SPOROST kompjutera

poruka: 48
|
čitano: 10.381
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

Komp mi je usporen, večinom sam na internetu i sve je nekako usporeno, sporije otvara i učitava stranice. Imam advanced system care i svako malo čistzim komp da nebi bilo virusa. I u zadnje vrijeme mi se pojavljuje neki ad.yield manager (pop-up prozor)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 8:59 (maminho #74).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

uradi kako piše u ovom postu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

Istoimenih tema ima već nebrojeno mnogo ali nema veze ponoviti ću.

Dakle, napravi kompletno čišćenje : 1) HARDVERSKO (otvori stražnji poklopac računala i ukloni prašinu pogledaj čak ako znaš da nije možda napajanje na izdisaju pa da zato računalo sporo radi...)

2) SOFTVERSKO (prvo napravi CleanUp diskovasa Glary Utilitiesom, oslobodi se nepotrebnih programa Revo Uninstallerom i sl  onda defragmentaciju napravi s Deffraglerom 

Ta tri programćića (svi su besplatni ) su sasvim dovoljni za održavanje računala.

Da zaboravio sam spomenuti Mbam i Malwerebites Anti Malwere (s njima također skeniraj možda se neka gamad nakupila...

Ako ništa od toga ne pomogne reinstaliraj OS (ako ne znaš kako imaš teme na furumu u kojima je sve detaljno objašnjeno

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: SPOROST kompjutera
Zaboravio si da trebas ssd za pravo ubrzanje kompa!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Reinstaliraj sustav.

13 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

Bok decki! ima jedan podosta veliki problem, nisam znao u koju kategoriju pisati pa tisem tu..trebam savjet!

evo u cemu je problem: prije jedno par dan poceo mi je sporo raditi komp i upocetku je pri ukljucivanju racunala dode do korisnickog racuna pa se restartira sam od sebe par puta pa se tek onda upali..nakon sto udem u racunalo na desktopu pocne sporo raditi pa treba mu 2-5 min da se pojave ikone...pa kad udem u moje racunalo   na Local Disc C mogu uci bez problema a kad hocu na D Disc zablokira na 5 minuta i izbaci mi upozorenje tipa ''Zelite li formatirati disk?'' ili tak nes slicno...uglavnom nikaku igru ili program sa D diska nemogu pokrenuti i na internet mogu uci bez problema ali je sporiji nego obicno... neznam vise u cemu je problem... Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Uglavnom to se događa svima kad ne održavaju pc nego ga zatrpaju smećem. Instaliraj windowse.
Battlefield 3: AMDGamer_CRO
13 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

Definitivno ces morati ili pocistiti ili reinstalirati sustav; backupiraj sve sto ti je vazno, ako stvari stoje kako si rekao morat ces biti strpljiv ako je komp

toliko spor.

E sada ako se odlucis na ciscenje i optimizaciju opet ce proci vremena i vremena, reinstalacijom ide puno brze!

Odluci sam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 6:08 (Hardwhelper!!!).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

mah imam ja srece sto to nije moj komp...od buraza je...ja jesam formatirao d disk ali mi dode do pola i stane...dali bi pomoglo da obrisem sve sa diska?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

hvala vam decki sad bar znam u cem je stvar :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio tebi pri formatiranju "D diska" stane postupak formatiranja, ako ne prolazi formatiranje

(formatiranjem ionako sve brises) onda imas problem s diskom ostecen je (mozda proizvodi i klikove ma tom mjestu).

