Pozdrav. Imam na kompu 8.1 windowse i ve nekoliko dana mi se javlja greška ili nešto. Svako malo mi se monitor gasi i pali natrag i kad se upali pise za source da je d-sub pronađeni i radio 15 sekundi, ili nekoliko minuta i opet tako...evo sad mi vec pola sata se dogada to stalno svakih 20 sekunda i na kraju mi se windowsi zamrznu i ništa ne mogu. Možda netko zna o čemu je riječ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
probaj ubuduće dati još informacija kako bi i mi koji ti želimo pomoć dali čim preciznije odgovor a ne ovakvu kobasicu koju ću ti ja sad napisati, daklem:
1. KISS metoda ili keep it simple stupid - prvo kreni od komponenti i kabela, provjeri sve ali sve, pinove na kabelima od monitora (možda su se savili), provjeri dali je svaki kabel u kučištu dobro sjeo, hladnjak od CPU-a.
2. Najbrže rješenje je mjenjanje kompnenti, znam da svi nemaju još jedan extra monitor, grafičku karticu, xy kompnentu ali posudite od prijatelja, susjeda.
3. Instaliraj Windows 7 i vidi dali se događa isto, možda tvoje kompnente kao npr. matična ploča tj. driveri od iste (ili druge komponente) ne podržavaju ili imaju problema sa Windows 8.1 OS-om.
4. Ako se ne događa sa instaliranim Windows 7 OS-om, onda je MOJ zaključak nekompatabilnost drivera sa novim Windowsima. Skini i napravi update svakog drivera za sve kompnente koje imaš kao i BIOS-a matične.
Sretno i javi kako je prošlo.