Trzanje igara, samo grafički dio, radni takt na 250 mgz, originalno inače na 750 mhz, zašto je došlo do smanjena radnog takta nemam pojma, ali najedanput sve igre koje su išle glatko, trzaju i to nemoguće, grafička- hd 4770 radeon, promijenio drivere ništa od toga, otvaro komp nisam, sutra malo grafičku očistit ako se nakupilo prašine, ovo je prvi puta ovaki problem
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ATI-AMD grafičkih takt se spušta prilikom rada u 2D i nezahtjevnim aplikacijama ali bi se trebao vratit u normalu kod pokretanja igri i slično.
Slikaj malo opciju overdrive u CCC-u.
Možda ti je ostao neki profil koji si napravio i aktivira se kad se Windowsi dignu.
evo kako to trenutno izgleda(slika)
Koliko vidim taktovi su ti normalni.
Moguće je jedino pregrijavanje pa da ti zbog toga trza i slično.
na current value takt je 250 mhz, kako radim overdrive test bude na 750 te se naglo vrati na 250,
Edit:
do zagrijavanja mislim nije, tako je bilo i sve radilo kak treba, evo cak provjeravam temperature s ukljucenom igrom na 40 stupnjeva
na current value takt je 250 mhz, kako radim overdrive test bude na 750 te se naglo vrati na 250
To je ok. Takt se smanjuje kad nije potrebna velika GPU snaga.
Kakve su ti temperature kod opterećenja grafičke?
do zagrijavanja ne bi trebalo biti(dva posta iznad), ne znam je li moguce da je neki virus, prije par dana sam imo problema sa restorom koji mi je zeznuo komp(neko desktop preparation sranje, vrlo moguće da je zeznuo nešto sa profileovima) te sam morao repairati sa windows 7 boot cdom, te na kraju ponovo napravio restore te bilo sve ok, sa mbam-om skeniro od virusa, ne vjerujem, da je do toga
i sad najedanput ovo
cak i u igrama gpu clock je na 250 mhz, nemam pojma, koda je zakljucan
Glupi ati powerplay (meni na nekom driveru radi, na nekom ne). Probaj ipak sa nekim drugim driverom, ali prije toga odinstaliraj stari, pobriši ati folder na sistemskoj particiji, obriši sa driver sweeperom sve vezano uz ati i instaliraj driver.
malo sam čeprko, black ops recimo sada radi dobro, dok nije mi jasno pes 11 konstantno šteka(sjećam se kad sam igro pes naglo sam ugasio komp,slučajno, je li moglo doći do kakvog kontakta)
Edit: stvarno mi nije jasno kako jedan san andreas i pes mogu toliko štekati za razliku od black opsa(manje zahtjevnijeigre štekaju, čudno)
isprobavao sam to već sa driverima, ništa