To je onda druga prica, a objasnjava i zasto je racunalo "sporo";disk se da "zalijeciti", najbitnije ti je spasiti podatke,

a onda pogledaj na forumu sto i kako sa diskom i kojim alatima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 5:17 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

kak je nekidan radio to je bilo katastrofa...pa sam onda pobrisao sta sam mogao i formatirao disk napola...e pa sad vec zivlje radi netreba mu toliko puno ali jos zna zastekat...a od podataka nema nista same igre su tak da to sve ide dolje...a sad ja sam imao problema prije sa diskom ali to sve sitno...budem vidio oce biti sta od toga... uglavnom hvala!

btw na kojem forumu to mogu nac? mslm pod kojim nazivom je forum?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 7:22 (veky1206).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

zelio bih znati dali se moze ubrzati rad komjutera.Imam Celeron 2,4Ghz(maticna tip Elite),x86,1,50RAM(DDR1) i 160HDD,garficka512mb i star je 7 god.Od prvog dana kad sam kupio kompjuter mi nekako sporo radi.I kad sam na internet a i opsto.Redovno cistim sa Ccleanerom,RevoUninstalerom,defrag diska jednom mesecno a i format 1-2 puta u teku godine.Naisao sam i na slabije kompjutere recimo sa 1,8Ghz i 512RAM memorija i uocljiva je njihova brzina da je brzi od mojega.Isto je spor i kad imam instalirano Windows XP i Win7.Dali ima neki setinzi gde se to podesava pa jos kad sam ga kupio nije dobro podesen.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koji antivirus koristiš? i kolika ti je potrošnja memorije?

De gustibus non est disputandum.
15 godina
neaktivan

probao sam skoro sa svih Av,trenutno imam Kaspersky,ali isto je i sa Panda cloud,Trendmicro.Mnogo mi uspori kad sam koristio McAfee.Mislim da nije toliki problem Av,momentalno  sam ukljucen na lap-top koji koristi edubuntu.Mislim da je problem u samom kompjuteru negoli antivirusna programa.Pa zato i mislim da ima neki seting gde bi to moglo popraviti odnosno ubrzati rad kompjutera.

15 godina
neaktivan

Nema nikakvo posebno podešavanje, nakon čiste instalacije OS-a i drivera, to bi trebalo raditi. Konfiguracija je dovoljna za XP x86 pa i sedmicu x86.

15 godina
neaktivan

dosta se primeti kad otvaram neki folder treba mu podosta vremena,kod kopiranja istotako uspori jako,na internet koristim i opera i google chrome ali isto tako stranice mi sporo otvara.Koristim kablovski internet od 8mbit,proverabam na speedtest i nije do sada bilo ispod 7mbit.Pozovem tehnicara od internet i kaze mi da imam neki virus i da je problem moj kompjuter,poskeniram i sa Hitmanom ali nista nema od strane virusa,promenim Av proskeniram i opet nista cist kompjuter.Cudno,zato i sam pomislio da ima neki seting da se podesava brzina rada kompjutera.

15 godina
neaktivan

Mislim da je problem hardverski, da je softverski nakon reinstalacije OS-a bio bi riješen.

provjeri stanje diska sa hd tuneom free verzija.

http://www.hdtune.com/ Ideš na error full scan, i pod health pogledaj stanje.

15 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

ok,proverim pa javim.HDD je western digital160gb.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rexi kaže...

Isto tako provjeri startup programe, odnosno, što se sve podiže skupa sa windowsima. Možeš u komandnoj linij upisati msconfig, te vidjeti pod startup kakvi se programi pokreću. Ne mora uvijek malware biti uzrok usporenju sistema i surfanja.Postoje i legitimni/legalni toolbari,razni pop-upovi, i još kojekakvi dodatci browseru koji itekako mogu usporiti samo surfanje.

Evo ti i stranica sa koje možeš skinuti maleni programčić "Startup Control Panel" koji prikazuje pokrenute programe i s kojim možeš disejblati ili ćak pobrisati one nepoželjne:

http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

17 godina
Realist kaže...
rexi kaže...

Isto tako provjeri startup programe, odnosno, što se sve podiže skupa sa windowsima. Možeš u komandnoj linij upisati msconfig, te vidjeti pod startup kakvi se programi pokreću. Ne mora uvijek malware biti uzrok usporenju sistema i surfanja.Postoje i legitimni/legalni toolbari,razni pop-upovi, i još kojekakvi dodatci browseru koji itekako mogu usporiti samo surfanje.

Evo ti i stranica sa koje možeš skinuti maleni programčić "Startup Control Panel" koji prikazuje pokrenute programe i s kojim možeš disejblati ili ćak pobrisati one nepoželjne:

http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

Šta če mu taj stari alat zbog čega, pa ultrapoznati i odlični CCleaner ima kontolu Startap program ili procesa i to na vrlo jednostavan način.{#}

No treba napomenut da se nikad ne ide na Delete opciju, osim ako točno znaš šta s time dobivaš i ako si siguran da nakon brisanja neče bit problema.Znači u praksi obično radiš ovako oznaćiš nešto i onda Disable, pa ako to kasnije treba vratit nazad na Startap opet oznaćiš pa Enable i to je to.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
rambox kaže...

No treba napomenut da se nikad ne ide na Delete opciju, osim ako točno znaš šta s time dobivaš i ako si siguran da nakon brisanja neče bit problema.Znači u praksi obično radiš ovako oznaćiš nešto i onda Disable, pa ako to kasnije treba vratit nazad na Startap opet oznaćiš pa Enable i to je to.{#}

Ja sam program naveo samo kao primjer u smislu cijelog mog posta, a taj ultrapoznati i odlični CCleaner nema recimo premještanje načina startupa (user/common/HKCU..itd,itd.) kao navedeni "stari alat" koji sam predložio ;)

Ono za disable se slažem, ali ako korisnik prepozna program kojeg je deinstalirao ili obrisao, slobodno može obrisati i njegovu putanju u startupu.

17 godina
Realist kaže...
rambox kaže...

Ja sam program naveo samo kao primjer u smislu cijelog mog posta, a taj ultrapoznati i odlični CCleaner nema recimo premještanje načina startupa (user/common/HKCU..itd,itd.) kao navedeni "stari alat" koji sam predložio ;)

Ono za disable se slažem, ali ako korisnik prepozna program kojeg je deinstalirao ili obrisao, slobodno može obrisati i njegovu putanju u startupu.

Nema smisla koristit taj stari alat, CCleaner je večini sasvim dovoljan a za one napredne tu je Autoruns i nema problema.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
rambox kaže...

Nema smisla koristit taj stari alat, CCleaner je večini sasvim dovoljan a za one napredne tu je Autoruns i nema problema.{#}

To ti je isto ko i ovo: Nema smisla koristiti CCleaner, Glary Utilities je sasvim dovoljan, a za napredne je poznavanje registry stabla.

Dakle, čovjek će koristiti ono što njemu najbolje odgovara, bez obzira ne nas dvojicu i naše savjete. {#}

15 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

evo rezultata od skeniranja Hard disk utyliti.Evo slike ne znam sta znace.

0 0 hvala 0
17 godina
SPOROST kompjutera

Računalo ti je sporo jer ti je disk jako spor (30-ak MB/s brzina čitanja koliko vidim na slici). I ima ti S.M.A.R.T. upozorenje (žuto).

Moguće da samo trebaš zamijeniti kabel (p-ata IDE, spaja disk i ploču) novim ili ako to ne pomogne nabaviti novi brži disk koji paše na ploču.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

Pokušaj zamijeniti kabel od hard diska, mogući problem s njim.

2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
SPOROST kompjutera

...i gledaj da ti je disk sam na tome kabelu, a ne da dijeli priključak sa drugim diskom ili još gore, sa DVD-om. I onda ponovo izmjeri.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
SPOROST kompjutera

ok kabel menjam sutra a jel treb nesto kliknuti na program Hard disk utilyti ili samo ugasiti

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rexi kaže...

ok kabel menjam sutra a jel treb nesto kliknuti na program Hard disk utilyti ili samo ugasiti

File → Exit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice