USB moze brže?

poruka: 7
|
čitano: 3.895
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
USB moze brže?

Pozz!

Imam jedan mali problemcic,koji ustvari i nije problem,ali me zanima o cemu je rijec!

Na Xp-u i Win 7 imam isti problemcic!

Naime,kada ustekam svoj prenosni hard u USB(odozada),dobijam poruku da taj uredaj moze brze???

Imam odozada samo 4 usb-a i 2 sprijeda,gdje god da ustekam,dobijam istu poruku!

Hard mi radi normalno,ali zasto mi se pojavljiva to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: USB moze brže?

To se obično pojavi kada priključiš stariji uređaj u USB 2.0 port. Najbolje je da makneš kvačicu sa "Reci mi može li moj uređaj raditi brže" i više ti se to neće pojavljivati.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
17 godina
USB moze brže?

-MBO (tj. USB) ti ne isporučuje dovoljno struje za HDD, provjeri opcije u BIOSu, rješenje je dupli (Y-kabel za HDD), u suprotnom ga automatski prebaci na USB-1.1 ...

-ako se isto dešava s npr. flash-diskom, onda je problem u deiverima, pronađ nove za svoju MBO (ili za Vistu..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 20:27 (ihush).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-MBO (tj. USB) ti ne isporučuje dovoljno struje za HDD, provjeri opcije u BIOSu, rješenje je dupli (Y-kabel za HDD), u suprotnom ga automatski prebaci na USB-1.1 ...

-ako se isto dešava s npr. flash-diskom, onda je problem u deiverima, pronađ nove za svoju MBO (ili za Vistu..)

Heh,jos kada bi ja to znala,bilo bi super!

Sa flash-om mi se to nikada ne desava,a Bios je sav po defaultu,tj,nikada nista nisam na njemu mjenjala!

Ovo za Y-kabal ne znam sta je to,ali ponavljam da se to desava kada ustekam odozada,znaci u integrirani utor,

dok mi sprijeda uopce externi ne radi,ali Flash memorija radi!

18 godina
protjeran
USB moze brže?

Meni se to zna(lo) ponekad dogoditi sa usb stickovima, mislim da je možda nešto sa kontaktom, nisam puno pozornosti obraćao na to, nego sam stavio u drugi USB utor. Što se tiče Y kabela, zavisi kakav USB hard imaš. Obično 2.5" hardovi i kučišta za njih imaju dvostruki kabel koji sa jedne strane ima dva usb priključka a drugi kraj se spaja sa kučištem u kojem se nalazi hard, sam oblik kabla podsjeća na Y, otuda taj naziv.

Vjerojatno ti front usb utor ne daje dovoljno struje za hard (ipak je spojen kablom na ploču, pa dolazi do gubitka snage), zato ga trebaš spojiti iza na ploču ili sa Y kablom probati spojiti na dva prednja usb utora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 11:45 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
MandaTDI kaže...
ihush kaže...

Heh,jos kada bi ja to znala,bilo bi super!

Sa flash-om mi se to nikada ne desava,a Bios je sav po defaultu,tj,nikada nista nisam na njemu mjenjala!

Ovo za Y-kabal ne znam sta je to,ali ponavljam da se to desava kada ustekam odozada,znaci u integrirani utor,

dok mi sprijeda uopce externi ne radi,ali Flash memorija radi!

-starijje ploče (chipset) ne isporučuju dovoljno struje na USBu za rad diska. Externi HDD često dolazi s duplim kabelom upravo zato, jer na taj način dobija dovoljno struje. Uvjek je prednji priključak problematičniji, zbog žica i izvedbe...

Može se rješiti i dodatnim USB-HUBom s dodatnim napajanjem ili novim USB-2.0 kontrolerom samo je izbor slab, postoje modeli koji imaju priključak za struju (floppy).

-Sam Y kabel, je univrezalni naziv za sve tipove kabela koji se razdvajaju jedan-u-dva, smo je pitanje koji priključak, jer HDD može imati nekoliko vrsta priključaka (3) dok je PC strana USB-A, upravo ta dva ti trebaju, ali problem je u drugoj strani i ponudi po trgovinama.

Najgore, sigurno ima u trgovinama, ali se kao artikl teško pronalazi po cjenicima, cijene 10-25kn, vidi u chipoteci pod Y-USB, ali nema slike. (..USB A Y- USB Mini BUSB A Y 2M- USB A...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
USB moze brže?

Za prednji USB znam da rijetko moze pokrenuti Externi!

Y kabal nisam dobila sa externim,nego smo obicni,u biti pod moj PC pise koji hard imam!

Dosta igara imam instalirano na Externom i igram preko njega,tako da mislim da je brzina OK!

Samo ta poruka me malo pati,jer mi se cini da je bezazlena!

Uglavnom hvala svima,nije mi ti BogZna kakav problem,jer sve radi ok!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice