ok kabel menjam sutra a jel treb nesto kliknuti na program Hard disk utilyti ili samo ugasiti
Ne treba ništa, samo izađi.
ok kabel menjam sutra a jel treb nesto kliknuti na program Hard disk utilyti ili samo ugasiti
Ne treba ništa, samo izađi.
danas sam promenio kablove(2) jedan od maticne ploce do hard diska a drugi od maticne do DVD rezaca.Skenirao sam sa HD Tune i opet se pojavo error i ona zuta traka od juce Ultra DMA CRC error count.Primetio sam da skeniranje za razliku od juce je u pocteku bilo cak do 70MB/s.U tijeku skeniranja padalo je i do 7MB/s(trajalo je nekoliko sekunda),pa se normaliziralo 45-50MB/s sto je bolje od juce(25-29MB/s).A primeti se da sad kompjuter radi brze.Mozda treba jos nesto smeniti da ne bi se pojavljivala ona zuta traka sa error-om(Ultra DMA CRC error count).
.
danas sam promenio kablove(2) jedan od maticne ploce do hard diska a drugi od maticne do DVD rezaca.Skenirao sam sa HD Tune i opet se pojavo error i ona zuta traka od juce Ultra DMA CRC error count.Primetio sam da skeniranje za razliku od juce je u pocteku bilo cak do 70MB/s.U tijeku skeniranja padalo je i do 7MB/s(trajalo je nekoliko sekunda),pa se normaliziralo 45-50MB/s sto je bolje od juce(25-29MB/s).A primeti se da sad kompjuter radi brze.Mozda treba jos nesto smeniti da ne bi se pojavljivala ona zuta traka sa error-om(Ultra DMA CRC error count).
To je dobro sve sad, a što se tiće poruke u HDTuneu, slobodno zanemari jer se po tom pitanju ništa ne može. SAMART kontrola se "buni", a HD Tune je to možda krivo protumaćio. Imam par starijih (80 Gb) diskova koji imaju istu "žutu" poruku sa greškom ali evo već godinama rade bez problema. Brzine koje si naveo ne moraju biti direktno rezultat stvarne brzine tog hard diska. Naime, dosta utjecaja ima i čipset, odnosno ugrađeni ATA/ATAPI kontroler na ploči, kao i ostale komponente.
Pozdrav svima! :D
Imam problem,naravno sporost kompa,ali ne zbog natrpanosti nego konfa :D ukratko,od prvog dana kad sam ga kupio ne znam gdje su napravili grešku pri sklapanju ali kad upalim jednostavno je usporen,resetiram ga i onda radi normalno..i tako vec 8 godina,kupio sam ga 2004...svaki put kad ga upaalim moram prvo resetirati da bi radio normalno..očistim i prašinu i dignem XP ponovo ali je ista stvar..jednostavno je tako sklopljen..a ovih mjeseci(vjerujem zbog godina starosti) i kad ga resetiram šteka kad idem na net itd..mene zanima dali mi možete pomoći,htio bih ga nadograditi..nije mi potreban komp zbog igrica (jedino CS 1.6),jednostavno mi treba da mogu ici normalno na net i raditi ostale stvari na kompu,znači da mi radi kao svaki normalan komp..kupio sam novi komp za igrice,a ovaj mi je isto sklopljen da mogu na net i za rad kad mi je zauzet novi..napisat cu sad konfu starog kompa pa ako mi mozete pomoci i reci sta bi trebao uzeti da ga nadogradim..
MATIČNA: MATSONIC 9167C
CPU: INTEL CELERON 2.4GHz, BOX
MEMORIJA: DDR1 256MB, 400MHz WIKING ( STAVIO SAM JOS 512MB DDR1,JER SAM IMAO SA STRANE)
HDD: WD 80GB, ATA-133, 7200rpm, 2MB
VGA: GIGABYTE RADEON 9200E 128 DDR1
Znači, što bi bilo pametno nadograditi da imam jedan solidan,normalan komp,za jednu solidnu cijenu..ima sad i po 2000kn novih dobrih kutija,ali nebi toliko davao za komp kad imam vec novi..pa eto,ako je moguće za manje novaca nadograditi,bio bih vam zahvalan da mi preporucite:-B
Grafu bi isto mozda trebalo malo pojačati,iako za CS je dobra i ova,pa mi treba strucan savjet za nadogradnju u neki prosječan komp :D
Pozdrav svima! :D
Imam problem,naravno sporost kompa,ali ne zbog natrpanosti nego konfa :D ukratko,od prvog dana kad sam ga kupio ne znam gdje su napravili grešku pri sklapanju ali kad upalim jednostavno je usporen,resetiram ga i onda radi normalno..i tako vec 8 godina,kupio sam ga 2004...svaki put kad ga upaalim moram prvo resetirati da bi radio normalno..očistim i prašinu i dignem XP ponovo ali je ista stvar..jednostavno je tako sklopljen..a ovih mjeseci(vjerujem zbog godina starosti) i kad ga resetiram šteka kad idem na net itd..mene zanima dali mi možete pomoći,htio bih ga nadograditi..nije mi potreban komp zbog igrica (jedino CS 1.6),jednostavno mi treba da mogu ici normalno na net i raditi ostale stvari na kompu,znači da mi radi kao svaki normalan komp..kupio sam novi komp za igrice,a ovaj mi je isto sklopljen da mogu na net i za rad kad mi je zauzet novi..napisat cu sad konfu starog kompa pa ako mi mozete pomoci i reci sta bi trebao uzeti da ga nadogradim..
MATIČNA: MATSONIC 9167C
CPU: INTEL CELERON 2.4GHz, BOX
MEMORIJA: DDR1 256MB, 400MHz WIKING ( STAVIO SAM JOS 512MB DDR1,JER SAM IMAO SA STRANE)
HDD: WD 80GB, ATA-133, 7200rpm, 2MB
VGA: GIGABYTE RADEON 9200E 128 DDR1
Znači, što bi bilo pametno nadograditi da imam jedan solidan,normalan komp,za jednu solidnu cijenu..ima sad i po 2000kn novih dobrih kutija,ali nebi toliko davao za komp kad imam vec novi..pa eto,ako je moguće za manje novaca nadograditi,bio bih vam zahvalan da mi preporucite:-B
Grafu bi isto mozda trebalo malo pojačati,iako za CS je dobra i ova,pa mi treba strucan savjet za nadogradnju u neki prosječan komp :D
Hm, nema se tu što nadogradit. To je toliko vremešno da se jedino isplati SVE mjenjati!!
Tebi više manje treba sve novo, možeš zadržati kućište. No ne treba ti ništa ekstremno, ovo je i više nego dosta:
1 x Procesor AMD A4-Series X2 3300 (2.5GHz,1MB,65W,FM1) box
1 x Asrock A55M-HVS - AMD A55 Hudson D2, M-ATX, Solid Capacitor for
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Transcend, 1333MHz, CL9
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x Napajanje Chicony HPD4302RWB2, Napajanje ATX 2.2, 12cm fan, 380W
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1.684,98Kn @ ADM (dostava 45 Kn).
Toga sam se i plašio,stvarno je vremešno :D vidio sam danas neku konfu koja izgleda dosta dobro cak i za neke igrice za 1899,00kn pa onda bolje uzeti novi komp,a iako to ne zvuci puno,meni je previse jos i to dati ;) pa sam se nadao da bi mogao proci jeftinije,ali nece moci tako :P hvala Vam na brzom odgovoru ;)
Imam još jedno pitanje,ali nema veze sa konfom i ovom temom,nego nesto vezano za wirelles,vjerujem da je jednostavan odgovor,ali ga ja ne znam..jel mogu ovdje postaviti to pitanje da ne trazim tu temu? :D
Imam još jedno pitanje,ali nema veze sa konfom i ovom temom,nego nesto vezano za wirelles,vjerujem da je jednostavan odgovor,ali ga ja ne znam..jel mogu ovdje postaviti to pitanje da ne trazim tu temu? :D
Ajd pitaj...
Imam edimaxov router(bez antene),na optimi sam. net radi super,zanima me samo sto trebam napraviti da mogu uhvatiti vezu preko wirellesa na laptopu..jel to trebaju u optimi ukljuciti ili ja moram nesto napraviti da bih mogao naci vezu preko wirellesa na laptopu i mob?
Imam edimaxov router(bez antene),na optimi sam. net radi super,zanima me samo sto trebam napraviti da mogu uhvatiti vezu preko wirellesa na laptopu..jel to trebaju u optimi ukljuciti ili ja moram nesto napraviti da bih mogao naci vezu preko wirellesa na laptopu i mob?
Moraš imati ruter s w-lanom. Ruter koji nema antenu nema ni w-lan.
Pa trebao bi otić u ruter (192.168.1.1) i uključit podršku za wirelles. E, sad ne znam točno napamet di se to na edimaxu nalazi, ali ako uđeš (treba ti user i pass), onda prati help na ruteru...uglavnom..tako nekako ;)
Znači, što bi bilo pametno nadograditi da imam jedan solidan,normalan komp,za jednu solidnu cijenu..ima sad i po 2000kn novih dobrih kutija,ali nebi toliko davao za komp kad imam vec novi
Nemaš, računalo je staro 8 godina i stvarno je staro. Računala se može nazvati novima do 3-4 godine nakon kupnje, ako i toliko (ovisi o kupnji).
Moraš imati ruter s w-lanom. Ruter koji nema antenu nema ni w-lan.
sorry, sad sam tek vidio kako je spomenuo da nema antenu. Sierra, zanemari moj post ako posjeduješ router bez wlana.
imam novi komp,plus ovaj stari od 8 god :D
mogao bih rijesiti problem sa kupnjom antene ili moram uzeti bas novi ruter koji to podrzava? nazvat cu i njih pa ih pitati tocno,iako su mi mogli to dati i kad sam se prebacivao njima :D
Provjerio sam,ovaj moj podržava..sad cu otici na ip i probati to rijesiti,ako zašteka nazvat cu njih u sluzbu..hvala svima na odgovorima ;) zz