Random Freezanje PC-a

poruka: 27
|
čitano: 10.823
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Random Freezanje PC-a

Ok, u zadnje vrijeme imam problema na kompjuteru koji su se iznenada pojavili. Imao sam jako puno corruptanih fileova koji su se proširili na cijelom disku D. Sa Avastom sa kompjuter scannao, ali nije pronašao nijednog virusa. Uskoro sam instalirao Malwarebytes - Anti Malware koji je pronašao nekoliko Malwarea, pa sam ih izbrisao. Koristio sam chkdsk komandu u cmd kako bih potražio hard disk errore, ali njih je bilo previše.

No nažalost, corruptanih je fileova bilo sve više, kompjuter se počeo freezati, te sam morao formatirati cijeli D disk. No, kada sam to učinio, kompjuter se i dalje freezao te sam reinstalirao windowse (Windows 7 ) te formatirao cijeli hard disk C i D ponovno.

Uskoro sam ponovno potražio za hard disk errore, i sada je našao neke i fixao ih.

Sada i nemam mnogo datoteka na kompjuteru, a zbog nekoga razloga se on i dalje freeza. Čini mi se da se PC random freeza, a pogotovo Mozzila Firefox. Instalirao sam Smart Defrag, Advanced System Care 4.2, CCleaner, ali nikakvih rezultata. Što da učinim?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Random Freezanje PC-a

skini diag tool za hdd od proizvođača (SeaTools?), diagnosticiraj. Poželjno je napraviti i 'normalan' format, tj izbrisati particije i sve kreirati novo.

Ako su se bad sektori pojavljivali, nema razloga da se i dalje ne pojavljuju, to bi značilo problematičan HDD.

Ipak, provjeri-zamijeni kabel, kontakte.. pa i neke opcije u BIOSu, npr OC? Hlađenje ili RAM... MemTest nek odvrti par minuta. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 18:58 (ihush).
17 godina
odjavljen
ihush kaže...

skini diag tool za hdd od proizvođača (SeaTools?), diagnosticiraj. Poželjno je napraviti i 'normalan' format, tj izbrisati particije i sve kreirati novo.

Ako su se bad sektori pojavljivali, nema razloga da se i dalje ne pojavljuju, to bi značilo problematičan HDD.

Ipak, provjeri-zamijeni kabel, kontakte.. pa i neke opcije u BIOSu, npr OC? Hlađenje ili RAM... MemTest nek odvrti par minuta. itd.

Ok, sad to skidam.

Također, imam osjećaj da to freezanje ima veze s Mozzilom Firefox. Npr. sada mi je AVG pokazao ovakvu poruku (odmah je otišla tako da nisam uspio sve zabilježiti, ali nešto ovako) "Warning: High Usage Of RAM For firefox.exe - 512 MB. Please close and open for faster performance."

D=mc2, Deinstein
17 godina
Axlus kaže...
..

Ok, sad to skidam.

Također, imam osjećaj da to freezanje ima veze s Mozzilom Firefox. Npr. sada mi je AVG pokazao ovakvu poruku (odmah je otišla tako da nisam uspio sve zabilježiti, ali nešto ovako) "Warning: High Usage Of RAM For firefox.exe - 512 MB. Please close and open for faster performance."

-blentava poruka, ako je PC iz opisa.. To samo pokazuje kako nije važno imati PC (RAM..) nego i ispravan OS, pravilno podešen... pa i neki browser koji radi. {#} AVG preskačem komentar..

Jako loše ponašanje za tu kategoriju PCa, vjerojatno je uzrok soft, jer za HDD su problemi konkretniji..

17 godina
odjavljen
Random Freezanje PC-a

Ok, prilikom SHORT DST scanna u SeaToolsu For Windows mi je bio FAIL SCAN. Što to znači? Što da sada radim?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

-nisam siguran dali SeaTools izbaci error code, ako da, zapiši i reklamiraj, to je dovoljno za reklamaciju.

-ipak provjeri npr kabel i poželjno je (isti taj diag) pokrenuti ''iz DOSa'' s CDa npr Hirens jer tako eliminiraš sve soft-driver--virus uzroke.

17 godina
odjavljen
Random Freezanje PC-a

Ok, ovako, nakon toga errorra sam otišao na Error checking tool u windowsima, koji potraži za bad sectore i hard disk errore. Nakon toga mi se pojavila poruka "Some files were found and move to the folder found."

Nažalost, želio bih izbrisati taj folder s tim fileovima koji imaju errore tako da mi hard disk bude clean, ali nigdje ne vidim taj folder. Pretpostavljam da se zove found.000 . Znate li kako da dođem do tog foldera?

Molim pomoć. Hvala.

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Odi u control panel i ukljuci skrivene fileove i foldere.
Ko da me briga za potpis...
17 godina

- win.explorer, opcije -show hidden-system.

- svaki ozbiljan diag se radi izvan OSa (LiveCD ili drugo računalo). Pouzdanije, ovako rizikuješ (jer svaki tren disk može otići do kraja).

-Iskopiraj potrebno na sigurno mjesto, testiraj u 'DOSu', reklamiraj ako je error potvrđen. S diskovima se ne gura dok ide.

17 godina
odjavljen
Random Freezanje PC-a

Kako da formatiram hard disk iz biosa?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Axlus kaže...

-nikako (osim vremeplovom).

-disk se formatira u OSu, za vrijeme instalacije OSa, alatima s LiveCDa (ili drugog bootabilnog medija), pa i na drugom računalu. npr LiveCD ubuntu (Gparted).

-prije korištenja diska kreiraju se particije (u slučaju RAIDa, to je korak prije, RAID-BIOS, kreira se RAID polje-volumen. To nije BIOS).

Nakon kreiranja particije (ili particija), te particije se formatiraju, FS za Win je NTFS (FAT/FAT32 zanemarimo).

17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Axlus kaže...

-nikako (osim vremeplovom).

-disk se formatira u OSu, za vrijeme instalacije OSa, alatima s LiveCDa (ili drugog bootabilnog medija), pa i na drugom računalu. npr LiveCD ubuntu (Gparted).

-prije korištenja diska kreiraju se particije (u slučaju RAIDa, to je korak prije, RAID-BIOS, kreira se RAID polje-volumen. To nije BIOS).

Nakon kreiranja particije (ili particija), te particije se formatiraju, FS za Win je NTFS (FAT/FAT32 zanemarimo).

Ok. Ovako, probao sam u ovih par dana sve i svašta. Čini mi se da ću zamijeniti ovaj hard disk (što bi bilo najpametnije rješenje, budući da sam pronašao jamstvo, a ništa drugo ne pomaže). Imam još jedno pitanje:

Zanima me jesu li bad sectori softverski ili hardverski problem? To je dakle, greška hard diska, zar ne? Pitam se hoće li mi zamijeniti ovaj hard disk ako ga odlučim vratiti?

D=mc2, Deinstein
16 godina
Bad sector je hardwarska greska i trebalo ni ti zamjeniti disk ako ih imas!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
odjavljen
CroVandal kaže...
Bad sector je hardwarska greska i trebalo ni ti zamjeniti disk ako ih imas!

Okej, hvala puno, sutra ću ga zamijenit. Jedino me čudi kako se da greška mogla pojaviti, jer imam WD Caviar Black 2TB što je dobar hard disk.

D=mc2, Deinstein
16 godina
Sve je moguce ja imam black 1tb i radi ko urica vec 2 godine provjeri sata kabel prvo ako vec nisi
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

znam da je stara tema,ali da ne otvaram novu

također i ja imam random freezanje pc-a,pogotovo je učestalo u igricama(pogotovo lotru)

matična,proc,rami,grafa,napajanje su stari 5 tjedana a hdd,pogon 4-5 godina

znači,freeza mi se komp i nemogu ništa-samo reset ili ugasit prisilno.Dok nisam u igrici rijetko se dogodi freezanje,a dok sam u igrici zna se često,kao npr danas od 20:30 do sad mi se freezao nekih 6-7 puta,a nekad zna npr samo jednom u to vrijeme

14 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

također i ja imam random freezanje pc-a,pogotovo je učestalo u igricama(pogotovo lotru)

znači,freeza mi se komp i nemogu ništa-samo reset ili ugasit prisilno.Dok nisam u igrici rijetko se dogodi freezanje,a dok sam u igrici zna se često,kao npr danas od 20:30 do sad mi se freezao nekih 6-7 puta,a nekad zna npr samo jednom u to vrijeme

Konfa? OS? GPU driveri (verzija)?

--------------------------
16 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Za početak stanje diska provjeri (HDtune) i temperature (HWmonitor)

14 godina
mate960 kaže...
sstrmi kaže...

Konfa? OS? GPU driveri (verzija)?

zar ne piše konfa po moj pc-prije 2 tjedna sam to uredio?

ali evo:cpu-amd fx 4100,gpu-gigabyte gtx 550 ti,mbo-msi 760gm P23 fx,ram-2x2gb ddr3 1333mhz kingmax,psu-corsair cx 430 i hdd-wd 160gb,a kučište i čitač su ionako nebitni

os-win 7 64bit,gpu driver-najnoviji koji mogu za grafu

14 godina
mario1990 kaže...
sstrmi kaže...

Za početak stanje diska provjeri (HDtune) i temperature (HWmonitor)

temp su:cpu-gledao sam sa hw dok igram igrice i sve otvoreno-dode najvise do 44,gpu-55,matična-42 jedino aux do 72

14 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Kad kliknem kod tebe na MOJ PC samo mi pise ucitavanje (mozda je do mene).

Prvo postaj screenshot iz HWMONITORa da vidimo temperature.

14 godina
mate960 kaže...
sstrmi kaže...

Kad kliknem kod tebe na MOJ PC samo mi pise ucitavanje (mozda je do mene).

Prvo postaj screenshot iz HWMONITORa da vidimo temperature.

opet mi se freezao,tako da mi se neda sada ulaziti u lotro(trenutno jedina instaliran igrica) i ostala sranja,budem sutra i onda uploadam

imam jedan ss prije neka 3 tjedna -isto opterečenje lotra,opere,ts-a,xf i ostalih sranja.

14 godina

evo ss nakon završenog testa,očito ima bad sectora.El moguče da se zbog toga freeza?

14 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

evo ss nakon završenog testa,očito ima bad sectora.El moguče da se zbog toga freeza?

Da. Disk ti polagano krepava. Probaj jos sa HDD Sentinelom ako jos nisi, pa postaj screenshot.

14 godina
mate960 kaže...
sstrmi kaže...

Da. Disk ti polagano krepava. Probaj jos sa HDD Sentinelom ako jos nisi, pa postaj screenshot.

nisam probao s tim programom,ali budem tijekom današnjeg dana pa stavim ss

14 godina

Ako bi si uzeo ssd od 64gb na kojem bi imao instaliran samo windows i lotro(kao sto imam zadnjih 18 mjeseci),da li bi moj trenutni hdd koji ima bad sectore mogao poslužiti kao storage za Lotro instalaciju(i možda još neke igrice koje skidam frendovima) i filmove a da mi se komp ne freeza posto ionako sve instalirano bilo na ssd-u

14 godina

Jučer sam si kupio novi HDD Samsung HD105SI 1tb,danas sam ga spojio i instalirao nove windowse i tako to,ali nemogu vjerovati 2 puta mi se vec freezao kod ocjenjivanja windowsa i sad neznam sta cu.El moguće da su windowsi neispravni(te što instaliram) ili nešto drugo,pošto mi je oba puta zastalo kad ocjenjuje procesor,dok na starom isto nisam mogao ocijeniti jer mi je tamo uvijek zastalo na hdd-u(posto je bio neispravan i imao bad sectore)

ps nadam se da ce netko viditi,da mi odgovori ili savjetuje

hvala

EDIT:nakon sto mi se freezao na ocjenjivanju,ošao sam u bios i stavio max cpu napon 1,35v umjesto auto i sad je uspješno prošlo ocjenjivanje.Sad još moram instalirati neki igricu da vidim el funkcionira u igrici normalno

EDIT 2:probao sam u lotru di mi se i prije freezalo,evo i dalje se freeza

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 18:15 (sstrmi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice