Restartianje računala

poruka: 6
|
čitano: 535
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 mjeseci
Restartianje računala

Imam problem sa računalom. Naime, konstantno se restartira. Grafička kartica je pod stalnim opterećenjem, jer konvertiram razne serije iz FULL HD u ULTRA HD. Konfiguracija je slijedeća:

CPU Intel 13th Gen Core i9 - 13900K

64 GB ram DDR5

Grafička NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti

Matična Gigabyte Z 790 UD

Napajanje 850 W

Sve je staro oko godinu dana. Greške koje javlja prilikom restartiranja su:

Unexpected kernel made trap (0x7 i neko slovo na kraju, mislim ja je f ili t)

Driver IRQL not less or equal (oxD1)

tcpip.sys

ntoskrnl.exe

Program koji koristim za konvertiranje je Topaz Video AI v. 6.0.5

Imate li kakvu ideju što bi mogao biti razlog stalnom restartiranju (sad već jednom dnevno, prije je bilo jednom u par dana)?

Moj mail electronicmaestro11@gmail.com

ili  092 317 1397

Hvala.

0 0 hvala 0
5 godina
Restartianje računala

Bios azuriran na zadnju verziju? Temperature? Probaj s jednom plocicom rama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Restartianje računala
electronicmaestro11 kaže...

Imam problem sa računalom. Naime, konstantno se restartira. Grafička kartica je pod stalnim opterećenjem, jer konvertiram razne serije iz FULL HD u ULTRA HD. Konfiguracija je slijedeća:

13 i 14 generacija Intel procesora imaju problema sa degradacijom sa vremenom zbog preveliko voltaže koju procesor traži od ploče i sam se tako uništava. Kod tih procesora treba na vrijeme BIOS nadograđivati. Ja bih probal drugi procesor.

5 godina
Valentin17 kaže...
electronicmaestro11 kaže...

13 i 14 generacija Intel procesora imaju problema sa degradacijom sa vremenom zbog preveliko voltaže koju procesor traži od ploče i sam se tako uništava. Kod tih procesora treba na vrijeme BIOS nadograđivati. Ja bih probal drugi procesor.

problem je uglavnom vezan uz 13900 i extremno uz 14900k kojem bez azuriranja bios nepotrebno puca napon preko 1.5v

15 godina
Boris grozni kaže...

problem je uglavnom vezan uz 13900 i extremno uz 14900k kojem bez azuriranja bios nepotrebno puca napon preko 1.5v

Vidiš ja sam vidio dosta i na 14700k i 13700k. Problem su 13 i 14 generacija i7 i i9. 

13 godina
Restartianje računala

spajkaju oni prek 1.5v i na zadnjem biosu.. bez rucnog stelanja nema meda

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice