Spajanje kompa na TV

poruka: 25
|
čitano: 6.013
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Pozdrav,

imam hrpu filmova koje nisam  mogla pogledati  i kako mi na  dvd playeru štekaju  i  nema titlova mislila sam kako bi spojila  na tv,pa da mogu gledati sa kompa na tv-u.

sad ,mislila sam ovako,pa tko zna  više o tome molim  da mi pomogne i kaže dali bi to moglo  funkcionirati.

Na  kompu imam  DVI  otraga  ,a  imam  stari tv  koji ima samo scart i ona 3-žuti,crveni i bijeli  kabel,međutim na tv je spojem  digitalni receiver  koji  ima  HDMI  otraga.

Sad me zanima  dali bi to funkcioniralo da  uštekam  pomoću ovog  kabla   http://www.microteam.hr/shopexd.asp?id=16373&bc=no  

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 15:01 (Atomic-7).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Spajanje kompa na TV

Koja grafička je u računalu?

Dal je na receiveru HDMI ulaz ili izlaz?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Radeon HD 6350 512Mb

neznam jel je  HDMI  ulaz ili izlaz ,ne piše 

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Pogledaj u knjižicu s uputama ili napiši koji je model prijemnika...

Ali ako ima samo 1 HDMI onda je to izlaz i nemožeš tako spojiti.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

CRT televizori sigurno nemaju hdmi prikljucak na sebi. A i to je neizvedivo spajanje PC-a i CRT tv-a pomocu ikakvog kabla. Ja sam prije 2 godine pokusao spojiti tv na razne nacine i uzalud sam potrosio hrpu novaca na razne kablove, ali uzalud. Drugo ga imas kakav lcd/led tv, onda bi to rijesila u roku od 2 min.

A i da uspijes nekako spojiti takav tv sa pc-em, rezolucija slike bi ti bila koma. 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 17:13 (Karlovac_047).

0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

U krivu si. Moze se spojiti bez problema. Chinch na primjer.

Samo trebas S-Video izlaz na grafickoj kartici. A ona to nema, vjerujem. Tako da, mislim da bi se mogao naci konverter iz dvi u chinch, ali treba se spojiti i zvuk jer dvi ne prenosi zvuk.

To zahtjeva spajanje na zvucnu odredjenim kabelom. 3.5 mm kabal, prepoznatljiv po zelenoj izolaciji konektora.

Edit: Kakav cinch, govorim gluposti

Kompozitni ili komponenti input na tv-u

Ako me pamcenje sluzi, kompozitni je S-Video izlaz na grafickoj.

Karlovac, nisam rekao da moze uzivati u kino dozivljaju s najsitnijim detaljima. Ja sam rekao da se moze spojiti i prenijeti zvuk..

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 17:22 (chutac).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

U krivu si. Moze se spojiti bez problema. Chinch na primjer.

Samo trebas S-Video izlaz na grafickoj kartici. A ona to nema, vjerujem. Tako da, mislim da bi se mogao naci konverter iz dvi u chinch, ali treba se spojiti i zvuk jer dvi ne prenosi zvuk.

To zahtjeva spajanje na zvucnu odredjenim kabelom. 3.5 mm kabal, prepoznatljiv po zelenoj izolaciji konektora.

Pokusao sam ja preko toga kabla, ali bezuspjesno. Jer je rezolucija koma. NEMA SANSE!

Maksimalna SD rezolucija je 720x576. Takva slika za gledanje filmova je UZASNA!

I ne vrijedi spajati pc sa takvim televizorom, jer da bi bilo koristi, svi bi spajali. Pa tko je vidio spajati pc sa crt tv-om ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 17:22 (Karlovac_047).
16 godina
moderator
Spajanje kompa na TV

Grafička ti ima samo DVI ili ima još kakav konektor?

@Karlovac

Izvedivo je, samo treba znati...

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Pa ako nemas drugog TV-a, spojit ces..

Ne spajas ga na pasje govno nego na televizor.

Moj tetak je godinama, dok nije dosao LCD TV imao htpc spojen na LGjev CRT TV od 70cm dijagonale i lijepo gledao filmove, surfao. I to sve bez da je izgubio vid!!

Zamisli

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pa ako nemas drugog TV-a, spojit ces..

Ne spajas ga na pasje govno nego na televizor.

Moj tetak je godinama, dok nije dosao LCD TV imao htpc spojen na LGjev CRT TV od 70cm dijagonale i lijepo gledao filmove, surfao. I to sve bez da je izgubio vid!!

Zamisli

Ok. Neda mi se zamarati. Neka trosi zivce na takvo spajanje. Bas me zanima hoce li na kraju uspjeti. {#}

I treba joj OVO, sto je dodatni trosak pa onda kablovi...I to sam sve ja nabavio i nije radilo! Zato Lcd/led monitor spojis sa jednim kablom i radi kako je covjek i zamislio. A ne raditi kemije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 17:31 (Karlovac_047).
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Receiver je  Infinity 7070T

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Atomic-7 kaže...

Ništa od toga.

Još čekam odgovor za grafičku...s ovakvim odgovorima ti ni Bog neće pomoć spojit...

16 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Komp ima otraga:

RJ45, Audio In/out, DVI  ,VGA

0 0 hvala 0
17 godina
Atomic-7 kaže...

Atomic-7 kaže...

Komp ima otraga:

RJ45, Audio In/out, DVI  ,VGA

- zaboravi na spajanje starog CRT-TVa na digitaliju-VGA. (potrebni su konverteri, cijena i kvaliteta - jeftinije j ekupit novi LCD-TV).

- ako je ovakav prijemnik 7070t... ima USB (i PVR), tad jednostavno nabaviš USB flash disk, snimiš na njega i gledaš... jednako kao stari video, samo je umjesto kasete disk.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Sve sto sam i ja napisao. A vi lupajte TD... {#}

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Karlovac, kolega, ja se ispričavam što sam bio bezobrazan!

Stvarno sam mislio da je moguće za malo novca.

Sorry još jednom {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Karlovac_047 kaže...

CRT televizori sigurno nemaju hdmi prikljucak na sebi. A i to je neizvedivo spajanje PC-a i CRT tv-a pomocu ikakvog kabla. ..

Ne lupetaj.

S-video - RCA - radi

VGA - adapter (pasivni) + PowerStrip - radi

VGA - adapter (aktivni - 200kn na više) - radi

DVI (analog/digital + analog) - VGA adapter + neka od gornjih opcija - radi

Nego, što se tiče autora teme - grafička vjerojatno ima VGA i DVI izlaze. Imaš dvije opcije. Kupiti aktivni konverter sa VGA na S-video i dalje riješiti adapterom od 2 kn (konverter dođe 200tinjak kn) ili pak se igrati sa PowerStripom i jeftinim VGA to RCA (chinch) adapterom i nadati se da će grafička surađivati na tim custom rezolucijama.

PowerStrip zahtjeva malo razmišljanja i čitanja uputa (u 90% slučajeva gotovi profili prorade iz prve) a spušta cijenu cijelog setupa na cijenu kabela.

Uostalom, taj DVB reciever ima USB utor. Stick formatiraš u FAT32, staviš film na njega (ne baš mkv, obični divxi rade), titlove (.sub ili .srt) i vozi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 12:53 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Karlovac_047 kaže...

CRT televizori sigurno nemaju hdmi prikljucak na sebi. A i to je neizvedivo spajanje PC-a i CRT tv-a pomocu ikakvog kabla. ..

Ne lupetaj.

S-video - RCA - radi

VGA - adapter (pasivni) + PowerStrip - radi

VGA - adapter (aktivni - 200kn na više) - radi

DVI (analog/digital + analog) - VGA adapter + neka od gornjih opcija - radi

Nego, što se tiče autora teme - grafička vjerojatno ima VGA i DVI izlaze. Imaš dvije opcije. Kupiti aktivni konverter sa VGA na S-video i dalje riješiti adapterom od 2 kn (konverter dođe 200tinjak kn) ili pak se igrati sa PowerStripom i jeftinim VGA to RCA (chinch) adapterom i nadati se da će grafička surađivati na tim custom rezolucijama.

PowerStrip zahtjeva malo razmišljanja i čitanja uputa (u 90% slučajeva gotovi profili prorade iz prve) a spušta cijenu cijelog setupa na cijenu kabela.

Uostalom, taj DVB reciever ima USB utor. Stick formatiraš u FAT32, staviš film na njega (ne baš mkv, obični divxi rade), titlove (.sub ili .srt) i vozi.

Da, sigurno ce ici to sve kupovati i raditi po tom potupku..

Jesam ti lijepo napisao iznad, da sam probao sve moguce kablove i nije uspjelo. Sanse da propradi su 50:50! 

Nije luda ici kupovati sve te dodatke, kada si uzme polovan lcd za te novce ili kakav monitor od 22" za 400kn i evo uzivancije bez ikakvih kemija.

17 godina
odjavljen

Ti si gore napisao da je neizvedivo!!! Izvedivo je itekako i bez problema, samo treba imati sve ispravno i čitati upute, što je nekima očito problem.

Ali, ima onaj DVB reciever. Film na USB i to je to.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ti si gore napisao da je neizvedivo!!! Izvedivo je itekako i bez problema, samo treba imati sve ispravno i čitati upute, što je nekima očito problem.

Ja govorim o spajanju pc-a i crt tv-a. Meni nije nikako uspjelo, jer sam potrosio preko 400kn na kablove, video konventor i sve sam radio po uputama i nista. Jos su mi decki u linksu rekli da su jako male sanse za mi to proradi. Jer ako i prodati, slika ce biti katastrofa, jer je rezolucija na starom crt-tvu jako, jako mala.

A ovo za DVB, neka to napravi, to bi trebalo raditi. (nisam obracao pozornost na to)

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

- izvedvo, ali s previše problema. VGA-Dsub signal nije standardni TV-PAL da bi samo tako radio tj može na pojedinim modelima CRTa kao Sony.. koji btw podržava i 800x600, problem je što većina VGA nema stare VESA-VGA rezolucije ispod (slične PALu max 640x480) pogotvo refresh ispod 60Hz npr 56 ili 50 interlace. Noviji CRTovi su čak imali Dsub konektor, ako ima može (ali vjerojatno nema).

Sve te kombinacije ovise o TVu, tj samo na malom broju TVa to radi (uz lošu sliku jer TV i PC iz tog vremena nemaju puno zajedničkog, napsuprot npr PlayStationa ili Commodorca s RF outom pa čak neki prastari PC s EGA ili CGA grafikom koja je iz vremena prvih monitora, dovoljno sličnih TV standardu NTSC-PAL..).

-rezultat, ugl C/B slika jednako kao spajanje S-Video signala (kojeg također većina starih TVa nije podržavala), dok kroz RGB dobija komponentni signal kojeg opet većina ne podržava.

-konverteri nisu jeftini ni kvalitetni, adapteri ne pomažu, uz cijenu kablova i već postojeći DVBt s USBom nepotrebno bi bilo tako komplicirati. Eventualno, nabava neke starije VGA koja ima potrebne analogne izlaze, uz problem Lowprofila...

Najoptimalnije rješenje je već predložen USB-disk i problema nema. (niti potrebe napadati 'karlovčana'... zbog ''neizvedivo'', koje je trebalo biti neisplativo)

16 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

ee da vas pitan, iman integriranu od intela grafu u laptopu i kad ga prištekan na tv onda mi je slika preko vga 20 puta bolja nego preko hdmi pa jel je moguće nekako naštimat sliku da preko hdmia izgleda isto ko na monitoru

Come to the dark side.... we have cookies :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje kompa na TV

Hvala na odgovorima.

Znam  da ima  USB  utor  i  preko njega snimam  sa TV-a  bez problema,ali  već sam probala  filmove, neke neće niti pokrenuti,  valjda podržava samo  divx. Tako da izgleda ništa od toga,morat ću  ovako i dalje na kompu gledati

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ihush kaže...
...

Sve te kombinacije ovise o TVu, tj samo na malom broju TVa to radi (uz lošu sliku jer TV i PC iz tog vremena nemaju puno zajedničkog, napsuprot npr PlayStationa ili Commodorca s RF outom pa čak neki prastari PC s EGA ili CGA grafikom koja je iz vremena prvih monitora, dovoljno sličnih TV standardu NTSC-PAL..).

-rezultat, ugl C/B slika jednako kao spajanje S-Video signala (kojeg također većina starih TVa nije podržavala), dok kroz RGB dobija komponentni signal kojeg opet većina ne podržava.

-konverteri nisu jeftini ni kvalitetni, adapteri ne pomažu, uz cijenu kablova i već postojeći DVBt s USBom nepotrebno bi bilo tako komplicirati. Eventualno, nabava neke starije VGA koja ima potrebne analogne izlaze, uz problem Lowprofila...

Sansui TV od 30ak cm dijagonale - sve 5 sa slikom. Radeon 9550 + powerstrip + neki ludi kabel od 10kn. Grunding isto. Sve preko S-videa.

Šef ima za potrebe kafića aktivni konverter (ne znam koji model - platili smo ga oko 250kn) sa VGA na S-video. Slika bolja nego na VGA ulazu od TVa!

Ne bi uopće spominjao sve ovo gore da se nisam sam uvjerio u 3 od 3 slučaja da radi bez imalo problema. Možda sam imao sreće.

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
..Radeon 9550 + powerstrip..

.. aktivni konverter (ne znam koji model -..

Ne bi uopće spominjao sve ovo gore da se nisam sam uvjerio u 3 od 3 slučaja da radi bez imalo problema. Možda sam imao sreće.

- da, moguće je. Međutim, ovo što navodiš je više izuzetak. problema je bilo daleko više...

- Problem je samo, referiraš na 9550 vs 6350 (koja nema analogni video out PAL, baci pogled na karticu vidit ćeš jumper PAL-NTSC), stoga neusporedivo kao rješenje, jer ni s 9550 ne koristiš VGA-Dsub nego Svideo (koji u driveru ili PowerStripom može promijeniti izlazni signal u komponentni, kompozitni, C/Y.. ali je PAL (odnosno NTSC)  da bi to bilo mjerilo. Btw, problem je već kod ATI-nVidia Svideo-chinch adapterima koji nisu jednaki, odnosno postoje 8-9-10 pinski (jer je i in-out, hydra itd) i u pravilu je radio samo onaj dobiven uz VGA.

- neki konverter.. nekad ih je bilo po trgovinama, kao i tv kartica, sad ih nema odnosno ono što se nađe je nekvalitetno ili skupo, kad se dodaju adapteri-kablovi. Usporedba s cijenom monitora i sl. je neisplativo uz upitnu kvalitetu slike.

svim tim kombinacijama još treba dodati macroviziju i hdcp koji možda i ispravnu kombinaciju koja bi radila može 'zazati', tako da nije dobro nikome preporučiti nabavku takvog rješenja (ostaneš kriv ako ne radi). Jednako tim problemima dodati razne TVje koji ne podržavaju jednako ulazni signal, neki možda radi, neki možda ne.. previše 'možda'...

Na kraju, ja sam sebi uvjek uspješno riješio problem, ali nije bilo pretjerano isplativo niti znači da bi druge kombinacije dale zadovoljavajuće rješenje.

Ponekad je dovoljno promijeniti player (soft) pa da nešto radi ili ne radi... ili loš scart kabel, kontakt, jednosmjerni kabel itd itd..

-Npr, umjesto konvertera i kemijanja kod spajanja, logičnije je kupiti neki media player (ako već postojeći DVBt ne podržava potrebno) kao npr WD-play, Asus.. s npr LAN priključkom, jedino što je kod starijeg TVa potreban i scart ili chinch, dok za novije HDMI kao kriterij, spojiti mrežu i YT, face-- je na TVu. PC može sve, sve se može nekako podesiti, pitanje je samo što je optimalnije i korisniku bolje (po tko zna kojem kriteriju).

@ Atomic-7, progledaj properties videa koji ti radi, odnosno koji ne radi na DVBt-u. Postoje stotine raznih kombinacija, ponekad je dovoljno odabrati pravi format kod downloada.. ili konvertirati u podržani format, ili updateati uređaj-firmware...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 15:53 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice