Veoma čudan Chrome lag

poruka: 7
|
čitano: 1.851
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Veoma čudan Chrome lag

Imam 64bitni Windows 7 i događaju mi se lagovi na Google Chrome. Lag nije zbog instaliranog softvera na računalu jer se događa i nakon više reinstalacija windowsa.

Ukratko ću opisati šta se dogodi, cijeli browser šteka, ne samo pregled stranice već i otvaranje tabova i ostale funkcije na browseru, baš zapinje vidljivo, nije toliko spor kolko smeta taj lag, kao da je FPS u igri mali eto tako nešto. Takvo iskustvo dogodi mi se više puta u danu i nisam otkrio šta ga izaziva još uvijek, dok ovo pišem smeta mi taj lag. Ja ga se lako riješim privremeno, ugasim pa upalim preglednik ili ubijem bilo proces u pregledniku. Ubijanjem Shockwave Flasha ili bilo koje ekstenzije lag prestaje.

Konfiguracija pod moj pc ako to ima ikakve veze.

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 1:24 (ruzcheHR).

0 0 hvala 0
15 godina
Veoma čudan Chrome lag

Koju verziju Chroma koristiš? Jesi probao počistiti ostatke nakon korištenja Chroma(recimo sa CCleaner). Makar mi nešto vuče na probleme sa flashom(čest problem na ovom browseru).

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 1:33 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Re: Veoma čudan Chrome lag
fighterZu kaže...

Koju verziju Chroma koristiš? Jesi probao počistiti ostatke nakon korištenja Chroma(recimo sa CCleaner). Makar mi nešto vuče na probleme sa flashom(čest problem na ovom browseru).

Stari moj ne da sam počistio CCleanerom nego sam reinstalirao Windows više puta i uvijek mi se javljao taj problem (odmah nakon instalacije i nisam zato reinstalirao), dok sam bio na 8 (beta) nikakvih problema nije bilo.

Verzija 24.0.1312.52 m

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 1:37 (ruzcheHR).
15 godina
Veoma čudan Chrome lag

Možeš probati i instalacijom flasha(istina da Chrome ima u sebi ugrađen flash ali on ponekad zna predstavljati problem).  Evo ovdje za instalaciju flasha. I svakako poslije toga isključi flash od Chroma(about:plugins te onaj pod oznakom pepperflash).

Edit: Kako vidim na najnovijoj si stable verziji koja je izašla prije dva dana, recimo ja se jos nisam prebacio na nju te ne znam postoje li možda problemi sa tom verzijom. Morati cu provjeriti komentare na google forumu i blogu.

Edit2: Probaj napraviti ovo: Upisi ovu adresu - chrome://flags/ te iskljuci compositing on all pages. Sve u svemu ako ne uspije probaj staviti stariju verziju Chroma.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 1:54 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
fighterZu kaže...

Možeš probati i instalacijom flasha(istina da Chrome ima u sebi ugrađen flash ali on ponekad zna predstavljati problem).  Evo ovdje za instalaciju flasha. I svakako poslije toga isključi flash od Chroma(about:plugins te onaj pod oznakom pepperflash).

Edit: Kako vidim na najnovijoj si stable verziji koja je izašla prije dva dana, recimo ja se jos nisam prebacio na nju te ne znam postoje li možda problemi sa tom verzijom. Morati cu provjeriti komentare na google forumu i blogu.

Edit2: Probaj napraviti ovo: Upisi ovu adresu - chrome://flags/ te iskljuci compositing on all pages.

Imam instaliran flash otprije, ovog sam onemogućio u plugins sad kad si mi rekao

C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\24.0.1312.52\PepperFlash\pepflashplayer.dll

a ovog sam ostavio upaljenog, naravno da bi radio flash
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32_11_5_502_146.dll
Vidjet ćemo daje li to rezultate, također sam odznačio ono enable hardware acceleration zbog toga mi se firefox znao rušit prije pa eto sad sam se sjetio i toga.
Ako ne bude rezultata sa tim, što javim sutra nakon malo više surfanja pokušat ću to sa flags.
Btw. nije to do verzije meni se ovaj problem vuče odavno a izbjegavam ga riješit
EDIT: dok sam napisao ovu poruku skontao sam da i dalje laga

very enraged dude.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 1:55 (ruzcheHR).
15 godina
Veoma čudan Chrome lag

Napravi ovo drugo, evo čitam komentare sa sličnim problemima te su neki riješili problem preko te opcije. Ništa novo za Google. Neki imaju stalne probleme koje nisu uspijeli riješiti već jako dugo. Inače kako stojiš sa drugim browserima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 2:08 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
fighterZu kaže...

Napravi ovo drugo, evo čitam komentare sa sličnim problemima te su neki riješili problem preko te opcije. Ništa novo za Google. Neki imaju stalne probleme koje nisu uspijeli riješiti već jako dugo. Inače kako stojiš sa drugim browserima?

Svi rade super ali Chrome je vrh svih browsera za mene, dosta je brži (kad radi normalno), ima neke ekstenzije i jednostavan je. Ne znam jednostavno ga volim mada mi ni Opera nije loša.

Mislim da je gašenje te opcije riješilo problem, javim se još ako bude zapinjalo.

very enraged dude.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice