Ulazak u BIOS?

poruka: 14
|
čitano: 49.305
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ulazak u BIOS POMOĆ!
pitanje

Pozdrav
Zanima me jenda stvar što se tiče ulaska u BIOS
Naime kad želim ući u BIOS kompjutera moram pritisnuti tipku F2 na tipkovnici.Međutim problem je što pri paljenju kompjutera on uopće ne reagira na tu tipku.
Mislio sam da je problem u tipkovnici no u Wordu 2007 sve tipke od F1 do F12 normalno funkcioniraju.U čemu bi mogao biti problem/odnosno jel postoji drugačiji način ulaska u BIOS?

Inače tipkovnica je neka stara,kompjuter je također stariji.Spaja se preko PS2 utora.
A inače ovo je moja matična ploča:ASRock P4V88+,evo i link za nju www.asrock.cn/mb/overview.asp?Model=P4V88%2B

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ulazak u BIOS POMOĆ!

ako je stariji pc probaj sa tipkom delite

18 godina
Ulazak u BIOS POMOĆ!

tipka "Del"

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ulazak u BIOS POMOĆ!

Na starijim matičnim tipka delete.

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ulazak u BIOS POMOĆ!

Probaj s Delete.Ako i dalje neće, posudi od nekog tipkovnicu, pa vidi hoće li.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 2GB DDR2-800Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Dobro ovo NE MOGU razumjeti, koliko vas treba dati isti savjet ??? I još nešto, čovijek lijepo kaže:

Scarface1991 kaže...

...Naime kad želim ući u BIOS kompjutera moram pritisnuti tipku F2 na tipkovnici....

Pa nije idiot, valjda je pročitao da piše kad se pali komp da treba stisnuti F2... isss, kakvi savjeti... Nažalost nemam drugi savjet nego da probaš sa drugom tipkovnicom, sorry.
Kublach
17 godina
neaktivan

Pogledaj ovaj sajt. Možda pomogne.

17 godina
neaktivan

Bok,

Prema uputama za tvoju plocu, F2 je ulaz u bios.

Provjeri da li imas tipku na tastaturi za programabilne funkcijske tipke. Primjer ( Pogledaj pod "Control and Convenience"  - "Programmable F-keys")

Ako je to ukljuceno onda tastatura pri pokretanju racunala salje drugi kod za F2 tipku...malo vjerovatno...

Mozes probat da iskljucis IDE kabel od hard diska, pa mozda automatski uletis u bios posto treba promijeniti configuraciju IDE uredaja.. :)

A ne znam...mozda je sve ok a ti nest radis krivo...a mozda, ko ce znat

Pozdrav
18 godina
neaktivan
Ulazak u BIOS POMOĆ!

Kakvu tipkovnicu imas, USB ili PS2???

Probaj i jednu i drugu pa vidi onda da li radi

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ulazak u BIOS?
autorov komentar

Hvala svima na savjetima,no ni preko tipke delete ništa ne reagira.Budem još pročitao one savjete što mi je netko dao linkove pa pokušati preko toga.

A dobro ionako je vrijeme za novu tipkovnicu tako da budem kupio novu nadam se da će funkcionirati.Smijeh

Pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ulazak u BIOS?

bok, imam matičnu gigabyte ga-p31-es3g.....i zanima me s kojom tipkom ulazim u bios?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ulazak u BIOS?

Tipka Del se ulazi u BIOS

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ulazak u BIOS?
Scarface1991 kaže...

Hvala svima na savjetima,no ni preko tipke delete ništa ne reagira.Budem još pročitao one savjete što mi je netko dao linkove pa pokušati preko toga.

A dobro ionako je vrijeme za novu tipkovnicu tako da budem kupio novu nadam se da će funkcionirati.Smijeh

Pozdrav

Zaboravili su ti reci da prilikom dizanja sustava prvo pritisnes tipku F Lock a onda F2, Funkcijske tipke nerade dok ih rucno ne aktiviras, pokusaj ovo, pozdrav.

17 godina
RE: Ulazak u BIOS?
renoboXX kaže...

bok, imam matičnu gigabyte ga-p31-es3g.....i zanima me s kojom tipkom ulazim u bios?

-DEL.

Inače, kod paljenja računala u prvih par sec., na ekranu je ispisana tipka za ulaz u BIOS (može se isključiti-sakriti kao opcija u BIOSu pa se podrazumijeva da s i to zna).

- ako je na ekranu logo, obično se miče tipkom TAB.

Tipkom PAUSE možete zaustaviti bootanje i polako pročitati sve potrebno, kao i ver.biosa. itd. (za nastavak enter ili bilo koja tipka).

Za ostale BIOSe, je F2, F9/10/12, INS, ESC... sistem 'čorava koka' (pritiskanje nekoliko tipki u tiph par sec.) je dvoljno dobro rješenje ako iz nekog razloga ne želite čitati manual ili faq...

-praktično je držati neki boot CD u uređaju, jer se time eliminira neželjeno paljenje OSa (ako računamo da većina ima postavljen redosljed CD-HDD).

-jedini problem može biti USB tipkovnica, ali za ulaz u BIOS radi (ne radi nakon toga do podizanja OSa, osim ako je u BIOSu aktivna podrška za 'DOS-USB' ovisno o nazivu...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice