenut krivo i bez nekog iskusnog ko će to pogledat na licu mjesta,

ovako na daljinu nema šanse da ti neko pomogne

17 godina

Bok

Ja sve takve probleme riješavam sa Winternals  ERD Commander 2005 ili možeš isto sa windows 7 repair diskom, naravno pod uvjetom da imaš System restore uključen ili bar neki image diska.

Dogodillo mi se mnogo puta a pošto održavam mrežu od oko 30 računala izračunaj koliko bi mi vremena trebalo da za svaki frezee/bsod idem gledat što nevalja ili nedajbože sve ponovo instaliravat.

0 0 hvala 0
15 godina

Kupio sam vanjsku ladicu koja se spaja na usb i mogu sve podatke procitati, dakle barem to  nije izgubljeno...

Sad bi trebalo nekako posloziti boot...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je reinstalacija najbezbolnije i najbrze rjesenje ako nemas image diska. Potrosices previse vremena sa vrlo upitnim rezultatom. Povadi podatke i jovo nanovo. I kad zavrsis image obavezno.

16 godina
neaktivan

Bootaj Hiren's Boot CD i pokupi podatke koje ti trebaju, sprži, pokreni Mini Windows XP i to je to. I sam Hirens ima dosta alata za mbr, pa probaj.

Premda bi najbolje bilo reinstalirati Windowse, te nakon svježe instalacije odamh probati bluethooth, pa vratiti podatke nazad.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Bootaj Hiren's Boot CD i pokupi podatke koje ti trebaju, sprži, pokreni Mini Windows XP i to je to. I sam Hirens ima dosta alata za mbr, pa probaj.

Premda bi najbolje bilo reinstalirati Windowse, te nakon svježe instalacije odamh probati bluethooth, pa vratiti podatke nazad.

Dobro je SO rekao možeš i sa Mini Windows XP, on isto ima System restore opciju.

Prvo to probaj pa onda reinstal, nema potrebe da si radiš posao od dva dana ako netreba

15 godina

Evo spojio sam vanjsku usb ladicu i pomalo kopiram podatke, za svaki slucaj... Nisam do sad koristio te vanjske usb ladice, ali evo cisto komentar na ovu koju sad koristim... nije da generaliziram, ali ova je jednostavno receno: piece of shit...

em je frustirajuce sporo, em se zna svakih 15-ak minuta skroz zamrznuti, em zna javljati I/O error, pa onda kad ponovim kopiranje, toga errora nema, itd... skroz sam time razocaran. Istina da nije skupo, ali isto tak i nista ne vrijedi (barem ova moja).

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 11:43 (Mno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče prvotnog problema, dobro su te već savjetovali ostali forumaši, a što se tiče problema sa externim diskom - savjet:

- ako ga spajaš na prednje USB konektore - nemoj. Naime, mnoge matične ploče daju manji napon na prednje konektore pa to može stvarati probleme koje si opisao (naročito sam to primjetio kod Asrock-ovih ploča)

- ako imaš Y USB kabel za spajanje, obavezno koristi oba konektora jer na taj način osiguravaš dovoljan napon za ladicu

- ako ni ovo ne pomogne, definitivno imaš piece of shit ladicu....Namigiva

Everybody lies...
15 godina

Da, znam, spojio sam na straznji dio kompa, i radi tako kako sam rekao prije...

ne znam kako oni (ti kinezi ili tko vec to radi, uglavnom ime je tesko citljivo...) provode kvalitetu proizvodnje, i da li su ikad probali s tim kopirati par Gb podataka, ili su samo ustekali, vidjeli da svijetli ledica, odstekali i rekli - radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E da, još jedan dodatak...

Kupio sam novi disk, i opet se događalo da nakon instalacije Win Xp dolazi do zamrzavanja, i problema oko boota. Ostalo je još jedino skinuti Bios update i to ponovo pokrenuti.

Nakon što sam update-ao bios, sve radi ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice