Pozz svima. Dobio sam komp na kojemu se ne može podići windows. Bios se normalno diže i dođe do dijela da li želim windows xp pokrenuti u safe mode, normal mode itd. Šta god da uzmem komp se restartira. Mislio sam da je do windowsa pa sam krenuo istalirati nove. Formatirao sam disk pomoću instalacije i kada je komp ponovo restartira i treba krenuti instalacija u windows prozoru, komp se opet rrestartira i kada opet dođe do toga dijela izbaci BSOD sa ovom porukom "driver_irql_not_less_or_equal ". Googlao sam no piše daje uglavnom ovaj eerror ako driveri nisu dobri a meni se javlja tokom instlacije. Da li je možda hard u kvaru??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se BLOOD javlja kad se porežem
No nastranu šalu na stranu, prva stvar koju možeš isprobat je to jesu li ti sve komponente čvrsto na mjesto tj postiskaj malo ramove, grafičku ili ako još ima kaj za postiskat. Ako to ne pomogne onda clear cmos, nađi jumper za clear cmos isključi računalo iz struje prebaci jumper u poziciju u kojoj nije sad, stisni prekidač za paljenje tek tolko da povuče ostatak struje ako je ostalo nešto, vrati jumper natrag na mjesto uštekaj i isprobaj, ili ištekaj iz struje izvadi bateriju sa matične opet stisni prekidač, vrati bateriju i uštekaj pa probaj onda instalirat. Ako niš od toga ne pomogne, onda treba otkrit koja komponenta ne valja. Postoji šansa i da ti cd s win-sima nije dobar iako sumnjam da bi se to događalo u tom slučaju. A možeš isprobat i neke linuxe stavit da vidiš jel radi komp.
ma tipfeler :D Ugl otkrio sam da nije do harda jer sam stavio drugi koji je radio u drugom kompu i isto mi se dogadja. Sumnjam da je i do cd jer jer radio do sada. Idem pokušati sa clear cmos pa ćemo vidit što će se desit
HDD testiraj sa HD Tune, a memoriju sa memtest.
memtest je moguće i bez windowsa jel tako??
evo nakon clear cmos i vadjenja baterije nastavio mi je instalaciju. Kada završi napravit ću memtest a na drugom kompu pomoću hdtunes skeniram orginalni hard. Sad nisam u prilici da slikam no čini mi se da su neki kondenzatori na matičnoj nadignuti. Nisam baš expert u tome no izgleda kao da cure. Nadignuti su i imaju nešto poljepljeno po sebi. Kao da je nešto oksidiralo :D