Revo junk files cleaner

poruka: 24
|
čitano: 7.673
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Revo junk files cleaner

kada sam koristio opciju u revu junk files cleaner nikada mi  nakon scana nije izbacio da brišem tako veliki file. brisati ili ignorirati?

Revo pro instaliran danas Revo pro instaliran danas
Revo free portable Revo free portable
May justice be done though the heavens fall
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Revo junk files cleaner

To je blue screen file - ako ti ne treba i znaš zbog čega si imal blue screenove ,briši! (osim ako ga hoćeš sačuvat za uspomenu)

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 18:29 (kizo2703).
16 godina
protjeran
lol
mislim da nisam imao BSOD, al svejedno mogu brisat?
17 godina
neaktivan

Memory.dmp je blue screen file ,tj. ono kaj sistem zapiše nakon njega! Očito si ga imal ,inače ga nebi ni bilo!

Ako ne vjeruješ ,skini i pokreni ovaj program!

I da ,slobodno ga obriši!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
protjeran
a moguće si u pravu samo se ja ne sjećam. bio je jednom crni ekran, a ne plavi nakon restore pointa to se sjećam možda je to bilo to.

ok brišem.
17 godina

-briši.. (već dato objašnjenje).

inače, ja bi savjetovao izbjegavanje raznih ccleanera i revoa.. ponekad su prerevni :))

Ručno brisanje traži neko osnovno predznanje, pošto ni ovako nisi siguran, bar naučiš održavati sys bez (ne)potrebnog softwarea.

(to je samo osobni stav.. pomalo zadrt, pa ga netreba uzeti kao neki pametan savjet)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran

file je izbrisan hvala na savjetu za sada sve teče glatko.

ihush daj mi konkretan savjet što brisat a što en ako je to moguće u jednoj, dvije rečenice. za sad brišem ccleanerom i nemam problema što se junk files tiče

ccleaner windows postavke čišćenja ccleaner windows postavke čišćenja
ccleaner applications postavke čišćenja ccleaner applications postavke čišćenja
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 18:25 (karakteran).
17 godina
neaktivan
Revo junk files cleaner

ma ostavi po defaultu,samo makni kvačicu s malwarebytesa jer će ti obrisati sve logove/izvještaje ,zanemarene stavke,a ako se ne varam i  karantenu (za to nisam siguran)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ako je do MBAM logova onda mi nije bitno jer nakon scana sam namjestio da mi ne spašava logove da ih ne moram čistit poslije, a u karanteni nemam nikad ništa, evo kako samo stavio 7 ne mogu se zarazit ni pod razno, redovito skeniram računalo za sada sve ok.
17 godina
neaktivan
Revo junk files cleaner

super,dobro je da ccleaner ima podršku za mbam,ali je nekako šlampavo izvedena
karanena služi za povrat eventualno lažno pozitivnih,a ovaj ju briše
i ja bi se na tvom mjestu držao ccleanera za čišćenje diska,i glary-ja za registar

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pa mogu reć da tako i radim, kako sam stavio glaryja za čišćenje registryja sve je za 5, na xp sam imao auslogics registry cleaner i on mi je vjerojatno sredio OS morao sam u reinstalaciju. ovi na glarysoftu kažu da je to najsigurniji registry cleaner tool. mislim da nisu daleko od istine, a ccleaner obožavam (imam portable verziju jer su updateovi česti pa mi se neda uvijek radit overwrite na disku, rađe samo zamjenim zip verziju) jer mi briše sve ono što windows 7 disk clean up ne može, a bome ni glaryjev tool za to ima do 10% slabije rezultate.
17 godina
neaktivan
Revo junk files cleaner

ako se već mora čistit registar,svaki koji ne zadire preduboko je siguran,a glary je upravo takav

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 18:57 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

svi 'pristojni' programi koriste Temp / Tmp folder za rad.

Teoretski, ako je sve OK, trebali bi za sobom počistiti, ali ... i zato ostaje smeće. Osim u slučaju smrzavanja, kad je normalno da to 'smeće' ostane (tako recimo word automatski rekonstruira izgubljeni .doc).

u Temp folderu će se naći većina smeća (90%), također i sys ima svoj odvojeni Temp, ali windowsi ne ostavljaju smeće osim u slućaju BSODa.

Temp, se kreira za svakog usera.. možete ih pronaći (popis) recimo ovako: (u exploreru address-a) %TEMP% (enter). Može im se proizvoljnno promjeniti staza-path (to je vrlo korisna stvar) i odvojiti win-sys od tempova i radnih fileova... (eliminira se fragmentacija, lakše ažuriranje itd...)

IE ima svoje tempove.. čišćenje je kroz njegove propertise...

Tu dolazimo do primjera zašto je nakon čišćenja npr CCom, komp spor kod prvog idućeg paljenja ili browsanja.. -CC pobriše sve (bar tako odabere većina korisnika...), pa windoze moraju ponovo iskeširati sve 'tempove' kao destop shortcutse, ili IE recimo stranice koje je držau u cacheu...

Istovremeno, tu se downloadaju stvari s neta (kao update..), previewi zipa, itd. itd... može biti na desetke-tisuća fileova, nema smisla birati nego se brišu svi (CTRL+A) ali recimo AV ili driver ne dozvaljava, kao i aktivni file, preskoči ga se i ide dalje...

OS ima svoj čistać (dovoljno dobar).

Ako se prilikom instalacije OSa pametno rasporedi prostor (particije) za OS, programe, igre, dokumente i tempove (i swap), tad je održavanje krajnje jednostavno .... jer tad temp nije neki daleko-skriveni folder, nego recimo S:\temp (S kao smeće), S:\tempIE, S:\tempSys...

Za takvo brisanje mi netreba program i gotovo je kroz par sekundi.

Sve ostalo, smeće koje se nalazi negdje drugdje, je zanemarivo malo ili je povezano kao zaštita, igre ... naravno i virusi.

Za čišćenje registrya,.... u slučaju neke zaraze, to odrađuju alati kao AV, MBAM.. za ostalo nema potrebe. Ako CC pobriše neku 'sumnjivu' stavku, može zbrljaviti OS. Radije ne dirati osim kad postoji konkretan razlog.

Konkretan razlog eliminira svako pravilo.

ovo je samo približan savjet, zbrzan... tek da se dobije osjećaj kako se to može rješiti.

16 godina
protjeran
hvala ihush na savjetu, ali ja nisam ni izbliza tako dobar s računalima kao ti, pa se držim ccleanera i glaryja za registry cleaner i za sada funkcionira ok. boot mi je oko 40-ak sekundi, 50 dok ne postane operabilan, kad je frendica obrisala ccleanerom svoj pc boot joj se skratio za duplo. doduše ona je obrisala skoro gigu smeća.

kockat ću se i dalje ovako (zbog svog ne znanja) pa dokle ide, jel tako? ;)
17 godina

-problem je samo u korisnicima koji ne razumiju što im čistać kao CC ponudi, kao što se iznad sugerira za pojedinu stavku ... početnici kao 'sigurnije' odaberu sve.

-također, primjer s gigom smeća.. je loš, jer normalno održavan PC nikad nema toliko smeća, niti je usporen.. tad nema ni ubrzanja. To je klasičan problem početnika, prvo zapuste PC pa onda više na sreću nešto srede.. i ponekad dobiju željeni rezultat, ali ponekad i zbrljavljen OS.

.. pogotovo izbjegavati programe za 'ubrzavanje' PCa. Neki od njih recimo gase 'nepotrebne' resurse-servise... ali što ako je nešto potrebno? itd...

Normalno se može ubrzati svaki OS, ali je pitanje što je cilj.

16 godina
protjeran

to si odlično zapazio slažem se sa svakom rječju, tko redovito održava pc nema razlike u vremenu boota. ja ga čistim svaki dan po postavkama  ccleanera koje sam gore zakeljio, a molio bih te da s TU ili TD kažeš svoej mišljenje o startup programima koje sam diseblao/eneblao:

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-također, primjer s gigom smeća.. je loš, jer normalno održavan PC nikad nema toliko smeća, niti je usporen.. tad nema ni ubrzanja. To je klasičan problem početnika, prvo zapuste PC pa onda više na sreću nešto srede..

giga je ništa,ja sam vidio i po 10 gb{#}

ostavi samo avast karakteran,ovo onemogući

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 19:14 (seneka).
16 godina
protjeran
jel to sigurno? ugasio sam danas ovaj zadnji (onemogućio) i odma mi se lap ugasio kad sam ga stavio na sleep. možda je do toga a možda i nije, ali strah me je dirat ove sistemske fileove s oznakom system32
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
jel to sigurno? ugasio sam danas ovaj zadnji (onemogućio) i odma mi se lap ugasio kad sam ga stavio na sleep. možda je do toga a možda i nije, ali strah me je dirat ove sistemske fileove s oznakom system32

onda ga ostavi hotkeyscmds
upiši npr: igfxtray in startup u  google
ako primjetiš bilo kakav problem,jednostavno ponovno omogući i gotovo

primjer

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 19:31 (seneka).
16 godina
protjeran
@ihush
hvala za TD. šta treba popraviti/promijeniti?
17 godina

@ TD ... objašnjenje

-gfx... je dio intelove VGA, kao i njen systray-hotkey. Može se podesiti u opcijama drivera (ne treba utils)

-soundmax je audio driver.

-MBAM (je svježe instaliran...) jer se kod restarta sam obriše iz auto starta..

-java se može isključiti jer je realno upgrade potreban jednom u par godina.

Sve što se može, treba podesiti u samom programu ili u ovom primjeru driveru. Većinu programa treba instalirati pod custom opcijom i podesiti, kao primjer Skype, mtorrent.., isključiti autostart ili dodatke, reklame itd... ne samo klikati next.

Za one programe koji ne nude takve opcije dobar je Revo, ali...

- meni je draži MSov prastari utils startup.exe radi istu stvar (točnije Sysinternalov Russinovitch & Cogswell...stotine sitnih alata za win) pa uz pomoć takvih par alata koji rade bez instalacije i uobičajenog održavanja nemam potrebu za ovakvim utilsima...

od početka pisanja (TD) .. druge obaveze, pa sorry za kašnjenje objašnjenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 23:00 (ihush).
16 godina
protjeran
dakle u prijevodu gdje sam pogriješio? da li trebam neke od start up programa onemogućiti? za podešavanje drivera nisam još sazrio, odgovori mi onako laički, ako može...
17 godina

- (minus) : isključivanje drivera soundmax je pogrešno..

0 (nula) : MBAM se sam makne.

+ (plus) : java je OK za isključiti, ali je povremeno (potreba za npr banku je jednomu 1-2 god..) updejtaj ručno.

ukupno = nerješeno :)

Situacija na slici je (skoro) idealna, u odnosu na 'average Joe' usera... tzv Hackeri.

Na takvom sistemu nema šanse nakon čišćenja osjetiti neko ubrzanje, za razliku od drugih koji mogu imati listu statupa ko pekinški tel imenik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 22:59 (ihush).
16 godina
protjeran

e to te pitam, prijevod je bio vrhunski, uradio sam kako si savjetovao, dodao sam soundmax na listu start up programa, a ovo ostalo ostavio kako je.

drago mi je da sam zadovoljio za početnika što u poređenju s tobom jesam.

evo dokaza ;) jel ovako bolje? evo dokaza ;) jel ovako bolje?
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 23:06 (karakteran).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice