molila bi znalce da me vode kroz ciscenje registry-a... dajem msn,skype...
molila bi znalce da me vode kroz ciscenje registry-a... dajem msn,skype...
ostavi se toga!
samo ces potencijalno napraviti stetu....
a sta zapravo zelis dobiti ciscenjem registry-a?
1, imas Ccleaner i stisnes na registry --- scan for issues i fix selected issues
2, napravis backup i spremis ga bilokamo[za slucaj da ti poslje nesto ne radi]
3, fix all issues
stvarno?
komp mi je uzasno spor u zadnje vrijeme... zastajkuje,prekida...
1, imas Ccleaner i stisnes na registry --- scan for issues i fix selected issues
2, napravis backup i spremis ga bilokamo[za slucaj da ti poslje nesto ne radi]
3, fix all issues
sve sam napravila kako si napisao... koliko se to cesto moze raditi? hoce li bit problema??
napravila sam backup
Ja registry čistim sa "Registry Booster" (nije besplatan ali čemu služe torenti). Koristim ga već oko godinu dana i nikad nisam imao nikakvih problema. Nakon skeniranja ponudi opciju backup ukoliko bi došlo do neželjenih posljedica i to je to, jednostavno i efikasno.
sve sam napravila kako si napisao... koliko se to cesto moze raditi? hoce li bit problema??
napravila sam backup
nece biti problema, a mozes ga cistiti koliko god puta hoces
ja osobno 1-puta na dan
Ja registry čistim sa "Registry Booster" (nije besplatan ali čemu služe torenti). Koristim ga već oko godinu dana i nikad nisam imao nikakvih problema. Nakon skeniranja ponudi opciju backup ukoliko bi došlo do neželjenih posljedica i to je to, jednostavno i efikasno.
Ma kakav Registry Booster to je usminkan naziv za potpuno nepotreban program tj "Skupljac Love" koje ne radi nista kaj ne moze napravit jedan besplatan cistac registrya koji ce to napravit jos i bolje od njega. Kao odlican primjer za takav jedan besplatan registry cleaner je Glarisoft Registry Repair a taj program se nalazi i u Glary Utilites ultrapoznatom i odlicnom besplatnom rijesenju za ciscenje windowsa. Program je dobar i pouzdan i svoj posao radi odlicno pa je uvijek za preporuku a CCleaner nije primarno namjenjen za ciscenje registry-a a ovaj program to radi puno bolje i efikasnije od njega. Danas nema potrebe uopce kupovat takve programe kad ima nekoliko dobrih zapravo odlicnih programa upravo za tu namjenu i za kraj registry je dovoljno cistit jednom mjesecno jer nema potrebe uopce cesce to radit!
http://www.glarysoft.com/rr.html
Ma kakav Registry Booster to je usminkan naziv za potpuno nepotreban program tj "Skupljac Love" koje ne radi nista kaj ne moze napravit jedan besplatan cistac registrya koji ce to napravit jos i bolje od njega. Kao odlican primjer za takav jedan besplatan registry cleaner je Glarisoft Registry Repair a taj program se nalazi i u Glary Utilites ultrapoznatom i odlicnom besplatnom rijesenju za ciscenje windowsa. Program je dobar i pouzdan i svoj posao radi odlicno pa je uvijek za preporuku a CCleaner nije primarno namjenjen za ciscenje registry-a a ovaj program to radi puno bolje i efikasnije od njega. Danas nema potrebe uopce kupovat takve programe kad ima nekoliko dobrih zapravo odlicnih programa upravo za tu namjenu i za kraj registry je dovoljno cistit jednom mjesecno jer nema potrebe uopce cesce to radit!
Kao prvo ja nisam napisao da sam kupio RB, niti sam preporučio da ga netko kupi (pogledaj malo bolje moj prethodni post),uz to nisam rekao da je RB najbolji na svijetu za čišćenje registry-a (meni ne treba bolji jer je jednostavan i dobro odradi posao), samo znam da je bolji od CCleaner-a koji je bio naveden kao prvo rješenje.
molim te objasni mi postupak ciscenja s tim programom
Ljevi kut gore Scan registry for problems i kad ih on pronadje stisnes repair
Ljevi kut gore Scan registry for problems i kad ih on pronadje stisnes repair
Kolega Maxy ti je vec objasnio kak to ide s njim pa tak i napravi onda, ako si slucajno instaliro s njim Ask Toolbar onda to deinstaliraj taj Ask to ti ne treba uopce to je samo reklama!
meni je nasao 679
hvala decki
Iskreno, dali vam se znatno ubrzao rad na računalu?
Ciscenje registry-a nece ubrzat rad racunala zapravo osim ako nema jako veliki broj gresaka preko 1000 recimo ali moze popravit neku zbrku koja moze nastat zbog tih gresaka. Usporavanje kompa moze izazvat defragmentacija diskova ili registrya isto neki program te proces koji koristi previse procesorske snage ili malware na komp ili ako imas previse aktivnih nepotrebnih procesa koji te usporavaju!
Glarisoft Registry Repair sam koristio još od njegove prve verzije. odličan programčić koji je vrijedan pozornosti. Inaće kod mene na na win7 je pronašao svega 300-tinjak problema, svaki tjedan čistim regedit i uvjek mi bude preko 1100 problema.
Ciscenje registry-a nece ubrzat rad racunala zapravo osim ako nema jako veliki broj gresaka preko 1000 recimo ali moze popravit neku zbrku koja moze nastat zbog tih gresaka. Usporavanje kompa moze izazvat defragmentacija diskova ili registrya isto neki program te proces koji koristi previse procesorske snage ili malware na komp ili ako imas previse aktivnih nepotrebnih procesa koji te usporavaju!
ja ne vidim neku razliku da mi se ubrzao... sigurno ima kakve virusice koji ga usporavaju...a scan ih ne moze naci...
ja ne vidim neku razliku da mi se ubrzao... sigurno ima kakve virusice koji ga usporavaju...a scan ih ne moze naci...
jesi ga skenirala s nekim drugim alatima..vidi ovdje
tu ih možeš skinuti..besplatni su i odlični..
prije scana samo napravi update..oba nude brzo i temeljito skeniranje..(malwarebytes i superantyspyware free verzije..)
sretno
odlicno... hvala... niti neznas koliko se smeca zna nagomilat...ccc
odlicno... hvala... niti neznas koliko se smeca zna nagomilat...ccc
..ako si napravila samo brzu provjeru,napravi i kompletni scan s obadva..znaju još toga nać..
malo duže traje al isplati se..
..i vidi u start up da se nije uvalio superantispyware da ažurira apdejte i nepotrebno troši resurse..
start......run......napišeš:msconfig.....OK...i u srart up-u makneš kvačicu s njega ...klikneš na Apply-OK i ponudiće ti restart..restartaš ga i to je to
nisam te skuzila sad... di da to napisem?
dolje lijevi ugao na desktopu-start.kad se otvori imaš desno pri dnu run..klikneš na to i u prozor koji se otvori ..tu upišeš--msconfig i on će ti otvoriti sistem configuration utility i tu ti je statr up..to se sve diže s windowsima,tu ga makni kvačicu s njega ako je...
..možeš usput vidjeti šta još imaš,pa eventualno odkvačiti i druge nepotrebne stvari koje ti troše resurse
npr: qttask
sgtray
ifxtray
hkcmd
kuzim...nego..ima tu dosta toga... koji je od antispyware-a?
kuzim...nego..ima tu dosta toga... koji je od antispyware-a?
ako je tu piše ti(vidi sliku) pregledaj sve što je čekirano, jer kod nekih instalacija se nakelje u start up-u.ja sam ti nabrojao neke koje možeš otkvačiti..ne znam šta sve imaš..jer to XP ili..,laptop ili..?
da XP ... stolni komp..
nemam ove koje si nabrojao...ali imam ovaj ctfmon....da ga iskljucim?
da XP ... stolni komp..
nemam ove koje si nabrojao...ali imam ovaj ctfmon....da ga iskljucim?
nemoj,taj je važan..srolaj to sve do kraja pa vidi dal ima superantispyware ..pretpostavljam da su ti svi označeni kvačicama ili?
jesu,svi su s kvacicom... nema tog spywarea...bar ne pise tako
jesu,svi su s kvacicom... nema tog spywarea...bar ne pise tako
jo bolje,ak ti se da popiši ih sve(samo ove skračenice kraj kvačica) pa pošaji ili pošalji log hijack..jel znaš to?