VMware Player i Windows 3.1 - instalacija

poruka: 8
|
čitano: 2.896
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle kako da instaliram doticni OS? Vec sam skinuo sa torrenta Windowse 3.1 i Windows 95

Windows 95 ima osam dijelova sa ekstenzijom .IMA a Windows 3.1 je isto tako   u djelovima sa ekstenzijom .img,osim toga Windows 3.1 dolazi i u .ISO formatu ali ne ide mi da pokrenem instalaciju direktno preko .ISO (ovo cu probati da sprzim na CD pa budem javio)

Jel ima neko kakav savjet kako da instaliram ove predpotopne OS-ove? Mozda kakav alat da pretvorim sve one silne flopy slike u ISO ili sta bilo drugo razumljivo za VMware Player.

Samo nemojte mi reci da moram da spremam flopy-e i bonus DOS sistemski floppy da bi instalirao :)

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VMware Player i Windows 3.1 - instalacija

Ne možeš pokrenuti direktnu instalaciju Win 3.11. Trebaš MS-Dos. Neznam gdi si skinul taj Win ,ali probaj u Google ukucat MS-Dos 6.22 ,ja sam prije godinu dana našel skupa Win 3.11 i taj MS Dos ,obadva su u .iso formatu.

Ako ništa ne nađeš ,probat ću ja potražit po diskovima ,jel znam da sam to spržil na jedan ,pa ću ti uploadat i dat link.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:14 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Nisam napomenuo da sam uz to "dobio" i DOS 6.22 ali u .img formatu (:
16 godina

-da ima tih verzija... DOS je obavezan za 3.11 EE FWG (puno bolje od 3.1-mrežna verzija), čak je u 6.22 noviji HiMem.sys itd..

-za FDD koristi WinImage (.ima je kompatibilan s NC-5.0), mislim da ga čitaju svi ozbiljni programi, vjerojatno i VMW.

Stari CD-burneri za bootCD koriste .bin, identičan .ima je pa je dovoljno promijeniti extenziju.

- kreirane diskete bootaš kao i CD, (hint, uđi u BIOS dok se boota VMW)

Realno, nema razloga za 6.22+Win3.11 jer je 95(OSR2.1) 100% kompatibilna, sadrži kompletan posljednji DOS, može i bez GUIa... itd. a nudi ipak komociju rada novijih windowsa, mrežu, CD, USB...

-Napomena, do Win98-ME je 512MB maximum (HX chipset je dozvoljavao i više, ali...), jer može biti nestabilan sistem.

-Ako pokrećeš stari software ili igre, provjeri koji su tadašnji zahtjevi bili.. jer je i granica od 16MB bila razlog rušenja. (EMM386, način rada), može se rješiti u config.sys s određivanjem koliko RAMa da alocira.

U vrijeme Dooma, 4MB je bila top klasa, ali se moralo paziti na konfiguraciju SB16, mouse, net drivera (3.xMB free).

Lazarus Long kaže...
Nisam napomenuo da sam uz to "dobio" i DOS 6.22 ali u .img formatu (:

.img -otvori ga WinImageom i snimi kao .ima

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 0:49 (ihush).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Onda imaš sve. Img ili iso ,mislim da WMvare prepoznaje obadva formata. E sad ,kak to pokrenut ,nemam pojma. Ja znam da sam na svoju prvu kantu sve instaliral sa floppyima. A to je bilo jako davno!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan

Okay,vec sam skinuo gotovi VMware image pa sad se DOS err Windows 3.1 veselo vrti. Yayy koja strava,upravo stelam COM-ove :)))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Onda imaš sve. Img ili iso ,mislim da WMvare prepoznaje obadva formata. E sad ,kak to pokrenut ,nemam pojma. Ja znam da sam na svoju prvu kantu sve instaliral sa floppyima. A to je bilo jako davno!!

Da,i ja sam sve to instalirao sa floppyima ali to je bilo toliko davno. Sada gada posmatram ove fajlove vidim da su upotrebljavali compresirane floppy diskove. Naime,fileovi su veci od 1.4 i imaju preko 1.6 Mb svaki...sto je mnogo brate :)

Smijesna mi je i cinjenica da je ovaj OS velik nesto vise od 8 Mb. Ali sada da ne evociramo spomene

Hvala svima

16 godina
Lazarus Long kaže...
kizo2703 kaže...

Da,i ja sam sve to instalirao sa floppyima ali to je bilo toliko davno. Sada gada posmatram ove fajlove vidim da su upotrebljavali compresirane floppy diskove. Naime,fileovi su veci od 1.4 i imaju preko 1.6 Mb svaki...sto je mnogo brate :)

Smijesna mi je i cinjenica da je ovaj OS velik nesto vise od 8 Mb. Ali sada da ne evociramo spomene

Hvala svima

-tad je to bio vrlo efikasan 'Copy-Protection', jer si samo nekim programima mogao formatirati/kopirati disketu na 1.7MB :))

-za usporedbu veličine.. Privateer je bio na 8 (6+2) floppyja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice