Zanima me da li postoji neki program koji prepoznaje nepoznate i nepotrebne procese koji se odvijaju trenutačno u radu računala.Pitam jer imam problem taj da mi se računalo sporo pali tj. kada dođe onaj welcome screen on stoji tako nekih 15-ak sekundi pa se onda pojavi slika pozadine ali bez ikona, start izbornika i alatne trake,one se pojave za nekih 30-tak sekundi.Mislim da su uzrok problema te neke nepoznate radnje koje se očito iznova i iznova ponavljaju pri startanju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj sa programom TOOLWIZCARE
msconfig i tamo pogledaj što ti je višak. Svakakvi auto update, auto start aplikacije. Tamo bi morao stajati antivirus, neki antimalware ako ga imaš, firewall (ako ga imaš), neki utillity od intela/nvidije/amd-a (ovisno o hardveru i driverima) i to je manje više to. Sve ostalo su programi koje si sam dodao.
Napravi screenshot Startup taba pa da vidimo čega ima.
[edit] NE preporučam nikakve automatske cleanere i ostala čudesa - windowsi imaju sve potrebno za čišćenje startupa. Ti svakakvi repair kitovi rade samo s*anja. Pogotovo ako se uhvate registrya.
Već sam pokušao preko msconfiga i ostao mi je uključen samo antivirus,ali to nije pomoglo.
Isto tako sam skidao razne programe koji su provjeravali sistem,tražili viruse,našli viruse,obrisali ih ali opet ništa.
O kojim Windowsima se radi?
Daj sliku Msconfig-a (services (hide all microsoft) i startup).
Daj sliku Task Managera - Processes