Sleep mode-->komp se ne gasi! Help...

poruka: 8
|
čitano: 3.330
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sleep mode-->komp se ne gasi! Help...

Pozdravi svima

Kao što sam naslov govori kada odem u start i stisnem sleep tipku ekran se ugasi,cijeli komp se stiša no na kučištu blinka lapica i komp radi.Prekopao sam cijeli google no bez uspijeha.Sada sam ukucao nešto u CMD i dobio sam ovo:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Windows\system32>powercfg -a
The following sleep states are available on this system: Standby ( S1 ) Hibernat
e
The following sleep states are not available on this system:
Standby (S2)
        The system firmware does not support this standby state.
Standby (S3)
Hybrid Sleep
C:\Windows\system32>

U čemu može biti problem?...Pliz pomagajte ;)

EDIT: Matična je asrock g32M-S ..:)

blacky
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 10:23 (blackchoco).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sleep mode-->komp se ne gasi! Help...
blackchoco kaže...

.

The following sleep states are available on this system: Standby ( S1 ) Hibernat
e
Standby (S2)
Standby (S3)
Hybrid Sleep

..

- sleep nije gašenje, sleep je sleep. Ovisno o hardwareu S1-... i što sad nije jasno?

- provjeri opcije u BIOSu ili (moja preporuka) ugasi PC.

.. eidt: za sleep modove postoje specifikacije, npr snaga napajanja odnosno opciej chipseta-BIOSa. Pročitaj manual MBO i podesi. Naravno, potrebno je imati instalirane odgovarajuće drivere, osim za MBO za VGA, LAN..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 10:28 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
blackchoco kaže...

.

e
Standby (S2)
Standby (S3)
Hybrid Sleep

..

- sleep nije gašenje, sleep je sleep. Ovisno o hardwareu S1-... i što sad nije jasno?

- provjeri opcije u BIOSu ili (moja preporuka) ugasi PC.

Nekužim šta ovisno o hardwareu S1 i šta da provjerim u BIOS-u? Koje opcije?

blacky
17 godina
blackchoco kaže...
..

Nekužim ...

{#} ... 

-preduvijet da bi išta (dobrog) mogao napraviti, moraš nešto 'kužiti'... ako ovo gore nije dovoljno, tad ti pomoći nema. Ja npr ne kužim kako se programira vešmašina ili muti šlag za tortu, kako se mijenja getriba ili konusni cinculator teslacoila, zato to ne radim. RTFM ili ne diraj.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
blackchoco kaže...
..

Nekužim ...

{#} ... 

-preduvijet da bi išta (dobrog) mogao napraviti, moraš nešto 'kužiti'... ako ovo gore nije dovoljno, tad ti pomoći nema. Ja npr ne kužim kako se programira vešmašina ili muti šlag za tortu, kako se mijenja getriba ili konusni cinculator teslacoila, zato to ne radim. RTFM ili ne diraj.

Da kužim o čemu se radi nebih pitao tu na forumu nego bih sam to napravio..ali pošto nekužim onda sam tu postavio pitanje,jel ti malo jasnije sad?...

blacky
17 godina
blackchoco kaže...
..

Da kužim o čemu se radi nebih pitao tu na forumu nego bih sam to napravio..ali pošto nekužim onda sam tu postavio pitanje,jel ti malo jasnije sad?...

-ne, nije mi jasnije.

-odgovore si dobio.

-pitanja kako nešto napraviti podrazumijeva da imaš osnovno (pred)znanje. Pošto već neko vrijeme imaš PC i prčkaš po postavkama, očigledno te to zanima (više nego korištenje), to znači da trebaš naučiti. Počni čitanjem Manuala MBO, googlanjem pojmova BIOS, chipset, ATX-power spec, jumper, firmware, driver, power saving... (svaki pojam koji ti nije jasan možeš googlanjem dobiti za sekundu, pa i translator ako je problem jezik..)

-da si kuhar, tražio bi recept i to bi bilo dovoljno, ovako prvo moraš svladati terminologiju i osnovne pojmove, tome je primjereniji google nego forum gdje u svakom postu moraš ići korak nazad jer 'ne kužiš'. npr ovakav odgovor koji uključuje podešavanje BIOSa predpostavlja da znaš kako ući u BIOS. Ako to ne znaš, vraćaš se korak nazad.. i odgovor je beskoristan.

-prvo pravilo, ako ne kužiš, ne diraj. -uz poslovično, RTFM. Vidi pojmove S1-.. i C1--- btw, sad se za nove CPU-intel uvodi novo stanje mirovanja C6-C7, 0,05A  tj novo napajanje je potrebno koje zadovoljava takve specifikacije da vi uopće mogla biti odabrana takva opcija. (dali je to dovoljno razumljivo?)

btw, što ne kužiš u rečenici; podesi opcije u BIOSu ili pročitaj manual? BIOS?; Manual?; Pročitaj? ... što od tog?

PC kompletan (hardware) mora zadovoljiti neke specifikacije kako bi neka opcija mogla raditi. Software dio je jednako važan jer njime zapravo kroz BIOS-firmware-OS-driver.. koristiš hardware. HW+SW mora biti 100% odgovarajuć da bi neka opcija mogla biti korištena. Defaultne postavke su u većini slučajeva dovoljne, tj juzer ne mora baš ništa posebnog dirati-prilagođavati da bi to radilo akkao je zamišljeno, ali može biti svakakvih problema. npr možda moraš flashati BIOS novijom verzijom, možda .. itd itd.. -to su sve stvari koj TI moraš svladati ako želiš to sam raditi (naučiti) ili ne diraj.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
blackchoco kaže...
..

-ne, nije mi jasnije.

-odgovore si dobio.

-pitanja kako nešto napraviti podrazumijeva da imaš osnovno (pred)znanje. Pošto već neko vrijeme imaš PC i prčkaš po postavkama, očigledno te to zanima (više nego korištenje), to znači da trebaš naučiti. Počni čitanjem Manuala MBO, googlanjem pojmova BIOS, chipset, ATX-power spec, jumper, firmware, driver, power saving... (svaki pojam koji ti nije jasan možeš googlanjem dobiti za sekundu, pa i translator ako je problem jezik..)

-da si kuhar, tražio bi recept i to bi bilo dovoljno, ovako prvo moraš svladati terminologiju i osnovne pojmove, tome je primjereniji google nego forum gdje u svakom postu moraš ići korak nazad jer 'ne kužiš'. npr ovakav odgovor koji uključuje podešavanje BIOSa predpostavlja da znaš kako ući u BIOS. Ako to ne znaš, vraćaš se korak nazad.. i odgovor je beskoristan.

-prvo pravilo, ako ne kužiš, ne diraj. -uz poslovično, RTFM. Vidi pojmove S1-.. i C1--- btw, sad se za nove CPU-intel uvodi novo stanje mirovanja C6-C7, 0,05A  tj novo napajanje je potrebno koje zadovoljava takve specifikacije da vi uopće mogla biti odabrana takva opcija. (dali je to dovoljno razumljivo?)

btw, što ne kužiš u rečenici; podesi opcije u BIOSu ili pročitaj manual? BIOS?; Manual?; Pročitaj? ... što od tog?

PC kompletan (hardware) mora zadovoljiti neke specifikacije kako bi neka opcija mogla raditi. Software dio je jednako važan jer njime zapravo kroz BIOS-firmware-OS-driver.. koristiš hardware. HW+SW mora biti 100% odgovarajuć da bi neka opcija mogla biti korištena. Defaultne postavke su u većini slučajeva dovoljne, tj juzer ne mora baš ništa posebnog dirati-prilagođavati da bi to radilo akkao je zamišljeno, ali može biti svakakvih problema. npr možda moraš flashati BIOS novijom verzijom, možda .. itd itd.. -to su sve stvari koj TI moraš svladati ako želiš to sam raditi (naučiti) ili ne diraj.

Kako znam da je do BIOS-a problem?..Neželim njega updejtati ako baš ne moram...

blacky
17 godina
blackchoco kaže...
..

Kako znam da je do BIOS-a problem?..Neželim njega updejtati ako baš ne moram...

-ne možeš znati, tj mora sve (HW+SW) biti u skladu s potrebnim standardima da bi radilo.

-BIOS je samo prvi korak, tj ako je u njemu opcija disablirana, tad normalno ne može raditi. ... slijedeći korak je provjera na str. proizvođača MBO dali postoji noviji BIOS i što je izmjenjeno (piše changelog, tj dali je baš to što tražiš), nakon toga napajanje, driveri i svi priključeni uređaji, pa i CPU.

Naravno, postoji mogućnost da si dirajući registry nešto promijenio, tad neke pomoći nema jer može biti bilo što.. kao i alatima npr CCleaner-Glary.. bezbroj kombinacija, zato nema odgovora u stilu klikni gumb. Možda na kraju jedino, od nule install, počevši od reseta BIOSa i clean OSa + driveri (jer to većini korisnika radi ako HW podržava, tj to su defaultne postavke).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice